Hakan ÇelikMüziğin yıldızları için artık yeni bir adres var
HABERİ PAYLAŞ

Müziğin yıldızları için artık yeni bir adres var

Günümüz Fransız müziğinin önemli temsilcilerinden Dany Brillant ve Türkiye’nin en başarılı jazz vokalistlerinden Selen Beytekin’i birer gün arayla izleme şansı buldum. Her iki değerli sanatçı da Didim’de kısa süre önce misafirlerini ağırlamaya başlayan Anda Barut Collection’ın açılış etkinlikleri çerçevesinde konserler verdi. Ben de davetliler arasındaydım.

Müziğin yıldızları için artık yeni bir adres var

Selen Beytekin - Dany Brillant

Dany Brillant Tunus asıllı Fransız müziğini zenginleştiren Charles Aznavour, Rachid Taha, Enrico Macias, Georges Moustaki, Sergio Reggiani gibi göç eden ailelerin başarı kazanmış temsilcileri arasında. Dany Brillant’ın sahne performansı ve şarkı söylerken ortaya çıkan enerjisi benim tahminlerimin üzerindeydi. Selen Beytekin’i daha önce Uludağ’da MAİS Genel Müdürü Berk Çağdaş’ın davetlisi olarak katıldığım Alpine otomobillerinin lansmanında bir dinletide tanıma fırsatı yakalamıştım. Çok yetenekli bir sanatçı, sesi farklı müzik türlerine yatkın, özellikle jazz ve bluesda harika performans gösteriyor. ABD, İngiltere gibi ana dili İngilizce olan ülkeler dahil birçok yerde konserlerinin büyük ilgi göreceğini düşünüyorum. Kıyafet seçimleri çok şık, repertuvarı oldukça zengin. Antalya Akra Hotels’de caz festivalleri de düzenleyen, tanınmış sanatçı menajeri Kadir Dursun önümüzdeki süreçte dünyanın önemli başka müzik insanlarını da buraya getirecek diye düşünüyorum.

Haberin Devamı

Müziğin yıldızları için artık yeni bir adres var

Ahmet Barut

FARKLI BİR DESTİNASYON

Türkiye’nin gözde turizm mekânları Antalya, Marmaris ve Bodrum turistik tesis ve ziyaretçi sayısı açısından artık doyum noktasına ulaştı. Gerçekten güzel yerler ve uzun yıllar popüler olmaya devam edeceklerine şüphe yok fakat Türkiye gibi büyük ve çeşitlilik arz eden bir ülkede yeni açılımlara ihtiyaç vardı. Ekonominin zorlandığı bir dönemde turizme katkı sağlayacak görkemli bir yatırıma imza atmak takdire şayan. Ege’nin önemli beldesi, Aydın’ın Didim ilçesi böyle bir yer. Türkiye’nin saygın iş insanlarından, turizm alanında deneyimli bir isim Ahmet Barut, Didim Anda Barut Collection’ı bu doğrultuda kurmaya karar vermiş. Oldukça büyük ve modern bir tesis. Müthiş uzun bir sahile yayılıyor. Deniz sporlarının yanı sıra dev sahnesiyle önümüzdeki dönemlerde dünya starlarını ağırlamaya hazır. Delice Yarımadası’nda 150 dönümlük bir alanda kurulan tesis çeşitli spor dalları için oldukça elverişli. Daha şimdiden Birleşik Krallık olimpiyat sporcularını misafir etmişler. Sadece Rusya pazarına bağlı olmamaları da gelecek için bir avantaj. Almanlar ve İngilizler başta olmak üzere çok sayıda ziyaretçi gördüm. Yeni bir turizm tesisi, ulaşımdan gastronomiye, istihdamdan yakın bölgedeki gayrimenkul hareketlerine kadar bir dizi alanda gelişimi tetikliyor. Nitekim uzun yıllar Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Kurucu Başkanlığı görevini de yapmış olan Ahmet Barut, sohbetimizde bölge ekonomisine katkı vermekten memnun olduklarının altını çizdi. Birkaç aylık bakım molası dışında bütün yıl açık kalması öngörülen Anda Barut Collection nitelikli turizm sektörü çalışanlarının istihdamı açısından da güzel bir seçenek olacak. Zira İzmir ve Aydın’da ikamet eden gençler çalışmak için daha güneye gitmek zorunda kalıyordu.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder