Mehmet CoşkundenizMilli marş ıslıklamak
HABERİ PAYLAŞ

Milli marş ıslıklamak

Almanya’da devam eden Avrupa Futbol Şampiyonası’nda her maç öncesi yapılan seromoniler tablo gibi. Tribünlerde kendi takımının formasını giymiş taraftarlar, sahada görevlilerin ortaya çıkardığı koreografi ve hep bir ağızdan söylenen milli marşlar. Tüm maçlarda, taraftarlar kendi ülkelerinin milli marşını söylerken, rakip takımın marşını da saygıyla, ses çıkarmadan dinledi.

Milli marş ıslıklamak

Bir maç hariç... Çok acı ama o maç Türkiye-Gürcistan maçıydı. Bizimkiler İstiklal Marşımızı kendilerine yakışır bir şekilde söyledi, sıra Gürcistan marşına gelince yine bizimkilerden yuhalamalar, ıslıklar geldi. Bir ülkenin milli marşı her türlü rekabetten bağımsızdır. Ülkenin kimliğidir, gururudur. Bir başka takımın taraftarı bizim milli marşımızı ıslıklasa ne hissederiz? Islıkladığımız ülkeler de aynısını hisseder. Gürcistan Teknik Direktörü Willy Sagnol maçtan sonra düzenlediği basın toplantısında, “Ben Türkiye’yi çok seviyorum ancak Türk taraftarlar neden Gürcistan Milli Marşı’nı ıslıkladılar?” diye sorunca cidden yerin dibine girdim. Geçenlerde Ampute Futbol Milli Takımımız Avrupa Şampiyonu oldu. Maalesef final maçında bizim seyirciler İspanya milli marşını ıslıkladı. Bundan vazgeçmemiz gerekiyor. Maç boyunca rakibi boğun, ıslıklayın, bağırın, çağırın, nefes aldırmayın. Ama maçtan önce milli marş ıslıklamak bizi o ülkelerden uzaklaştırıyor. 2032 Avrupa Şampiyonası’nı düzenlemeye hazırlanan bu ülkenin insanına hiç ama hiç yakışmıyor.

Haberin Devamı

Milli marş ıslıklamak

Merve Holefter

ÇOK ENTERESAN

Mert Demir ile Mabel Matiz’in birlikte söylediği Antidepresan şarkısı çok beğenildi. Şarkının sözleri Mert Demir ile Mabel Matiz’e, bestesi Mert Demir’e ait. 2022’nin sonlarında çıkan bu şarkı sadece YouTube’da 170 milyona yakın dinleme aldı. Birkaç gün önce Merve Holefter adlı bir şarkıcının ‘Antidepresan’ın nakarat kısmının kendisine ait olan ‘Alınsam’ şarkısının nakaratıyla bire bir aynı olduğu gerekçesiyle Mert Demir’e 2 milyon liralık tazminat davası açtığı ortaya çıktı. Üstelik Holefter, şarkıları Musiki Eseri Sahipleri Grubu Meslek Birliği’ne (MSG) inceletmiş ve benzerlikler olduğuna dair rapor almış. Ben Merve Holefter adını ilk kez duydum. Tabii şarkılarda benzerlik var mı yok mu diye hemen YouTube’a girip ‘Alınsam’ adlı şarkısını dinledim. Benim gibi bu iddiayı duyup şarkıyı dinlemeye gelenlerin yorumları kahkahalar attırdı bana. Öncelikle iki şarkının birbiriyle hiç alakası yok. Ama bu iddiayı ortaya atmak ‘valla çok enteresan’ olmuş. 3 yıldır YouTube’da olan şarkı, bu iddiadan sonra meraklılar tarafından dinlenmeye başlamış. Zaten yorumlar da o yönde. “Meraktan geldim ama kulaklarımdan özür dilerim” diyen var mesela. “Bu iki şarkıyı benzetene doktorlar antidepresan yazıyormuş” yorumu harikaydı. Neyse, ben de köşeme aldım, bu şarkıcının adını duyurdum. Birkaç günlük ünlülüğünü kutlamaya başlayabilir.

Haberin Devamı

 

Sıradaki haber yükleniyor...
holder