Murat GülderenÇocukları uzaktan gözleyen teknolojiler
HABERİ PAYLAŞ

Çocukları uzaktan gözleyen teknolojiler

Çocukların güvenliği herkesin en büyük endişesi. Özellikle evden uzak kaldıklarında onları her an izleyebilecek güvenilir sistemlere ihtiyaç duyuyoruz. Bu noktada yapay zeka destekli GPS izleme cihazları ve araç takip uygulamaları, ailelere büyük destek oluyor. Bu teknolojiler sayesinde çocuklar okul servislerinde, toplu taşımada veya herhangi bir etkinlikteyken nerede oldukları anlık olarak takip edilebiliyor. Ayrıca, acil durumlarda hızlı bir şekilde müdahale etmek de mümkün hale geliyor. Bu hafta endişelere son verecek bazı yeni nesil takip sistemlerini önünüze getirdik.

Haberin Devamı

Çocukları uzaktan gözleyen teknolojiler

ARVENTO KIDS:

Bu uygulama ile servisteki öğrenciler, uzaktan anlık olarak gerçek zamanlı harita üzerinden kolayca izlenebiliyor. Sisteme dahil olmak için servis firması tarafında size özel olarak oluşturulan kullanıcı adını ve şifreyi kullanmanız gerekiyor. Uygulama sayesinde ayrıca aracın hızı, açık adresi ve sürücü bilgileri de görülüyor. Uygulama üzerinden şikayet ve talepler de bildirilebiliyor.

SECUMORE GF09:

Bu mini ve hafif cihaz, araç takibi, eşya takibi veya kişi takibi yapmak için geliştirildi. GPS teknolojisi sayesinde gerçek zamanlı konum bilgisi sağlayan bu cihaz, SIM kartı ile her yerden iletişim sağlıyor. Ses kaydı yapabilmesi, uzun pil ömrü, suya dayanıklılığı ve mıknatıs özelliğiyle de öne çıkan cihaz, eksi 20 derecede bile kolaylıkla çalışabiliyor.

FINDMYKIDS:

Ücretsiz GPS konum takip programı ile çocuğunuzun nerede ve ne yapıyor olduğunu anında öğrenebiliyorsunuz. Çocuğunuzun kullandığı akıllı telefon veya GPS saatiyle çalışan bu uygulama, aynı zamanda ortam seslerini de size dinletebiliyor. Çocuğunuz telefonu çantasında bıraktığında ya da aramanızı duymadığında ise yüksek sesli bir sinyal de gönderebilen bu uygulama, hem Android hem de iOS platformlarıyla da uyumlu çalışabiliyor.

VITAKIDS:

Servis kullanan öğrencilerin yolculuklarını anlık takip eden bu uygulama, 3 saniyede bir konum yeniliyor. Veliler, bu sistem üzerinden tek bir tuşla çocuğunun o gün okula gitmeyeceğini de servis şoförüne bildirebiliyor. Sürücü veya servis rehberi, telefonlarına indirdikleri vitaDrive DRT Sürücü İş Takip uygulaması aracılığı ile taşıyacakları öğrenci listelerini görüntüleyerek iniş ve binişlerini onaylıyorlar.

Haberin Devamı

Wiky Watch 4G:

Çocuklar için geliştirilen 4G bağlantı özellikli bu akıllı saat, çocuğunuz, okulda, parkta, serviste ya da nerede olursa olsun gerçek zamanlı konum bildiriyor. Görüntülü görüşme imkanı da olan saat, 2 saat şarj ile 36 saate varan görüşme sağlayabiliyor. Tüm işletim sistemleriyle uyumlu çalışan saatin acil durumlarda tek tuşla SOS ve bas konuş tuşuyla anında sesli mesaj gönderme özellikleri de bulunuyor.

TCL MT42:

4.5G görüntülü görüşme ve 2 yönlü sesli arama yapabilen bu saat, önceden kayıtlı olan acil durum irtibat kişilerini tek tuşla otomatik olarak arayabiliyor. Gerçek zamanlı konum takibi yapabilmesinin yanında video kaydedebilen ve su geçirmeyen bu saat ile güvenli bölge ayarlaması yapılabiliyor. Örneğin çocuğunuz belirlediğiniz sınırı geçtiğinde saat telefonunuza uyarı gönderiyor.

Haberin Devamı

HAFTANIN OLAYI

Çocukları uzaktan gözleyen teknolojiler

PS5 PRO 7 KASIM’DA SATIŞA ÇIKIYOR

PlayStation, yeni konsolu PS5 Pro’nun 7 Kasım’da piyasaya sürüleceğini ve ABD’de 700 dolar, Avrupa’da ise 800 Euro fiyat etiketiyle satışa sunulacağını açıkladı. Cihaz, orijinal PS5’e kıyasla yüzde 67 daha fazla işlem birimine sahip bir GPU ile geliyor. Yapay zeka destekli PlayStation Spectral Super Resolution teknolojisi ise oyunlardaki görsel netliği en üst seviyeye çıkararak detayları daha belirgin hale getirecek. Yeni konsol, en son kablosuz teknoloji olan Wi-Fi 7’yi destekliyor ve 8K çözünürlükte oyun deneyimini mümkün kılıyor.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder