Mete UtkuYaşattığınız bu gurur için teşekkürler!

HABERİ PAYLAŞ

Yaşattığınız bu gurur için teşekkürler!

Avusturya zaferinin ardından Euro 2024’te çok daha ilerisini hayal ederek çıktığımız Hollanda maçında sahaya güçlü bir oyun da ortaya koymamıza rağmen maalesef istediğimiz sonucu alamadık ve turnuvaya çeyrek final etabında veda ettik.

Avrupa Şampiyonası başlamadan önce bizlere turnuvaya ‘çeyrek finalde veda etmeye kabul müsünüz’ diye sorulsa muhtemelen çoğumuz ‘evet’ derdik. 16 yıldır büyük turnuvalarda iddialı bir takım olamadığımız düşünüldüğünde her şeye rağmen çok iyi bir sınav verdik. Oyun olarak beklentinin altında kaldığımız anlar olsa da grup etabından iki galibiyetle çıkmamızın ardından, makine gibi işleyen Avusturya’yı sahada çaresiz bırakarak çeyrek finale yükselmenin verdiği özgüven ve mutlulukla birlikte bu turnuvada yolumuzun daha uzun olacağını düşündük haliyle. Hollanda’ya yenilmenin yarattığı hayal kırıklığı da bu yüzden daha büyük oldu.

Haberin Devamı

Evet, Montella haricinden herkes Hollanda maçının ikinci yarısında takımın değişikliğe ihtiyaç duyduğunda hemfikirdi ve muhtemelen yapılması doğru olan da oydu ancak A Milli Takım’a yıllar sonra önemli bir başarı kazandırmış ve yıllar sonra insanların A Milli Takım için heyecan duymasını sağlayan kişi de kendisi. Dolayısıyla İtalyan hoca için ortalığı yangın yeri yapmaktan ziyade kendisine bu takımı 2026 Dünya Kupası’na en iyi şartlarda hazırlayabilmesi için uygun ortam sağlanmalı.

Yetenek seviyesi yüksek ve aynı zamanda son saniyeye kadar mücadeleden hiç vazgeçmeyen kaliteli ve karakterli bu oyuncu grubuyla sonraki turnuvalarda daha fazlasını başarabileceğimizin sinyallerini de bir anlamda vermiş olduk. Yıllar sonra bize hayal kurduran bu ekibe yaşattıkları gurur için teşekkür ederiz.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder