Gupse Özay, bana Tina Fey, Amy Poehler gibi Amerikalı kadın komedyenleri hatırlatıyor. Onlar da hem yazıyor hem oynuyor ve her seferinde adeta komedinin kitabını yazıyor.
Gupse’nin hemen hemen tüm filmlerini izledim ve hepsinde çok güldüm. Hem de kaliteli güldüm! Bu şu demek, küfür ya da palyaço şapşallıklarıyla değil, zekice esprilerle güldürüyor Gupse. Ben öyle bir şey izlediğimde aldığım keyif katlanarak artıyor. 19 Ocak’ta vizyona girecek ‘Lohusa’nın fragmanından da yine aynı kalitede bir film geldiğini anlıyoruz. Ben ‘Deliha’nın da ‘Eltilerin Savaşı’nın da dünyasına çok uzağım ama onları çok beğenmiştim. Çocuğum olmadığı halde ‘Lohusa’ya da şimdiden kapıldım. Uzun zaman sonra bir Türk filmi için sinemaya gideceğim. Merakla bekliyorum.
KLAS POP
Emir Yargın 10 parmağında 10 marifet bir insan. ‘Çakal Lezzetler’ Youtube kanalında zor yemeklerin kolay versiyonlarını yapıyor. Yeme içme işlerinden de iyi anlıyor. Esas mesleği ise müzik. Efsane şarkıları ve klipleri var Emir’in. Sağolsun artık konser de yapıyor. Geçen sene Zorlu PSM’de yaptığı ‘Emir Yargın: Klas Pop’ konseptli gece bu yıl daha da büyük bir şovla 19 Ocak’ta yine Zorlu PSM’de. Ben o gece oradayım.
FARKLI SESLER
Son zamanlarda global olarak trend olan jersey, dnb ve future garage gibi tarzları birleştirerek, Türkiye’de özlem duyulan sound’ları yeni stilllerle harmanlayan Zwang ve Festus Okey ‘İptal’ adlı şarkıda buluştu. Gülbaba Records etiketiyle yayınlanan ‘İptal’ 20 ila 35 yaş arasındaki bütün yaş gruplarına hitap ediyor. Sözlerini yazarken eski türkülerden esinlendiğini belirten Zwang, nostaljik bir zeminde güncel bir sound’un dinleyicilerde özel bir tat bırakacağını söylüyor.
ONUN YILI OLACAK
Mert Demir’in kariyerinin bu noktasına tanıklık etmek çok heyecan verici. Birçokları adını ilk Mabel Matiz ile söylediği ‘Antidepresan’ ile duydu. Sonra ‘Ateşe Düştüm’ ile herkesi ateşe düşürdü. Şimdi de ‘Cehennemin Dibi’ ile listelerde zirveyi zorluyor. İşte bu çıkış ve yükselme dönemlerini izlemek çok keyifli. Edis de 2015’te ilk single’ını çıkardığında aynı duyguları hissetmiştim. Ama Mert Demir’in starlık derecesine yükselmesi çok daha hızlı olacak gibi görünüyor. 2024’te bol bol onu konuşacağız. Demir’in sahne çalışmaları da çok ama çok yoğun. 2024 yılının ilk konserlerine Almanya, İsviçre ve Hollanda’daki Avrupa turnesiyle başlayacak. Ardından 8 Mart’ta İstanbul’da Zorlu PSM’de özel bir konserle sevenlerinin karşısına çıkacak.
MÜZEDE GASTRONOMİ KEYFİ
C•paces Grup bünyesinde, geçen yaz kapılarını açan Restoran Modern, şehrin en havalı müzesi İstanbul Modern’in içinde yer alıyor. Hem mekân tasarımı ve ambiyansı hem de Şef Tuğçe Mirza Canik’in sihirli ellerinden çıkan müthiş menüsüyle kısa sürede şehrin en önemli restoranlarından biri haline geldi Restoran Modern. Buna servis ekibinin tavrı, nezaketi ve hızını da ekleyin. İşte size kusursuz deneyim. Tuğçe Hanım menüye bu günlerde şahane şeyler eklemiş. Kadayıfa sarılı çıtır kadınbudu köfte bir efsane. Menüye henüz yeni giren, küflü peynir sosunda yer elmalı mantı ise aklınızı başınızdan alacak. Midyeli lahana sarmayı da mutlaka deneyin. Restoran Modern 12.00’de açılıyor ve özel bir öğlen menüsü çıkıyor. Sabahtan müzeyi gezmeye başlayıp öğle yemeği molası verip sonra devam etmek harika bir program fikri değil mi? Boğaz’ın güzelliklerine karşı özel lezzetler tatmak ve bunu da kendinizi çok iyi hissedeceğiniz bir ortamda deneyimlemek isterseniz adres belli.
GÖÇMEN MUTFAĞI
Valikonağı’ndaki Göçmen Artisan Bakery’nin önünden hep geçerdim ama geçtiğimiz günlerde ilk kez girdim. Dışarıdan bir pastane gibi görünse de burası aynı zamanda menüsünde şahane yemekler barındıran harika bir restoran!
Sabah 07.00’den itibaren kapılarını açan mekân, kahvaltıda Göçmen böreği, çeşitli omletler, taze kruvasanlar, brioche, ekşi mayalı ekmekler ve özenle hazırlanmış sandviçler gibi lezzetler sunuyor.
KAHVALTIDAN AKŞAM YEMEĞİNE
Burada Selanik’in meşhur kremalı böreği bougatsa’dan, Polonya’nın geleneksel ekmeği babka’ya, Göçmen böreğinden Viyana’nın ünlü tatlısı Sacher- Torte’ye kadar çok lezzetli seçenekler var. 20 yıl önce kurulan Göçmen, Balkanlar’dan Türkiye’ye göç etmiş bir ailenin mutfak kültürünün zenginliğinden ilham alıyor.
Öğle ve akşam yemeklerinde ise fish&chips, Rumeli ızgara köfte, Hint usulü tavuk burger, Portekiz usulü ızgara tavuk, Lübnan falafel, Kayseri mantısı gibi klasikleri tadabilirsiniz. Göçmen Artisan Bakery’nin Galata’da açtığı şube ise en az Nişantaşı’ndaki kadar renkli. Hangisine yakınsanız hemen ona gidin!