YemekSoteli çanak nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta soteli çanak tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Soteli çanak nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta soteli çanak tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Paylaş
Soteli çanak nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta soteli çanak tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Kanal D'nin sevilen yarışması Gelinim mutfakta programında gelinler bugün soteli çanak tarif yapıyor. Ekran başında izleyen seyirciler ise soteli çanak tarifi araştırmaya başladı bile. Peki, soteli çanak nasıl yapılır? Enfes görüntüsü ve şık sunumuyla servis edeceğiniz tadına doyum olmayan soteli çanak tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Enfes lezzetiyle akşam yemeklerinin vazgeçilmezi olacak soteli çanak tarifi, tahmin edilenden çok daha kolay yapılan bir tarif. Peki, soteli çanak nasıl yapılır? Her lokmasında ayrı lezzet alacağınız soteli çanak tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Haberin Devamı

SOTELİ ÇANAK TARİFİ

Soteli çanak malzemeler

  • 3 tane patates

Sos için;

  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı pul biber

İç harç için;

  • 1 soğan
  • 1 parça tavuk göğsü
  • 1 kırmızı biber
  • 1 yeşil biber
  • 2 diş sarımsak
  • 1 domates
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • Karabiber, pul biber, tuz

Beşamel sos için;

  • 1 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz, karabiber
  • Üzerine kaşar

SOTELİ ÇANAK YAPILIŞI

  • Soyulan patatesler ortadan ikiye ayrılır, orta kısımları çay kaşığı ile oyulur.
  • Sos malzemeleri karıştırılıp patatesin her yerine sürülüp patatesleri borcama dizip 200 derece önceden ısınmış fırında kızartın.
  • Bu arada soğanları, biberleri, tavuğu, domatesleri, sarımsağı sırası ile doğrayıp tek tek kavurun.
  • Kavrulan iç harcın üzerine salça ve baharatlarda eklenip kavurup altını kapatın.
  • Fırından alınan patateslerin içini harç ile doldurun.
  • Bir tavaya tereyağı ile un alınıp kavrulur, kavrulan unun üzerine süt eklenip karıştırılıp kaynayıncaya kadar pişirilir.
  • Pişen beşamel sosa tuz ve karabiber eklenip patateslerin üzerine eklenir, kaşarları da ekleyip fırına verin.
  • Kaşarlar kızardığında yemek hazır.