Hakan ÇelikHedef İstanbul'u kongre turizminin yıldızı yapmak
HABERİ PAYLAŞ

Hedef İstanbul'u kongre turizminin yıldızı yapmak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan pazar günü Haliç Port kapsamında inşa edilen, iş adamı Fettah Tamince’ye ait Rixos Tersane’nin açılışını gerçekleştirdi. Toplam 432 oda ve 539 yatak kapasitesine sahip Rixos Tersane’nin, İstanbul’un, Fener, Balat, Sultanahmet ve Eyüp gibi ziyaretçi potansiyeli yüksek, tarihi bir alanda yeni bir konaklama seçeneği olması amaçlanıyor.

Hemen yanında Haliç Kongre Merkezi ve Rahmi Koç Müzesi gibi etkileşim alanlarının bulunması sayesinde Rixos Tersane’nin bölgeye hareketlilik kazandırması bekleniyor. Bu yatırım vesilesiyle dikkat çekmek istediğim önemli bir konu da ‘Kongre Turizmi’. Cumhurbaşkanı Erdoğan da bu yıl için toplam 60 milyon turist ve 60 milyar dolar gelir hedefini açıklarken, yüksek harcama kapasitesine sahip turist gruplarına atıfta bulunmuş oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, aralarında NATO Zirvesi, Birleşmiş Milletler İnsani Zirvesi, 13. İslam Zirvesi, 3. Türkiye Afrika Ortaklık Zirvesi, Türk Devletleri Teşkilatı 8. Zirvesi gibi pek çok uluslararası toplantıya İstanbul’da ev sahipliği yaptıklarını hatırlattı.

Haberin Devamı

Ben buna 2015 yılında Antalya Belek’te, IC Hotel, Titanic Deluxe ve ağırlıklı olarak Regnum Carya otellerinde gerçekleştirilen G-20 zirvesini de eklemek istiyorum. G-20, Türkiye’nin devasa etkinlikleri nasıl başarıyla yapabildiğini göstermek bakımından son derece dikkat çekici bir örnek olmuştu. Kongreler ve uluslararası toplantılar, belli bir gelir grubundan ve etkili meslek alanlarından ziyaretçilerin gelişine imkân vermesi bakımından stratejik değerde. Şehirler bu tip etkinlikleri düzenleyebilmek için tıpkı olimpiyatlar ve uluslararası spor organizasyonları gibi yıllar öncesinden aday oluyor ve ciddi çalışma yapıyor. Rekabetin sonunda güvenlik, konaklama kalitesi, ulaşımı ve bölgenin diğer cazibe unsurları açısından bir karar veriliyor.

Hedef İstanbulu kongre turizminin yıldızı yapmak

DEV ZİRVE TÜRKİYE’DE

Avrupa’nın en büyük sağlık komplekslerinden biri olan Çam ve Sakura Şehir Hastanesi Koordinatör Başhekimliği görevine getirilen Prof. Dr. Özgür Yiğit ile konuştum. Türkiye’nin akademik düzeyde dünya çapında tanınan bir hekimi olan Prof. Yiğit, 2026 yılının en büyük tıbbi buluşmalarından biri olan 2026 IFOS Uluslararası Kulak Burun Boğaz Kongresi’nin yaklaşık 10 bin hekim ve bilim insanının katılımıyla 9-13 Eylül 2026 tarihleri arasında İstanbul Lütfü Kırdar Kongre Merkezi’nde yapılacağını söyledi. Bu büyük buluşmayı kazanmak için büyük gayret gösterdiklerinin altını çizen Prof. Yiğit, bilimsel ve teknolojik başlıklarda en son gelişmelerin ortaya konulacağı kongrenin aynı zamanda İstanbul’un tanıtılmasına da büyük katkı vereceğini söyledi.

Haberin Devamı

Hedef İstanbulu kongre turizminin yıldızı yapmak

TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya’nın paylaştığı bilgilere göre İstanbul 2023 yılında Türkiye’deki 118 kongrenin 72’sine ev sahipliği yaptı. Bu yıl sonuna kadar İstanbul’da 19 kongre düzenlenmiş olacak. Görüşlerine başvurduğum Bağlıkaya, İstanbul’u bu alanda dünyada en üst sıralara taşımak istediklerini söyledi. İstanbul Havalimanı’nın (IGA) sunduğu bağlantı imkânları ve Türk Hava Yolları’nın dünyanın en çok şehrine uçan havayolu olması sayesinde ben İstanbul’un bu alanda dünyanın parlayan yıldızı olacağına inanıyorum.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder