Doç. Dr. Gökçen ErdoğanSevişiyoruz mutluyuz
HABERİ PAYLAŞ

Sevişiyoruz mutluyuz

Evlenince cinsel yaşamda kusursuzluk, otomatik yüklenmiyor. Bilinç ve çaba gerektiriyor. Olmayınca pes etmemek, olunca ‘olduğu kadar’ dememek gerekir.

İDRAR KAÇIRMA AMELİYATI SONRASI CİNSEL İSTEKSİZLİK BAŞLADI

SORU: Hocam, 4 ay önce idrar kaçırma ameliyatı oldum ve ondan sonra cinsel isteksizlik başladı. Bu evliliğime olumsuz yansıyor. Ama kız kardeşim ve yıllar önce de halam olmuştu. Onlardan böyle bir şey duymadım. Çok tedirginim. Ameliyatta ters giden bir şey olabilir mi?

CEVAP: İdrar kaçırma operasyonlarından sonra 6 hafta süreyle cinsel ilişkiden uzak durmanızı isteriz, bunu siz de deneyimlediniz. İyileşme için gereken süre budur. Bu operasyonların cinsel istekte değişiklik yapmasını, daha doğrusu uzun süren bir değişiklik yapmasını beklemeyiz. Operasyon sonrası vajinal kuruluk yaşanabilir, bu sizi geri çekiyor olabilir. Ya da bazı kadınlarda ilişkinin ağrı ya da acı vereceği düşüncesi nedeniyle psikolojik bir uzaklaşma yaşanabilir. Dahası kadın, hayatının cinsel ilişki olmayan bu versiyonundan memnun kalabilir. Bunu genelde mecbur hissederek ve tam tatmin olmayarak ilişki yaşayan insanlarda görüyoruz. Ama şunu belirtmeliyim; sadece idrar kaçırma değil, böbrek taşında da, bacak kırığında da başka operasyonlarda da geçerli bu. Yani operasyonun türüyle ilgili olarak açıkladığım bir ihtimal değil. Normal mi? Hayır. Sürecin uzamaması için bir uzmana başvurmanızı isterim. Çünkü mutlu ve haz dolu bir cinsel yaşamı herkes hak eder. Artık idrar kaçırmayan, bu konudaki kaygısı silinmiş kadınlar daha da fazla hak eder. Utandığınız, korktuğunuz, sürekli tetikte olduğunuz günler sona erdi. Gönül rahatlığıyla sevişebilirsiniz!

Haberin Devamı

İLİŞKİ İSTEMEDİĞİM İÇİN YALAN SÖYLÜYORUM

SORU: Hocam, ikiz doğum yaptım, çocuklarım 1.5 yaşında. Eşim önce ağrılarım, yorgunluğum nedeniyle ilişkiden uzak durmamı anlayışla karşıladı. Şimdi biraz bozulsa da sesini çıkarmıyor. Çünkü ben istemiyorum. Ve artık yalan söylüyorum. Ağrım var diyorum, uyuma numarası yapıyorum vs.. Böyle daha mutluyum. Seks şart değilmiş. Yanlış mıyım? Ve eşim beni aldatır mı diye düşünmeden de edemiyorum.

Haberin Devamı

CEVAP: Biz seksi ve mutlu cinsel yaşamı erkekler evde kalsın ya da tatmin olsun diye değil, kadınlar da hazzın her türlüsünü hak ettiğinden önemseriz. Birlikte olacak ne olacaksa. Ve olmayanlar da ikinizi birden etkileyecek tabii. İkiz doğum demek, çifte yorgunluk ve sorumluluk demek. Tabii ki yorgun, uykusuz ve daha isteksiz olabilirsiniz. İlk 1 yıl zaten normal kabul ederiz ama sonrasında destek alınmasını isteriz. Süreç uzamaya, bir ucundan tutmadıkça kalıcılaşmaya müsait diye. Şu noktada önemli olan şu; sekssiz hayatın daha iyi olduğunu düşündüren şey ne? Orgazma ulaşan kadınlar, cinsel yaşamında mutlu olan kadınlar genelde böyle düşünmüyorlar. Ya da seksin yerine, orgazm için bir şey mi koydunuz? Bu zaman açısından, hazırlık aşaması açısından ya da başka açılardan daha pratik mi geldi? Bu da olabilir. Yerinizde olsam ki güvenerek bana sorduğunuzu var sayıyorum; beklemeden önce hormonların da bakıldığı bir jinekolojik muayene, ardından da terapi için harekete geçerim. İyi seksin muadili yoktur desem inanın. Evliliğinizin ömrü ve gücü için de gerekli bu. Çocuklarınız dünyadaki en önemli ve en güzel şeyler ama anne babalığınızı bırakarak kadın ve erkek, karı-koca olarak girin yatak odanıza. Oradaki dünyanız başka.

Haberin Devamı

EŞİMİ SEVİYORUM AMA MUTSUZUM

SORU: Hocam, eşimle 7 ay süren bir ayrılık süreci geçirdik ve mahkemedeydik. Ben de o arada biriyle görüştüm. Tamamen duygusal ve cinsel boşluktandı. Sonra hemen bitirdim. Yaşadım çünkü eşimle 6 yıllık evliliğimin sadece ilk 2 yılında cinsel hayatımız oldu. Sonra boşanmaktan vazgeçtik ve yeniden bir araya geldik. Çok yalvarıp isteyince ben de cinsel hayatımız da normale dönecek sandım. Ama onda bir değişiklik yok. Şu an biriyle görüşme düşüncesini aklımdan kovmaya çalışıyorum. Ne yapmam gerek, bilemiyorum. Şu an hiçbir duygusal yönelimim yok, eşimi seviyorum. Ama mutsuzum.

CEVAP: Evlilikte ve ilişkide sadakat, yalnızca erkeklere çemkirdiğim bir konu değil; kadın da erkek de sağlıklı bir ilişki için sadık olmalıdır. Dolayısıyla size, ‘Haklısınız, o da sevişseymiş. Gidin ne istiyorsanız yaşayın’ diyecek değilim. Eşinizle hiç konuştunuz mu? Cinsel hayatınızla ilgili üzüntünüzü ve beklentinizi anlattınız mı? Ya da onun cinsel hayatı hiç mi yok, sizinle mi yok; bu konuda ne biliyorsunuz? Çünkü yıllardır cinsel hayatı olmayan bir erkeğin ivedilikle tedaviye koşması gerekir. Bence sağlıklı olan şunun kararını vermek; eşimi seviyor muyum? Cinsel hayatımızı yoluna koyarak onunla devam etmek istiyor muyum? Yanıtınız evetse hemen açıkça konuşup birlikte terapiye başlayın lütfen. Öncesinde ürolojik muayene olması da gerekiyor. Sizin duygularınız elbette önemli. Ama çözüme ulaşmak için onun nedenleri de önemli. Çözüme odaklanmalısınız. Çözümü dışarıdaki insanlarda ararsanız içeride ikiniz için bir çözüm bulamazsınız.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder