Mustafa BakacakAliağa Kuzey Ege'nin cazibe merkezi olacak
HABERİ PAYLAŞ

Aliağa Kuzey Ege'nin cazibe merkezi olacak

İzmir’de Aliağa Belediyesi, ilçe ile Ege adalarını deniz yoluyla birbirine bağlayacak vapur seferleri için yolcu iskelesinin inşaat çalışmalarını başlattı. Toplamda 27 bin metrekarelik proje alanında iskelenin yanı sıra park, otopark, fuar, piknik ve eğlence alanı da olacak.

Aliağa Kuzey Egenin cazibe merkezi olacak

Birçok adaya vapur seferinin düzenleneceği iskele, Aliağa’yı Kuzey Ege’nin turizmde öncü kentlerinden biri yapacak. Belediye Başkanı Serkan Acar, hem ülke ekonomisine hem de Aliağa esnafına önemli katkılar sağlayacak projeyi 2025’in ilk çeyreğinde bitirmeyi hedeflediklerini açıkladı.

Haberin Devamı

Aliağa Kuzey Egenin cazibe merkezi olacak

CAN DOSTLAR İÇİN ORTAK PROJE

İstanbul Büyükşehir, Ataşehir ve Maltepe belediyeleri sokak hayvanlarına modern ve sağlıklı bir ortam sağlamak amacıyla işbirliğine gitti. Projeyle Kayışdağı Ormanı’nda 80 bin metrekarelik alan üzerinde can dostlara sağlık ve bakım hizmeti verecek modern bir rehabilitasyon merkezi inşa edilecek. Merkezde sokak hayvanlarına yönelik çok sayıda tesis yer alacak. “Bizlerin asıl amacı yaşatmak” diyen Ataşehir Belediye Başkanı Onursal Adıgüzel, sokak canlılarının bu merkezde en iyi şekilde bakılıp korunacağının sözünü verdi.

Aliağa Kuzey Egenin cazibe merkezi olacak

ÇİFTÇİYE ÜCRETSİZ BİÇERDÖVER HİZMETİ

Giresun’da Şebinkarahisar Ziraat Odası’nın Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığının sağladığı yüzde 70 hibeyle 8.3 milyon liraya satın aldığı biçerdöver, çiftçiye nefes aldırdı. Ziraat Odası, tüm giderlerini karşıladığı biçerdöverden çiftçiler ücretsiz yararlanmaya başladı. Makineli tarımla hasattaki ürün kaybının da önüne geçilirken, işçi maliyeti de azaldı. Çiftçinin dönüm başına kazancı 300 lirayı buldu. Biçerdöver, Şebinkarahisar’ın yanı sıra Alucra ve Çamoluk ilçelerindeki çiftçilere de hizmet verecek.

Aliağa Kuzey Egenin cazibe merkezi olacak

KOZLUKLU KADINLARIN ÇANTASI TESCİLLENDİ

Batman’da Kozluk Kaymakamı Ekrem Güngör’ün koordinasyonunda halk eğitim merkezi el sanatları atölyesinde üretilen ‘Mereto Çanta’ marka patenti alınarak tescillendi. İsmini 2 bin 973 metreyle bölgenin en yüksek rakımlı Mereto Dağı’ndan alan çanta, Batman’ın patent tescilli yedinci ürünü oldu. Kaymakam Güngör, yapımında ev kadınlarının el emeği göz nurunun ön plana çıktığı çantaya patent alma ve satış ofisi yapılma sürecinde desteklerinden dolayı Vali Ekrem Canalp’e teşekkür etti.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder