Can KantarKasko caiz mi? Evet...
HABERİ PAYLAŞ

Kasko caiz mi? Evet...

Son günlerde özellikle sosyal medyada hocalar güzel dinimizi kendilerine göre saçma sapan yorumlayarak etkileşim sağlamaya çalışıyor. Bu şekilde Mütedeyyin kesimi etkilemek istiyor aslında. “Saç ektirmek caiz değil diyen de var, Kasko caiz değildir diyen de...

Bu arada Kasko caiz değil diyen Zorunlu Trafik Sigortası’na caiz diyebiliyor. Bunun sebebini de devletin zorunlu tutmasına bağlıyor. Baktığınızda ikisi de sigorta. İkisi için de prim ödeniyor, ikisi de bir havuz sistemi sonuçta. İki sigorta da bireylerin mağduriyetini önlemek amacı ile yapılıyor. İnanın bu açıklamalarını neye dayandırdıklarını anlamak çok güç.

Haberin Devamı

FELAKET, İNANÇ AYIRT ETMİYOR!

Dinimiz yardımlaşma dini. Mağduriyetlerin önlenmesine yardımcı olacak her konuya açık bir din. Burada ki en önemli hassasiyet, toplanan primlerin nerede değerlendirilip nemalandırıldığı konusu. Katılım sigortacılığı ülkemizde büyüyen bir sigorta dalı. Dünyadaki tüm Müslüman ülkelerde de sigorta sistemi var. Sigorta şirketlerinin bu konuda danışma kurulları var. Kurullarda bu hassasiyetleri araştırıp sigorta şirketlerine ne yapıp ne yapmamalarını söylüyorlar. Mütedeyyin kesim bu şirketlerden gönül rahatlığıyla sigorta yaptırıyor. Katılım sigorta şirketlerinde toplanan primler faiz dışında, dinimizin izin verdiği kurallara göre nemalandırılıyor. Tekafül sigortacılığı tüm dünyada kasko da yapıyor, sağlık sigortacılığı ve hayat sigortacılığı alanında poliçeler düzenliyor.

Sektörde yıllarca anlatılan yaşanmış bir hikâye var. Küçük bir zincir market sahibine sigorta yapmak için bir acente gidiyor. Temsilci, marketleri sigorta yaptırarak güvenceye almayı teklif ediyor. Market sahibi ise, “Siz Allah’tan büyük müsünüz? Ben ona inanıyor ona güveniyorum. Her akşam üç İhlas ve bir Fatiha okur kepengimi kapatırım, sigortaya ihtiyacım yok” demiş. İki sene sonra marketinin bir şubesinde yangın çıkmış. Market sahibi tabii ki büyük maddi sıkıntıya düşmüş. Sonrasında sigorta yaptırmış mı bilemem ama ne yazık ki depremler, yangınlar, trafik kazaları dini inançları, zengini ve fakiri ayırt etmiyor. Bu safsatalara inanmamak lazım. Her türlü sigorta poliçenizi Bireysel Emeklilik’i, hayat sigortalarını katılım esaslı sigorta şirketlerinde gönül rahatlığıyla yaptırabilirsiniz. Böylelikle kendinizi, işyerinizi güvence altına alırsınız.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder