DünyaKız kardeşi öldürüldü

Kız kardeşi öldürüldü

Paylaş
Kız kardeşi öldürüldü

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye’nin kız kardeşi ile 9 yakını, İsrail’in Gazze’deki saldırısında öldü. İsmail Haniye saldırıların başladığı 7 Ekim’den bu yana aralarında 3 oğlu ve 4 torununun da bulunduğu 69 yakınını İsrail saldırılarında kaybetti.

İsrail’in 7 Ekim’den bu yana Gazze’ye yönelik sürdürdüğü saldırılarda hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısı 37 bin 658’e yükseldi. İsrail önceki gün Gazze’deki Şati Mülteci Kampı’na saldırdı. Saldırıda Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye’nin aile üyelerinin sığındığı ev de vuruldu. Yerle bir olan binalarda İsmail Haniye’nin kız kardeşi Zahr Haniye (57) ve 9 yakınının da aralarında olduğu 16 kişi hayatını kaybetti.

Haberin Devamı

Kız kardeşi öldürüldü

‘AĞIR BİR BEDEL ÖDEDİK’

İsmail Haniye’nin 3 oğlu ve 4 torunu da nisan ayında Şati Mülteci Kampı’na düzenlenen İsrail saldırısında öldürülmüştü. Gazze’ye 7 Ekim’den bu yana düzenlenen saldırılarda ailesi ve yakını olan toplam 69 kişiyi kaybeden İsmail Haniye, “Tüm halkımız ve Gazze’deki tüm aileler kanla ağır bir bedel ödedi ve ben de onlardan biriyim” demişti. Kamptaki saldırıda ölenler arasında çocukların da olduğu belirtildi.