Son dakika aft haberleri ile ilgili Posta.com.tr'ye eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan aft gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan aft haber sayfamızda...
Aft yaralarına karşı doğal yöntemler, ağızdaki rahatsızlığı hafifletmeye yardımcı olur. Evdeki bazı malzemeler, düzenli kullanımda yara iyileşmesini hızlandırabilir. Bu doğal çözümler, hem bölgedeki acıyı yatıştırır hem de ağrısız bir iyileşme süreci sağlar, ağız içi konforu artırır. Peki, aft yaralarına ne iyi gelir?
Ağız sağlığımız, zaman içerisinde farklı pek çok etkene bağlı olarak bozulabilir. Özellikle bağışıklık düşüklüğü ve vitamin eksikliği ile de ilişkilendirilen aftlar sık sık görülür. Ağız içerisinde küçük, beyaz veya kırmızı renklerde yaralar şeklinde kendini belli eden aftlar, sandığımızdan daha ciddi problemlerin habercisi de olabilir. Peki, aft nedir? Neden çıkar? Hangi hastalıklara işaret eder? İç Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Derya Arğun konu hakkında tüm merak edilenleri Posta.com.tr okurları için açıkladı.
Propolis, son dönemlerin en popüler vitamin kaynakları arasında yer alıyor. Hem sağlıklı hem de besleyici olan propolis sayesinde sağlıklı bir ömür sürdürmenin yanı sıra kanser riskinden korunmak da mümkün. İşte faydaları saymakla bitmeyen o mucize besinin etkileri ve nasıl tüketilmesi gerektiği!
Bursa'da yeni yaşını kutlayan 19 yaşındaki Eda Baykay, 17 yaşındaki Sıla Çelik ve 22 yaşındaki Sinan Karakuş'un hayatını kaybettiği kazada yaralanıp, tedavisi sonrası tutuklanan 22 yaşındaki otomobil sürücüsü Adem Duran, ilk duruşmada, " 1 kilometre mesafede 3-4 kez şerit değiştirerek makas attım" dedi.
Pfapa hastalığının 5 yaş altı çocuklarda daha sık görüldüğünü ve çoğu zaman boğaz ağrısı, ağızda aft ve yüksek ateş ile belirginlik gösterdiğini belirten Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uz. Dr. Selin Kuzucu, tedavi amacıyla kullanılan antibiyotiğin insan sağlığına fayda sağlamadığını söyledi.
Özellikle ağız ve boğaz bölgesinde görülen aftlar, kişinin yaşam kalitesini oldukça kötü etkileyebiliyor. Yeme ve konuşma zorluklarına sebebiyet veren aftların birçok ortaya çıkış sebebi bulunuyor.
Andız pekmezi sağlık açısından oldukça faydalıdır. Şeker bulunmadan önce Türk tatlıları pekmez veya bal ile tatlandırılırdı. Dolayısıyla pekmez, geleneksel Türk mutfağında önemli bir tatlandırıcıydı ve hala da öyle. Andız da o şifalı, çok kullanılan pekmezlerden biri. Andız pekmezinin sağlığımıza çeşitli faydaları bulunuyor. Andız pekmezini yemeden önce faydaları ve zararlarını öğrenmek istiyorsanız vermiş olduğumuz bilgilere göz atabilirsiniz. İşte andız pekmezinin faydaları ve zararları, andız pekmezi ne işe yarar, nerede bulunur?
Çocuklarda ağız içinde yaralar ve enfeksiyonlar çok sık görünüyor. Özellikle çocukluk çağında ağız içlerine yanlışlıkla sokulan cisimler nedeni ile ağız içlerinde yaralar oluşabiliyor. Beslenme için ilk durak ağız olduğu için her türlü yara ve enfeksiyonlarda büyük bir acıya neden olur. Bu yaralar bazı zamanlarda konuşmaya bile engel yaratabilir. O nedenle ağız içi yaraları oluştuğu andan itibaren iyi bir hekime kontrole gidilmesi gerekir.
Çocuk sağlığı konusunda anne- babaları en çok endişelendiren konuların başında yüksek ateş geliyor. Ateş yükselmesi özellikle bazı durumlarda döngüsel bir hale gelebiliyor. Yılda 11-12 kez ateş atağı yaşayan, 28 günde bir bu atakları tekrarlanan çocuklarda akıllara periyodik ateş sendromunun da getirilmesi gerekiyor.
İzmir'de ağzında yara olduğu gerekçesiyle trafik denetiminde alkolmetreye üflemeyip kan testine gidebileceğini belirten otomobil sürücüsü Murat Karakuş'un (35) ehliyetine el konulup, 5 bin 224 TL ceza kesildi. İtiraz üzerine mahkeme, polis memurlarının uygulanacak işleme ilişkin sözlü net bir bilgilendirme yapmaması ve konuya ilişkin tutanak tutmaması nedeniyle, para cezasının iptaline ve sürücü belgesinin iadesine karar verdi.
Antalya’da motosikletiyle direksiyon hakimiyetini kaybederek bariyerlere çarpan genç hayatını kaybetti. Gencin anne ve babasını çocuk yaştayken kaybettiği öğrenildi.
Türkiye’nin havacılık motorlarında lider şirketi TEİ yürütücülüğünde, TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali kapsamındaki Jet Motor Tasarım Yarışması havacılık alanına ilgi duyan, Türkiye’de ve yurt dışında öğrenim gören ön lisans, lisans, yüksek lisans, doktora ve açık öğretim öğrencilerini bekliyor.
Besinleri çiğnerken güçlük çekilmesi, yutkunmanın adeta ızdıraba dönüşmesi, konuşmakta zorlanılması… Ülkemizde oldukça sık görülen ağız yaralarının nedeni ne olursa olsun, tümünün ortak özelliği; ağrıya ve buna bağlı olarak yaşam kalitesini düşüren sorunlara yol açabilmeleri! Ancak bazı ağız yararları var ki, bunlar hayati öneme sahip ve kesinlikle ciddiye alınması gerekiyor. İşte ağız yaralarının 7 önemi nedeni!
Çocuklarda görülen 5. ve 6. hastalık ile kızamık çoğu zaman birbiriyle karışabiliyor. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Özlem Eryavuz, bu hastalıkları birbirinden ayırt etmenin yollarını anlatıyor.
Emzirme döneminde yeni doğan bebeklerde pamukçuk olarak bilinen ağız içi enfeksiyonları ve çocuklarda ülserler şeklinde beliren aft olarak bilinen ağız içi enfeksiyonları ile sıklıkla karşılaşılmaktadır. Emzirmede meme hijyeni eksikliği, diş kaşıma aparatları ve bebek emzikleri ile ağza temas eden oyuncaklar ağız içi enfeksiyonlarına neden olabilmektedir. Bunun yanında yetersiz anne sütü alımı ve B12, C vitamini ve folik asit eksikliği nedeni ile de ağız içinde yaralar oluşturan enfeksiyonlar meydana gelebilmektedir. Dr. Öğretim üyesi İpek Ada Alver konu ile ilgili açıklamalarda bulundu.
Genellikle ağız ve dudak kenarında görülen uçuk, yetişkinlerde olduğu kadar bebek ve çocuklarda da stres nedeniyle ortaya çıkabiliyor. Dermatoloji uzmanı Dr. Serpil Özyılmaz, virüs nedeniyle gelişen uçuğun bağışıklık sisteminin zayıflamasıyla ortaya çıktığını belirterek önemli uyarılarda bulundu.
Ağız içinde oluşan aftlar için gargara yapabileceğiniz bir karışımı hazırlamalısınız. Bunun için sumaktan faydalanabilir ve böylece aft oluşumuna ne iyi gelir sorusunun yanıtını da bulabilirsiniz.
Bebeklerde ve çocuklarda görülen pamukçuk hastalığının; uçuk, aft gibi ağız içinde yaralarla kendini gösterdiğini söyleyen Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Murat Seringeç, "Bebeğin huysuzlanarak yemek yemeyi reddetmesi lezyonların ağrıya neden olmasından kaynaklanabilir" dedi.
Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, "Vaka sayısı ve ölümler azalmış olsa da tedbiri bırakırsak ilkinden daha da ağır bir tablonun ortaya çıkma ihtimali çok yüksek. Bu nedenle el hijyenimize, maske kullanımına ve sosyal mesafeye dikkat etmeliyiz." ifadelerini kullandı.
Dünya zor günlerden geçiyor. Bir salgın ile karşı karşıyayız. Yaşanılan salgın bizim için yeni olmasına rağmen dünya da her zaman salgınlar olmuştur. Bu salgın da aklın ve bilimin ışığında bir gün ortadan kalkacak ve duracak. Avrupa Diş Hekimleri Derneği'nin (EAED) dört Türk üyesinden Güzin Kırsaçlıoğlu da bu konuda almamız gereken önlemlerin olduğunu belirtiyor.
İnsanın canını yakan, konuşmasını hatta yemek yemesini engelleyen aftlar nasıl geçer? Herbalist Tarkan Güveloğlu aftlara karşı neler yapabileceğini anlattı.
Uzmanlar kış ayları ile birlikte artış gösteren özellikle de çocukları etkileyen üst solunum yolu enfeksiyonlarına karşı uyarılarda bulunuyor. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Ahmet Yıldırım, "Kreş, okul ve 2 yaşa kadar olan süt çocukluğu dönemlerinde üst solunum yolu enfeksiyonları ile oldukça sık karşılaşılmaktadır. Okul veya kreşe gitme, okul veya kreşe giden kardeş varlığı, kalabalık ortamlarda çalışan ebeveynlerin olması gibi faktörler, hastalıkların bulaşması için risk oluşturmaktadır" dedi. Dr. Ahmet Yıldırım üst solunum yolu hastalıklarından korunmanın yollarını ve tedavi yöntemlerini anlattı.