Mustafa BakacakYozgat'tan can dostlara evcil köy
HABERİ PAYLAŞ

Yozgat'tan can dostlara evcil köy

Yozgat Belediye Başkanı Dr. Kazım Arslan, seçim vaatleri arasında yer alan sokak hayvanları için ‘Evcil Köy’ projesini hayata geçirmek için çalışmaları başlattı. Evcil Köy, mevcut hayvan barınağının bulunduğu 40 dönümlük arazi üzerinde kurulacak.

Yozgattan can dostlara evcil köy

Kediler ve köpekler için olmak üzere iki bölümden oluşacak. Her türlü müdahalenin yapılabileceği klinik binasının olacağı köyde mama da üretilecek. “Sokak hayvanlarının toplumdan biraz uzakta ama kendi doğal ortamlarında barınmalarını sağlayacağız” diyen Başkan Arslan, Evcil Köy’ün Türkiye’ye örnek olacağı konusunda iddialı.

Haberin Devamı

Yozgattan can dostlara evcil köy

BURSA DENİZDEN ŞEHİRİÇİ ULAŞIMI BAŞLATTI

Muğla’dan sonra Bursa Büyükşehir Belediyesi de denizden şehiriçi ulaşımını canlandırmak amacıyla körfez seferlerini başlattı. Mudanya, Tirilye, Gemlik ve Kumla arasında 458 kişi kapasiteli teknelerle yapılacak deniz ulaşımı, konforlu seyahat etme imkanı sunacak. Şehrin deniz kimliğini de ön plana çıkaracak olan projenin Bursa’nın turizmine de büyük katkı sağlayacağını ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, herkesi denizden ulaşımın keyfini çıkartmaya davet etti.

Yozgattan can dostlara evcil köy

UŞAK 32 TONLUK TARHANA İLE GUINNESS’E GİRECEK

Uşak Belediyesi, şehrin turizm potansiyelini arttırmak ve Uşak tarhanasını dünya çapında tanıtmak amacıyla Uluslararası Tarhana Festivali düzenleyecek. Bu yıl ilk defa düzenlenecek ve 19 Temmuz’da başlayacak olan festival üç gün sürecek. Belediye Başkanı Özkan Yalım, festival programının en dikkat çekici etkinliğinin 32 tonluk dev kazanda pişecek tarhana çorbası olacağını açıkladı. Başkan Yalım’ın hedefi; festivalin ikinci gününde Guinness temsilcileri gözetiminde pişirilecek dev çorba ile rekorlar kitabına girmek.

Yozgattan can dostlara evcil köy

TEMİZ BİR SEYHAN İÇİN ‘ATMA’ ÇAĞRISI

Adana’da Seyhan Belediyesi daha temiz bir ilçe olma hedefiyle sokaklara çöp atanlara ‘dur’ demek için ‘ATMA’ kampanyası başlattı. Sokakları temiz tutmak için özveriyle çalıştıklarını ifade eden Belediye Başkanı Oya Tekin, ilçe sakinlerine şu çağrıyı yaptı: “İnanıyorum ki, benim Seyhanlım çevreyi kirletenlere atma demesini bilir. Bu kampanya hepimizin, gelin destek verin. Daha güzel, daha temiz bir Seyhan için hep birlikte ‘atma’ diyelim ki sokaklarımız, çevremiz tertemiz kalsın.”

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder