Milli Savunma Bakanlığı, Genelkurmay Başkanlığı ve Kara, Hava, Deniz Kuvvetleri Komutanlıkları. Ankara’da birbirine yakın olmakla birlikte, beş ayrı binada faaliyet gösteriyor Türk Silahlı Kuvvetleri’ni (TSK) oluşturan birimler.
Uzun süredir, tek merkezde toplanmaları gündemde. Hem verimlilik hem güvenlik gerekçesiyle...
TSK Ana Karargâhı’nın da başkentin Bağlıca bölgesinde inşası planlanıyor. Milli İstihbarat Başkanlığı’nın (MİT) yeni yerleşkesinin yakınında...
Detaylarıyla Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın bizzat ilgilendiği proje hazır. Bir kısmı, Etimesgut Zırhlı Birlikler Komutanlığı arazisinde olacak diye konuşuluyor. Mimari projesi tamamlanan bina, Türkiye’nin ‘Pentagon’u olarak anılıyor daha şimdiden. ‘Penta’ Latince ‘beş’ anlamına geliyor. ‘Pentagon’da ‘beşgen’. ABD Savunma Bakanlığı da ‘Pentagon’ malum... Ama bizimkinin Amerikan Pentagonu’ndan belirgin bir farkı olacak. Ortada ‘Ay-Yıldız’ şeklinde bir yapı ve onu dikine çevreleyen, birbiriyle bağlantılı 5 ayrı bina. Proje böyle. ‘Türk Pentagonu’nun temelinin ne zaman atılacağı ise henüz netleşmiş değil.
MANSUR YAVAŞ'IN EMPATİ NOKTASI
Millet İttifakı’nın seçim işbirliğiyle CHP’den Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olan Mansur Yavaş dün Demirören Medya Grubu’nu ziyaret etti.
Güncel konuların ötesinde, ‘genel anlayışı’na dair bir bölümünü not aldım sözlerinin... Şu cümlelerini:
“Siyaset kirli oldukça, kimin yaptığı fark etmiyor. Olay, Ahmet-Mehmet kavgası değil. Herkesin bir ailesi var. Çoluğu, çocuğu, sevenleri var. Ben empati yaparak, böyle bakıyorum konuya.”
Parti farkı gözetmeksizin söylüyorum; olması gereken tam da bu işte.
BODRUM, BODRUM...
“Cevat Şakir’in (*) Bodrum’unu özlüyoruz ve ona dönmek için her şeyi yapacağız.” Muğla’nın Bodrum İlçesi’nin CHP’li başkan adayı Ahmet Aras telefonda böyle özetledi hedefini. Bu romantik hedefin altını, şu realist cümlelerle doldurdu:
- Tabii ki artık doğal, mimari ve estetik olarak o günlere dönmek mümkün değil ama tekrar o güzel mavi yolculukların yapıldığı sosyal alan ve meyhanelerin olduğu o eski Bodrum’a dönmek istiyoruz. En azından barlar sokağını imitasyondan, işgaliyeden kurtarıp eski günlerine döndürecek projelerimiz var.
Ahmet Aras hafta sonu, Ortakent Acı Ot Festivali’nde zeybek oynadı.
Ahmet Aras’a “Bodrum, özellikle yaz sezonunda küçük İstanbul’a dönüşüyor. Böylece İstanbul’un sorunları da taşınıyor ilçenize” dedim ve çözüm projelerini sordum. Ahmet Aras öncelikli iki başlık verdi:
1.) Trafik… Otogar şehir dışına taşınacak, yenisinin temeli atıldı. Dolmuşlara düzenleme gelecek. Torba- Yalıkavak yolu genişletilecek. Sinyalizasyon sistemi yenilenecek, akıllı kavşaklar yapılacak. Şehir içinde yaya bölgeleri oluşturulacak.
2.) Nisan ortası itibariyle bizde sezon başlar. Seçimden sonra hemen yolların onarımı ve temizlik konusunu halledeceğiz. Bodrum’u acilen sezona hazırlamamız gerekiyor.
(*) Halikarnas Balıkçısı adıyla tanınan, ismi Bodrum ile özdeşleşmiş ünlü yazar Cevat Şakir Kabaağaçlı.
WHATSAPP GRUBU DEMEYİN N'OLUR!
Bu yazıya oturmadan baktım; 22 WhatsApp grubuna dahilmişim. Tam yirmi iki. Kimisi işle ilgili, kimisi Beşiktaş’la, kimisi de eş, dost muhabbeti.
Ama öyle yorucu ki... Bazen hangisine yetişeceğini bilemiyor insan.
Onun için rica ediyorum; zaruri olmadıkça n’olur beni dahil etmeyin kurduğunuz WhatsApp gruplarına.
BİR RESİM EMEKÇİSİ: EKREM KADAK
“Sanat bir barış çığlığıdır.” WhatsApp profilinde yazan cümle bu... 62 yaşında, 40 yıldır resmin içinde... Ressam Ekrem Kadak’tan söz ediyorum. Cam altı geleneksel resim sanatına çağdaş göndermeler yapan Ekrem Kadak, Sanat Kurumu tarafından resim dalında yılın sanatçısı seçildi.
Kadak, Ankara’dan tanıdığım bir sanatçı. Hayatı resim olan bir insan... Sanat yaşamının her dönemini ve her sergisini bir manifestoyla tarihe kaydeden sanatçılardan...
Bu arada, 1952’de kurulmuş olan Sanat Kurumu Derneği’nin 2018 Yılı Plastik Sanatlar Ödülleri’ne; heykelde Güler Güçlü, fotoğraf dalındaysa Ali Bornovalı lâyık görüldü.