Yaş ve cilt yenilenmesi dolaylı olarak ilişkilidir. Artan yaşla birlikte, vücudun kollajen üretme yeteneği yavaş yavaş azalır. Yaşlandıkça, cilt sağlığını korumak için gerekli olan gerekli mineralleri ve proteini etkili bir şekilde sentezleyemez. Sonuç olarak, cildinizde yaşlanma belirtileri ortaya çıkmaya başlar.
Bu yetersizlik ayrıca cildin gevşemesi ve nem eksikliği de dahil olmak üzere bir dizi cilt rahatsızlığına yol açabilir. Bunun sonucunda cildinizde çatlaklar ve yağ azalması sorunları görülmeye başlanır. Lezyonlar ve güneş lekeleri de aynı nedenlerle ortaya çıkan oldukça yaygın komplikasyonlar arasında yer alır.
NASIL TEDAVİ EDİLEBİLİR?
Cildin daha fazla kırışması ve kuruması ile elastikiyet kaybı ortaya çıkmaya başlar ve bu da cilt sağlığını olumsuz yönde etkiler. Yaşlanmayı durduramasanız da, bu etkileri tersine çevirmenin veya en azından onları kontrol altına almaya çalışmanın birkaç etkili yolu var. Somon DNA tedavisi ile cilde kaybettiği nem ve elastikiyet geri kazandırılabilir.
SOMON DNA NEDİR?
Somon DNA'sı, insan DNA'sına en yakın benzerliğe sahiptir. Adından da anlaşılacağı gibi somondan elde edilir ve cilt gençleştirme tedavisi olarak kullanılır. Cildin gençleşmesini ve nemi tutmasını sağlayarak kırışıklıkların giderilmesine yardımcı olur ve yaşlanmanın etkilerini önemli ölçüde azaltır.
SOMON DNA'SININ CİLT İÇİN FAYDALARINDAN BAZILARI ŞUNLARDIR:
- Cildin tonunu iyileştirmek, yüzün daha parlak görünmesini sağlamak,
- Ciltteki nemin artmasını ve tutulmasını sağlamak,
- Cildi güneş ışığından korumak,
- Güneş lekesi olasılığını azaltmak.
NASIL UYGULANIR?
Tedavide kullanılan DNA serumu esas olarak gençlik iksiri olarak bilinen somon balığından elde edilir. Bu DNA serumu vücudun polinükleotit maddeler üretmesini sağlar. Bunlar ayrıca cildin temellerini gençleştirmeye ve hücrelerin yenilenmesine de yardımcı olur.
Somon DNA tedavisinin etkileri, bir seanstan sonra bile ortaya çıkmaya başlar. Ancak etkilerini kalıcı hale getirmek için birkaç seans uygulanması tavsiye edilir. İki tedavi arasında en az 1-2 hafta ara verilmesi gerekir.