Tamer HeperHangi tahliye taahhüdü geçersiz?

HABERİ PAYLAŞ

Hangi tahliye taahhüdü geçersiz?

Yazılarınızı muntazam takip etmekteyim. Geçen gün bir yazınızda tahliye taahhüdünün kira sözleşmesi ile aynı tarihte olması halinde geçersiz olduğunu yazmıştınız. Peki bir tek geçersizlik nedeni bu mudur, başka geçersizlik unsuru var mıdır? B.G.

* * * * *

Evet tahliye taahhütleri birtakım kurallara bağlı olarak alınır, bunlardan en yaygını kira sözleşmesi ile aynı tarihi taşıyan tahliye taahhütleridir. En yaygını olduğu için bundan bahsetmiştim ancak sorunuz üzerine şunları da hatırlatayım. Tahliye taahhüdünün tarihi sadece kira sözleşme tarihinden sonraki bir tarihi taşımakla geçerlik kazanmaz, ayrıca kiralanan yerin kiracıya fiilen teslim edilmiş olması ve tahliye taahhüdünün fiili teslim tarihinden sonraki bir tarihi taşıması gerekir. Bu bir husus. İkinci bir husus daha var, tahliye taahhüdü şarta bağlı olamaz. Şarta bağlı olarak yapılan tahliye taahhütleri geçersizdir.

Haberin Devamı

Bir başka husus, tekrarlanan tahliye taahhütleri de geçersizdir. Örneğin bir tarih itibariyle tahliye taahhüdü alındı, o tarih geldi, tahliye taahhüdü işleme koyulmadı. Ancak ikincisi alındı ve bu periyodik olarak devam etti. Bu halde alınan tahliye taahhütleri şeklen geçerli olsa bile birden fazla alındığı için ve bu durum kiracıyı kira arttırmada baskı altında tuttuğu için geçersizdir.

Bir de tahliye taahhüt edilen tarihten itibaren bir ay içinde işleme konu yapılmayan tahliye taahhütleri de geçersizdir.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder