Nedim Şener İlahi adaletsizlik
HABERİ PAYLAŞ

İlahi adaletsizlik

Haberin Devamı

Odatv davası 2011 yılı Ağustos ayında başladığında Resul Çakır isimli acayip FETÖ’cü bir mahkeme başkanı vardı. Adına Ergenekon dosyalarından aşinaydım.

Duruşma sırasında hiç göz göze gelmezdi kafasındaki kararı suratına baktığınızda anlardınız. “Tutukluluğun devamına” diye verdiği kararı asık suratında okurdunuz.

Diğer iki hakim stajyer FETÖ’cüydü. Daha güleryüzlüydüler ama “abilerinin” dediğini yaparlardı. 15 Temmuz darbe girişiminden sonra tutuklanan HYSK 1.Daire Başkanı FETÖ’cü İbrahim Okur’un itiraflarından okuduk ki, “AB nezdinde Türkiye’yi zor duruma sokan tutuklu Nedim Şener ve Ahmet Şık hakkında tahliye kararı vermediği için” Yargıtay’a gönderilmiş.

Yerine Mehmet Ekinci isimli hakim geldi. FETÖ’cü olmadığı söyleniyordu. Ne kadar savunmaları sonuna kadar dinlese de, esprilerle ortamı yumuşatsa da Mehmet Ekinci, hukukçu değildi, FETÖ’nün kullandığı bir tetikçiydi.

Herkese ceza yağdırmıştı

Nitekim Şike davasını tam da FETÖ’nün planladığı gibi sonuçlandırıp Aziz Yıldırım dahil herkese ceza yağdırmıştı. Eğer 17/25 Aralık operasyonları olmasaydı ve FETÖ ile hükümet çatışması yaşanmasaydı Odatv davasında da akıbet farklı olmayacaktı, tıpkı sonradan bozulan Ergenekon ve Balyoz davaları gibi.

Mehmet Ekinci bizi yargılamaya başladığında, “Tiyatro’ya hoş geldiniz” demiştim. Hiç unutmam bir de, “Ahmet diyalektiğe inanır ben ilahi adalete” diye seslenmiştim.

İşte şimdi o ilahi adalet zamanı diyeceğim ama diyemiyorum, yutkunuyorum. Uzun süredir FETÖ’cülükten aranan ve bizi yargılayan mahkemenin başkanı Mehmet Ekinci, dün tutuklandı ve Silivri cezaevine konuldu.

Ahmet Şık’la aynı cezaevinde

Mehmet Ekinci’nin konduğu Silivri cezaevinde kimler kalıyor biliyor musunuz? Mehmet Ekinci’nin “Ergenekon örgütüne yardım ettiği” iddiasıyla yargıladığı gazeteci Ahmet Şık. Başka kimler?

Mehmet Ekinci’nin Mahkeme Başkanı olduğu Odatv duruşmalarında onurla savunma yapan avukatlar Akın Atalay, Bülent Utku. Odatv davasındaki hukuksuzlukları kaleme alan gazeteci Murat Sabuncu, Kadri Gürsel. Karikatürleri ile adaletsizliği resmeden Musa Kart.

Size komik bir şey söyleyeceğim; Mehmet Ekinci neden tutuklandı biliyor musunuz; FETÖ’cülükten.

Peki hakim Mehmet Ekinci’nin, FETÖ’cülerin devlet içindeki yapılanmasını anlattığı basılmamış kitabı nedeniyle “Ergenekon Terör Örgütü (ETÖ) üyesi” diye yargıladığı Ahmet Şık şimdi niye tutuklu biliyor musunuz; FETÖ propagandasından.

Ahmet Şık şimdi kendisini ETÖ’cü diye yargılayan hakim Ekinci ile FETÖ’cülükten yargılanacak. Durum komik değil, gülünç değil, trajikomik. İşte o yüzden “ilahi adalet” diyemiyorum, bu duruma “ilahi adaletsizlik” diyorum.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder