Murat Gülderen360 derece dönebilen elektrikli arazi aracı

HABERİ PAYLAŞ

360 derece dönebilen elektrikli arazi aracı

Mercedes-Benz, tanıtımını Kapadokya’da yaptığı tamamen elektrikli lüks arazi aracı G 580’i 13 milyon 540 bin 500 TL’den başlayan fiyatlarla satışa sundu. Araç, 116 kWsa kapasiteli bataryası ile 450 kilometreye ulaşan menzil sunuyor. Aracı farklı kılan en önemli unsurların başında ise G-TURN özelliği geliyor. Bu sitem, aracın gevşek veya asfaltsız yüzeylerde bulunduğu noktada kendi etrafında dönmesini sağlıyor. Yani araç, tek bir hamle ile olduğu yerde 360 derece dönebiliyor.

YAPAY MOTOR SESİ

Bir diğer ana özellik olan G-STEERING işlevi de arazide sürüş sırasında önemli ölçüde dar bir dönüş açısıyla aracın yönlendirilmesine ve dönmesine imkan veriyor. Üç vitesli akıllı arazi ağır vites fonksiyonu Offroad Crawling, arazi sürüşü için hız sabitleyici bir işlev görerek optimum sürüş gücünü koruyor. Elektrikli olduğu için normal sartlarda sessiz çalışan araca, yapay ses de eklendi. Yani araçta, karakteristik G-Serisi’ne özgü sürüş sesi de bulunuyor.

Haberin Devamı

360 derece dönebilen elektrikli arazi aracı

ÇEVRECI ÜRETİM

Mercedes-Benz Otomotiv İcra Kurulu ve Otomobil Grubu Başkanı Şükrü Bekdikhan, otomobilleri elektrikli hale getirmeye devam ettiklerini belirterek, “Üretimde yenilenebilir enerji ve fazla geri dönüştürülmüş malzeme kullanıyoruz. Türkiye’de geçtiğimiz yıl elektrikli araç satışlarımızın oranı pazar ortalamasının üzerine çıkarak yaklaşık yüzde 15 oldu. Hedefimiz yıl sonunda bu oranın yüzde 20’ye ulaşması” dedi.

SAATTE 315 KM HIZ YAPABİLEN CANAVAR

Etkinlikte ayrıca Mercedes- AMG GT 63 4MATIC+ da tanıtıldı. 4.0 litrelik V8 biturbo motor ile 430 kW (585 hp) güç sunan bu aracın fiyatı ise 22 milyon TL’den başlıyor. Aracın 0’dan 100 km/s hıza ulaşması sadece 3.2 saniye sürüyor ve araç 315 km/s maksimum hıza ulaşabiliyor. Dört tekerlekten çekiş sistemine sahip araç, hem kuru hem de ıslak veya karlı zeminlerde yüksek sürüş güvenliği sunuyor. Ayrıca sürüş koşullarına ve sürücünün tercihlerine bağlı olarak arka çekişten dört tekerlekten çekişe kesintisiz geçiş yapılabiliyor.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder