Serinletici ve doyurucu salata: Semizotlu kuskus salatası tarifi
Sebzelerin ve yeşil yapraklı salataların lif içeriklerinin yüksek olması sebebiyle tok tutucu, bağırsak sağlığını koruyucu, kolesterol düşürücü özelliği var. İşte bu nedenle biz de size yaz ayları için hem serinletici hem tok tutucu hem de lezzetli bir salata tarifi ile geldik. "Semizotlu kuskus salatası nasıl yapılır? Semizotlu kuskus salatası tarifi, malzemeleri, püf noktaları nelerdir?" diyorsanız, tarifimize mutlaka göz atın!
Yaz aylarında hem serinletici hem de doyurucu bir salata tarifi arıyorsanız, diyetisyen önerisi ile size hem lezzetli hem de yapması kolay bir salata tarifi ile geldik. Beslenme ve Diyet Uzmanı Çisem Gündüz sebzelerin ve yeşil yapraklı salataların lif içeriklerinin yüksek olması sebebiyle tok tutucu, bağırsak sağlığını koruyucu, kolesterol düşürücü özelliği olduğunu vurgulayarak, “Diyetinde yeterli sebze ya da salata tüketmeyenlerin kan şekeri hızlı düşebilir, sık acıkıp sağlıksız atıştırmalar tüketmeye yol açabilir. Sebze ve salatalar, yeterli ve dengeli beslenmenin ayrılmaz bir parçasıdır. Özellikle yaz mevsiminde sıvı alımını desteklediği için çok faydalıdır. Bu nedenle sofralardan eksik edilmemeli” ifadelerini kullanıyor. İşte onun önerileri arasında yer alan semizotlu kuskus salatası tarifi!
SEMİZOTLU KUSKUS SALATASI TARİFİ
MALZEMELR
- 1 çay bardağı kuskus
- 1 küçük bağ semizotu
- 1 adet orta boy havuç
- 2 adet orta boy salatalık
- 1 çay bardağı konserve mısır
- Bir tutam maydanoz
- 500 gr yoğurt
KULLANILACAK BAHARATLAR VE KURUYEMİŞLER
- 2 tatlı kaşığı silme tuz
- 1 tatlı kaşığı tepeleme toz biber
- 1 tatlı kaşığı kuru dereotu
- 1 tatlı kaşığı dolusu kekik
- 1 tatlı kaşığı dolusu kuru fesleğen
- 1 çay kaşığı dolusu karabiber
- 1 yemek kaşığı hindistan cevizi
- 1 avuç yer fıstığı veya badem
SEMİZOTLU KUSKUS SALATASI NASIL YAPILIR?
- Kuskusu bol sıcak suyla paketinde yazan dakikaya göre haşlayıp süzün.
- Ardından soğuk sudan geçirip süzerek 10 dakika soğumaya bırakın.
- Semizotunu iyice yıkayıp süzdürün ve 1 parmak kalınlığında kesip derin bir kaba alın.
- Üzerine rendenin ince tarafıyla rendelenmiş havucu, minik küpler şeklinde kesilmiş salatalıkları, ince ince kıyılmış maydanoz, konserve mısır ve baharatları ilave edip harmanlayın.
- Soğuyan kuskusu ilave edip tekrar harmanlayın.
- Yoğurdu da ekleyip iyice karıştırıp servis kasesine alıyoruz ve üzerine (servis esnasında) bir avuç tuzlu yer fıstığı serpiştirin.