Tamer HeperEski sözleşme geçerli

HABERİ PAYLAŞ

Eski sözleşme geçerli

1.7.2018’den beri bir evde kiracıyım. Ev 1.7.2023’te satılmış, bana bir bildirimde bulunulmadı. Bugünkü kiram 8 bin TL. Yeni malik ile bir sözleşme yapmadık. Halen eski malik ile yapılmış sözleşme elimde ancak yeni malik şimdi yeni bir sözleşme yapmamızı ve kirayı 30 bin TL olarak ödememi istiyor. Ben emekliyim. Bu nedenle hem 30 bin lirayı ödeyemem hem de avukat tutabilecek durumum yok. Bu durum karşısında nasıl davranmamı önerirsiniz? M.K.

* * * * *

Okuyucumun ve benzer durumda olan okuyucularımın böyle bir durum karşısında yapabilecekleri bir şey yok, bir şeyler yapılacak ise yeni malik yani kiralayan durumunda olan kimse yapacaktır. Zira, kira bedelini yeni malik 30 bin TL olarak talep etmiş, bunu talep etti diye hemen 30 bin TL ödenecek demek değil. Okuyucum mutad kira bedelini ödemeye devam edecek, yeni malik de isterse süresi içinde kira tespit davası açacak. Yani okuyucum açılacak kira tespit davasını bekleyecek. Yeni malik yeni kira sözleşmesi teklif etmiş ama okuyucumun yeni kira sözleşmesi yapma mecburiyeti yok. Halen elinde olan eski kira sözleşmesi geçerli ancak karşılıklı anlaşma olursa yeni kira sözleşmesi yapılacak.

Haberin Devamı

* * * * *

Yeni malik tahliyeyi de isteyeceğini söylemiş. İsterse hemen çıkılacak demek değil, okuyucum yine kendi isteği ile çıkmazsa yeni malikin dava açmasını bekleyecek. Yeni malik dava açacak, davada ihtiyacını ispatlayacak, ispatlarsa mahkeme tahliye kararı verecek, ispatlayamazsa davası redolunacak. Neticeten görüldüğü gibi şu safhada okuyucumun kirasını muntazam ödemesi dışında yapacağı bir şey yok, sadece bekleyecek.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder