Murat ÇelikHaydi sanat fuarına

HABERİ PAYLAŞ

Haydi sanat fuarına

Başkent Ankara’da, şehrin o bildik; ağır, can sıkıcı ve gergin gündemine dört günlük bir mola imkânı var. Önceki gün başlayan ArtNouva Sanat Fuarı pazar akşamına kadar ziyarete açık. Adres Söğütözü semtindeki ATO Congresium.

Haydi sanat fuarına

Fuara giriş ücreti 200 TL. Öğrenciler için ise 100 TL. Ankara dışından gelen Güzel Sanatlar Lisesi ve Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencileri, fuarı ve etkinlikleri ücretsiz olarak izleyebiliyor.

*

Ülkenin mevcut koşullarında hepimizin nefes almaya ihtiyacımız var. Bunun için de sanatın iyileştirici gücünden faydalanmamız lâzım. Sanata daha fazla vakit ayırıp özellikle çocukları, gençleri yönlendirmemiz gerekiyor kültür-sanat duraklarına.

Haberin Devamı

*

ArtAnkara ve ArtContact İstanbul fuarlarını organize eden ATİS Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Bilgin Aygül üçüncü kardeş ARTNOUVA’yı anlattı.

* İlk kez düzenlenen bu fuarda 96 katılımcı yer alıyor. 37 ülkeden binin üzerinde sanatçıyı ağırlıyoruz.
* Fuarı, TMMOB Mimarlar Odası, Birleşmiş Ressamlar ve Heykeltıraşlar Derneği (BRHD) ve Tüm Sanat Galerileri Derneği (TÜSGAD) desteğiyle düzenliyoruz.
* ARTNOUVA’nın özelliği, resim ve heykelin yanı sıra dekoratif süsleme sanatları ve mimariyi de kapsayan geniş bir perspektif sunması.
* Bu yeni fuarla mimarlar, iç mimarlar, kent planlayıcıları ve sanatçılar arasında diyalog kurup sinerji oluşturabileceğimiz bir yapının temellerini atmayı amaçlıyoruz.
* Özellikle mimarlık, iç mimari, grafik tasarım, resim, heykel ve dekoratif sanatlarda kendini gösteren Art Nouveau akımının izleri, Cumhuriyet dönemi yapılarında yaşamaya devam ediyor ama başkentin kimliğinin parçası olan bu yapılar maalesef yok olmaya yüz tuttu. Biz de işte bu tehlikeye karşı, Ankara’nın köklü sanat geçmişine sahip çıkmak için mücadele ediyoruz. ARTNOUVA bu mücadelenin vitrini.
* ARTNOUVA Sanat Fuarı, farklı sanat disiplinlerinin zengin dinamiklerini bir araya getirerek, sanatseverlere ve profesyonellere ilham vermeyi hedefliyor. Fuar, adını, doğanın zarafetini ve sanatsal yaratıcılığı bir araya getiren ‘Art Nouveau’ akımından esinle alıyor.
* ARTNOUVA, ulusal ve uluslararası sanatçıları, eserlerini ve sanatseverleri bir araya getirerek, sanatın toplumsal dönüşümdeki etkisini vurgulamayı ve yeni bakış açıları oluşturmayı amaçlıyor.
* Sanatın dinamiklerinin ele alındığı fuar ayrıca, kent, mekan, sanat, koleksiyonerlik ve sanatın güncel başlıklarını içeren 22 söyleşiyle birlikte, atölye çalışmaları ve müzik dinletilerine ev sahipliği yapıyor.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder