Şirin SeverBiz ne yiyelim şimdi?
HABERİ PAYLAŞ

Biz ne yiyelim şimdi?

Sağlıklı yaşam, uzun yaşam, yaş alırken genç kalmak… Adına ne derseniz deyin artık, bu konular söz konusu olduğunda her kafadan bir ses çıkıyor. Her sabah başka bir şeye uyanıyoruz. Uzmanların bugün ‘yapın’ dediği şeyler, ertesi gün‘aman sakın ha’ kıvamına geliyor. Neler dahil değil ki pakete! Ne kadar adım atacağımızdan, sabah kalkar kalkmaz mı yoksa kalktıktan birkaç saat sonra mı kahve içeceğimize, hayvansal süt ürünlerinin faydalı mı zararlı mı olduğuna, çiğ beslenmenin vücuda ettiklerine kadar neler neler boca ediliyor her gün üzerimize. Benim kafam karmakarışık mesela.

Haberin Devamı

* * * * *

Biz ne yiyelim şimdi

* Mesela uzmanlar yürüyüşe takmış bu ara.. ‘10 bin adım şart’ diyene karşı, ‘yok değil, 7 bin adım da olur’ diyen var! Yahu kaç adım atayım, ben şimdi kime inanayım? Başka bir uzmana göre ise eşle yürüyüş yapmak yanlışmış! Eşlerle birlikte yapılan sporda kondisyon sağlanamadığı için maksimum fayda elde edilmiyormuş! Vallahi bu bilim adamları evliliğe düşman!

* Bir başka beslenme uyarısı… Normal sütün zararlarıyla beynimiz yıkandı ve herkes bitkisel süt tüketmeye başladı malum. Badem sütü, yulaf sütü, hindistan cevizi sütü ne bulursak, dadandık! Tam buna alışmıştık ki, başka biri çıktı dedi ki, “Durun, bitki bazlı sütlerin sağlığımıza katkısı sıfır! Hayvansal sütün besleyici içeriğine ulaşması mümkün değil.” Hatta bu bilgiyi destekleyenler, “Yulaf at besinidir, saçmalamayın” diyerek dalgasını bile geçti. Biz ne içelim şimdi, biri de bunu desin!

* Ne yapacağımızı bilemediğimiz başka bir konu da glutensiz beslenme. Bakın hangi masaya otursam, ‘glutensiz besleniyorum’ diyenler çoğunlukta. Çölyak hastalarının beslenme biçimi olan ‘glutensiz beslenme’ birçok faydası olduğu gerekçesiyle normal insanlar arasında da yaygınlaştı. Yapılan çalışmalar ise sağlıklı bireylerde gluteni sıfırlamanın hiçbir faydası olmadığını ortaya koymuş! Bu da yeni bilgi, buyrun buradan yakın!

* Aynı konu çiğ beslenme için de geçerli. Diyetisyenler habire meyve/ sebze suları önersin, salata tarifleri versin; ünlü klinikler, ünlü sağlıkçılar diyor ki “Özellikle saat 4’ten sonra asla çiğ besinle beslenmeyin, vücut sindiremiyor!” Gerçekten bunları okudukça beynim yanıyor. Elime bir somun ekmek alıp ısıra ısıra yiyesim geliyor. Eyyy uzmanlar, kendi aranızda birleşip bir karara varsanız ve bize de bildirseniz, bizi hayattan bezdirmeseniz olmaz mı acaba?

Haberin Devamı

Biz ne yiyelim şimdi

Yaz geldi, ter sezonu da başladı

Toplu taşımada, restoranda ya da birilerine yakın temas etmek durumunda kaldığımızda kokuyla sınandığımız günler, vatana millete hayırlı olsun! Bakınız, birkaç yıl önce bir deodorant markasının yaptığı araştırma şöyle:

* Türk insanının yüzde 66’sı ihtiyaç duymadığını söyleyerek deodorant kullanmıyor.

* Sadece özel günlerde deodorant kullanmaya gerek duyanların oranı yüzde 21.

* Türkiye’de 5 kişiden 1’i hiç terlemediğini, terlemesini gerektirecek bir hareket yapmadığını düşünüyor.

* * *

Durum böyle. O yüzden her yaz olduğu gibi bir kez daha bu yazıyı yazmayı görev biliyorum sayın okurlar! Bol bol duş alın, koltuk altınızdan haberdar olun, koltuk altı kıllarınızı tıraşlayın, deodorant kullanın lütfen. Elbette ağır işçilik yapanları, güneş altında çalışanları kast etmiyoruz ama ofis ortamında bile kokanlar var. Yapmayın yahu, insansınız! Ayrıca Sağlık Bakanlığı’na sesleniyorum; ter kokusunun önlenmesi için ivedilikle kamu spotu çekilmeli.

Haberin Devamı

Bu siteye ihtiyaç var!

Çoğumuz ter kokan arkadaşlarımızı uyarmaktan çekiniyoruz; alınmalarını, kızmalarını istemiyoruz elbette. E kolay da bir durum değil, ufak çapta rezil olmak söz konusu. Bunun için akıllı bir girişimci, şahane bir site kurmuştu zamanında; insanları kırmadan, onlara ter koktuklarını söyleyebiliyordunuz. Kimliğinizi açıklamadan “Bir arkadaşınız ter koktuğunuzu bilmenizi istiyor” şeklinde bir mail atılıyordu o kişiye. www.terkokuyorsun.com. Bence büyük buluştu! Fakat artık faaliyette değil. Neden bu sitenin kıymeti bilinmedi, deodorant firmaları neden böyle bir uygulamayı hayata geçirmiyor merak ediyorum

Sıradaki haber yükleniyor...
holder