Tamer HeperAnneniz bu parayı kullanabilecek

HABERİ PAYLAŞ

Anneniz bu parayı kullanabilecek

Kentsel dönüşümden gelecek olan evimiz var. 4 hissedarız, 3 kardeş ve annem. Ev bitince satışını düşünüyoruz. Annem satıştan sonra kendi payını diğer iki kardeşime vereceğini ya da erkek kardeşimin oğluna vereceğini söylüyor. Bana bir şey yok. Buna itiraz hakkım var mı? T.İ.

* * * * * *

Şimdi sorunun içeriği geleceğe matuf, yani mevcut evdeki hissenin anne tarafından birilerine devredileceği hususu değil, ileride evin tamamlanması durumunda ev satılacak ve satıştan annenin eline geçecek satış bedelinin dörtte birinin parasal olarak bir oğluna veya torununa verileceği yönündeki bir endişe. İşte bu endişe içinde okuyucum buna itiraz hakkı olup olmadığını soruyor. Öncelikle bugün için bir sorun yok, halen ev yapım safhasında, yani ileride ev bittiğinde de satılma ihtimali var. Bu ihtimal gerçekleşirse, anne eline geçen parayı kullanacak. Nasıl kullanacak? İki kardeşe veya torununa verecek. Peki ya bunlar gerçekleşmez ise?

Haberin Devamı

* * * * * *

Peki kabul edelim ki gerçekleşti, anne eline geçecek satış bedelini aldı. Bu durumda anne elindeki varlığı dilediği gibi kullanma hakkına sahip. Bu durumda o parayı kullanırken bir başkasının mesela okuyucumun müdahalesi söz konusu değil. Zira herkes hayatta iken malvarlığından tasarruf etme özgürlüğüne sahip. Bu gibi hallerde müdahale ancak anne konumunda olanların vefatından sonra mümkün olur ki, nakdi ödemelerin ispatında güçlük olabilir. Anne bu parayı yaşamında dilediği gibi kullanabilecek. Dolayısıyla, bugün için ve bir gün ev bittiğinde, bir gün o ev satıldığında ve bir gün annenin aldığı parayı iki evladına veya torununa verdiğinde o gün okuyucumun müdahalesi söz konusu olmayacaktır.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder