Mehmet YalçınkayaBir kahramanlık hikayesinden notlar

HABERİ PAYLAŞ

Bir kahramanlık hikayesinden notlar

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde, ordularımızın büyük bir zafere imza attığı 30 Ağustos’un yıl dönümünde, savaş ve başarı hikayesi yazan, dünyaca saygıyla alkışlanarak Times’a kapak olan yegane liderimizden bahsetmek isterim bu hafta. Cephede savaşmak; pek çok fedakarlığı beraberinde getiren, askerlerin açlıkla ve yoklukla sınandığı, milli duyguların tüm sıkıntıların önüne geçtiği çok kutsal zamanlar demek. Bazen o dönemde yapılan menülere baktığınızda eldeki mevcutlarla askerin doymasının imkanı olmadığını tarihsel notlarda görebilirsiniz. Tıpkı Çanakkale’de olduğu gibi, Dumlupınar’da da yazılan destan 30 Ağustos 1922’de eldeki imkansızlıklara rağmen yakınmadan ölümü göze alan binlerce, 10 binlerce askerimizle gerçekleşti. Bu vesileyle evlerimizde güvenle uyumamıza neden olan Türk Silahlı Kuvvetleri’nin cesur, azimli, ülke sevdalısı, Atatürk’ün izinde ve yüzü dünyaya dönük olan, zeki ve fedakar askerlerinin hepsini tek tek kutluyorum.

Haberin Devamı

Bir kahramanlık hikayesinden notlar

ATATÜRK’ÜN MÜTEVAZI SOFRALARI

Liderimizin en büyük özelliklerinden biri sofralarının birleştirici gücüydü. Kimi kez dostlarını, kimi kez siyaset insanlarını kimi zaman ise uluslararası diplomasinin buluştuğu fikir alış verişinde bulunduğu bu sofralar; gustosu yüksek ama bir yandan da abartısız, sade, nitelikli seçimlerle donatılırdı. Kişisel olarak mütevazı seçimler yaptığını, kuru fasulye ve pilavı çok sevdiğini kayıtlardan biliyoruz. Yoğunluğu yüzünden yemek saatlerinin asla belirli olmadığı liderimizin yağlı fasulye tabir ettiği bu yemeğin hep hazırda tutulduğu biliniyor. Karnıyarık ve etli bamya da en sevdikleri arasında sayılıyor. Selanik’te geçen çocukluğundan dolayı en sevdiği börek ise Selanik usulü ıspanklı börek. Tatlı tercihleri arasında irmik helvası başta geliyor. Aslında sofralarında pek tercih etmediği enginarı ise ölmeden önce, yaverinden istediği biliniyor.

ÖZGÜRLÜĞÜMÜZ VE VATANIMIZ İÇİN SAVAŞANLAR ANISINA

Sevgili okurlarım, bu hafta yokluğun ve mücadelenin en üst seviyede yaşandığı zamanların anısına sizi o günlerdeki bir savaş menüsüyle baş başa bırakıyorum. Özel bir tarif vermiyorum ve sizi elinizdeki imkanlarla en yaratıcı yemeği, o günler adına pişirmeye davet ediyorum. Şehitlerimizin ve Ulu Önderimiz Atatürk’ün ruhuna gelsin. Afiyetle…

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder