Göz sulanmasının tehlikeli olabileceğine değinen Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Tezer Nur Gücükoğlu, “Tehlikelidir çünkü pek çok görmeyi tehdit eden göz hastalıklarının habercisidir. Tedavide geç kalınmamalıdır. Göz sulanması konjonktivit, blefarit, şalazyon, arpacık, glokom, katararkt, üveit, doğuştan ve sonradan olma gözyaşı kanalı tıkanıklığı ve bahar nezlesi habercisidir” dedi.
Çocuklarda göz sulanması hangi durumlara bağlı gelişir? Ne zaman ciddiye alınmalı? Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Şeyda Atabay konu hakkında bilgiler verdi.
Vücudumuz sürekli gözyaşı üretir ve bu sıvı gözyaşı kanalına akar. Ancak gözyaşı kanalının herhangi bir bölümünde bir tıkanıklık meydana gelirse o zaman sürekli üretilmekte olan gözyaşı buruna akamaz ve göz kapaklarından dışarı akmaya başlar. Bu hastalarımızda sürekli sulanma, çapaklanma ve silme ihtiyacı şeklinde sorunlara yol açar. Bu durum yetişkinler kadar çocuklarda da görülebiliyor. Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Şeyda Atabay çocuklarda göz sulanması ve kanal tıkanıklığı hakkında bilgi verdi.