Mustafa BakacakŞanlıurfa'nın UNESCO başarısı

HABERİ PAYLAŞ

Şanlıurfa'nın UNESCO başarısı

Kentin zengin kültürel mirasının uluslararası arenada tanıtımına yönelik çalışmalar sürdüren Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar önemli bir organizasyona daha ev sahipliği yapacak. Şanlıurfa, kültürel mirasımızın önemli bir parçası olan müziğimiz ile UNESCO Müzik şehri Şanlıurfa Yaratıcı Şehirler Ağı’na dâhil oldu. Şanlıurfa için heyecan verici olan bu gelişme, 23 Ekim’de düzenlenecek lansman ile kamuoyuyla paylaşılacak.

Şanlıurfanın UNESCO başarısı

Şanlıurfa’nın her alanda ön plana çıkacağı bu etkinlikte, şehrin müzik kültürü ve gastronomi zenginliği tüm renkleri ve tatlarıyla dünyaya tanıtılacak. Etkinlikte, Şanlıurfa’nın geleneksel müzik formlarını yansıtan “Geçmişten Günümüze Urfa’da Müzik” konulu bir serginin de yer alacağı etkinlik, kültürel bir şölene dönüşecek.

Haberin Devamı

 Şanlıurfanın UNESCO başarısı

BAKIRKÖY’DE MAHALLE BULUŞMALARI BAŞLADI

İstanbul’da Bakırköy Belediyesi, sorun ve talepleri ilk ağızdan dinleyip çözüme kavuşturmak amacıyla ‘Mahalle Buluşmaları’nı başlattı. İlk buluşma Ataköylülerle yapıldı. Bölge sakinlerinin sorunlarını dinleyen ve sorularını yanıtlayan Bakırköy Belediye Başkanı Doç. Dr. Ayşegül Ovalıoğlu, başkan yardımcıları ve müdürler, taleplerin karşılanması için notlar aldı. Programa muhtarlar ve sivil toplum kuruşlarının temsilcileri de katıldı. Başkan Ovalıoğlu, buluşmada kültür ve sanat alanında gerçekleştirecekleri çalışmaları da anlattı.

Şanlıurfanın UNESCO başarısı

TARSUS BELEDİYESİ’NDEN EV ZİYARETİ

Tarsus Belediyesi, ‘Her Zaman Yanınızda, Birlikte Güçlüyüz’ sloganıyla ev ziyaretlerine başladı. Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü ekipleri, ilk ziyareti Mithatpaşa Mahallesi’ne yaptı. Ziyarette, kadınların sorunları, talepleri ve istekleri sosyal çalışmacı ve sosyologlar eşliğinde dinlendi. Ayrıca, belediyenin sunduğu yardımlar, eğitim olanakları ve istihdam destekleri gibi hizmetlerle ilgili de bilgilendirme yapıldı. Yerel yönetim ile vatandaşlar arasındaki bağı güçlendirecek ziyaretler, diğer mahallelerde devam edecek.

Şanlıurfanın UNESCO başarısı

BUCA’DA OKULLAR PIRIL PIRIL

Buca Belediye Başkanı Görkem Duman’ın talimatıyla ilçedeki okullarda sağlıklı ortamda eğitim verilebilmesi için temizlik çalışmasına başlandı. Belediye ekipleri, okulların sınıflarını, koridorlarını ve tuvaletlerini temizleyerek pırıl pırıl yapıyor. Okullardan gelen talepleri değerlendirerek çalışma takvimi oluşturacaklarını söyleyen Belediye Başkanı Görkem Duman, aynı anda daha çok okula hizmet vermek için hafta sonları ve hafta içi akşam saatlerinde de ekiplerin çalıştıklarını belirtti.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder