Tamer HeperTelefonla konuşma bir taahhüt değil

HABERİ PAYLAŞ

Telefonla konuşma bir taahhüt değil

Şubat 2022’de bir ev kiraladım, bir yıllık sözleşme yaptık. 2023 başında kiraya veren beni aradı, kira zammı için ne düşündüğümü sordu. Bir miktar zamda sözlü olarak anlaştık ve bu kirayı ödemeye başladım. Şimdi Kurban Bayramı’ndan önce yine beni telefonla arayıp annesinin yanlarında oturmaktan rahatsız olduğunu bu eve çıkmak istediğini söyledi. Ben de ocak ayının sonuna kadar ev arayabileceğimi söyledim. Bunun kabul edilebilir olmayacağını söyledi. Bu halde durumum nedir? P.G.

***

Okuyucumun durumu için ilk söyleyebileceğim husus, telefonla yapılan konuşmanın bir tahliye taahhüdü olmadığını söylemek olacak. Kendisi telefonda ocak ayı sonuna kadar ev arayabileceğini söylemiş, bu bir sohbet, bir tahliye taahhüdü değil. Tahliye taahhüdünün şekil şartları vardır ki ilk şart yazılı olma şartıdır. Ayrıca zaten karşısındaki kişi de bunu kabul etmemiş, yani aralarında bugün için tahliyeyi hukuki ortama getirecek bir anlaşma yok.

Haberin Devamı

İkinci husus bu günlerde arayıp tahliyeyi istemek. Şimdi taraflar arasında tahliye konusunda bir mutabakat olmadığına göre kiraya veren olsa olsa ihtiyaç nedeni ile tahliye davası açacak. Bunun için kira sözleşmesinin yapıldığı tarih olan şubat ayını bekleyecek ve şubat ayı içinde ihtiyaç nedeni ile tahliye davası açacak ve bakılacak bu davada annesinin ihtiyacını ispatlayacak.

***

Okuyucumun durumu bu. Kendisinin tahliyesi için kiraya verenin başkaca bir hukuki girişimi olamayacak. Böyle bir davada da olsa olsa okuyucum elindeki bilgilerle gerçekte böyle bir ihtiyaçları bulunmadığını ispatlamaya çalışacak. Neticesi mahkemenin kararı ile belli olacak ama mahkeme kararına karşı bir de istinaf talep hakkı bulunacak. Durum bu.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder