Tamer HeperBiraz sabır diyeceğim

HABERİ PAYLAŞ

Biraz sabır diyeceğim

7 yıldır kiracım olan şahısla 1 Mart 2023 yılında yaptığımız kira zammı ile devam ediyoruz. Fakat kızımın evlilik kararı nedeniyle kendisine ön bir ihtarname gönderdim. 1 Mart 2024 yılında evi tahliye etmesi için avukatım kanunen kontratın bitimine 3 ay kala tekrar ihtarname çekmemiz gerektiğini söyledi. Kendi oturduğum mülk haricinde kiracının oturduğu mülkten başka yerim yok. Ola ki kiracımı çıkartmakta sorun yaşadım ne yapmalıyım?  E.A.

*****

Sorun yaşayacağınız yüzde 99. Biliyorsunuz kiracıya ‘Çık’ deyince kiracı çıkmaz. Üstelik de çık deyince çıkmasını gerektiren bir hukuk kuralı da yok. Yani kiracıyı çıkarmak için aranan unsurlar var, ancak bunların kullanılması dava açma yolu ile olur. Tahliye nedeni varsa ev sahibi tahliye davası açar. Davada iddiasını ispatlar, mahkeme tahliye kararı verir, kiracı bunu istinaf’a gönderir. istinafın sonucu beklenir, karar kesinleşir sonra ev sahibi kararı icraya koyar kiracı da çıkar. Kiracının nasıl çıkacağının bir özetidir bu. Yoksa üç ay önce ihtar çektim, yok tahliye etmesini ihtar ettim, yok ben geleceğim vs. söyledim kiracı hadi çık, diye bir şey yok.

Haberin Devamı

*****

Okuyucumun durumuna gelince, çocuğunun ihtiyacı bir tahliye nedeni. Ancak bunun için de ciddi bir evlilik girişiminin bulunuyor olması lazım. Kızım biri ile arkadaş, onunla yakında evlenir demek tahliye için yeterli değil. Ciddi girişimlerin olması ve bu durumun ispatı lazım. Bu davadan sonuç almak için de iki sene uğraşmak gerek. Okuyucuma hukuki yolu gösterdim ama bu kadar da moral bozucu bir yanıt olmaz diyenlere, ne yapayım sistemi kuran ben değilim ki, mahkemelerde dosya koridorlara taşıyor, ilk duruşmalar 2024 yılına veriliyor. Bu şartlarda ben ‘yarın evi boş alırsınız’ diyemem ki.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder