Son dakika bel ağrısı neden olur haberleri ile ilgili Posta.com.tr'ye eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan bel ağrısı neden olur gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan bel ağrısı neden olur haber sayfamızda...
İnsanların yaklaşık yüzde 80'inin hayatlarının bir döneminde bel ağrısı yaşadığını belirten Prof. Dr. Muharrem Çidem, "Oturarak veya ayakta çalışarak tekrarlayıcı hareketler yapmak, bel ağrısı için önemli bir risk faktörüdür. Omurgamız uzun süre oturmayı veya ayakta aynı pozisyonda hareketsiz kalmayı sevmez. Kilo da ayrıca bele binen yükü arttırmaktadır" uyarısında bulundu.
Omurilik kanalları, zaman içerisinde daralma gibi problemlerle karşı karşıya kalabiliyor. Fıtıkla sıklıkla karıştırılan bu durumun doğru şekilde tedavi edilmesi büyük önem taşıyor. Doç. Dr. H. Can Küçükyıldız, genellikle bel fıtığıyla karıştırılan omurilik kanal darlığının geleneksel cerrahinin yanı sıra minimal invaziv yöntemlerle de başarılı şekilde tedavi edilebildiğini söyledi. İşte detaylar...
Uzmanı bel ağrısının ne zaman kritik olduğuna dair önemli açıklamalar gerçekleştirdi. Her bel ağrısı fıtığa işaret etmese de 1 haftadan fazla süren ağrıların oluşturduğu risk de tartışma konusu oldu. İşte uzman uyarıları ve ameliyata işaret eden kronik bel ağrısı hakkındaki tüm detaylar...
En sık karşılaşılan rahatsızlıklar arasında olan bel ağrısının bir haftadır sürmesi halinde hastanın profesyonel bir sağlık kuruluşuna başvurulması öneriliyor.
Fizik tedavi hakkında önemli açıklamalarda bulunan uzman doktor özellikle vücudun o bölgesindeki 14 günü aşan ağrılar hakkında uyardı. Belirli bir sürenin üstüne çıkan ağrılarda fıtık riski olduğunu belirten uzman isim, yapılabilecekler hakkında da önerilerde bulundu. İşte vücudun en riskli bölgesi ve yapılması gerekenler!
Masabaşında çalışanların en sık şikâyet sebeplerinden biri de vücudun bazı bölümlerinde görülen ağrılar. Oturma bozukluğu ve yanlış fiziksel aktiviteler ağrının şiddetini artırabiliyor. Bu ağrıların önüne geçmek alınacak basit önlemlerle mümkün!
Toplumumuzda her 10 kişiden 8’i hayatının bir döneminde bel ağrısı çekiyor. Bu denli yaygın bir hastalık olmasına rağmen bel ağrılarının tedavisi ve neden kaynaklandığı ise çoğu zaman ihmal ediliyor. Bel ağrılarının kimi zaman omurgadaki sıkıntıları işaret ettiğini söyleyen Liv Hospital Ulus Ortopedi ve Travmatoloji Uzm. Prof. Dr. Çağatay Öztürk omurga daralmaları sonucu oluşan ağrıları ve tedavi yöntemlerini anlattı.
Hamile kadınların bazıları gebelik ilerledikçe kaçla ağrısı yaşar. Belirli dönemler de kaçla ağrısı kendini gösterir ve dinlendikçe yok olur. Peki, hamilelikte kalça ağrısı neden olur? Gebelikte kalça ağrısı nasıl geçer? Sorunların yanıtı haberimizde.
Genç yaşlarda görmeye alışık olmadığımız boyun, sırt ve bel ağrıları, dirsek, el bileği ve diz sorunları son yıllarda ofis çalışanlarının korkulu rüyası haline geldi. Uzmanlar, bu sorunların temelinde uzun saatler boyunca kötü pozisyonda oturuş ve hareketsizliğin yattığını söylüyor.
Bel ağrısı, modern yaşamın yaygın sorunlarından biridir ve çoğu insanın hayatının bir döneminde karşılaştığı bir rahatsızlıktır. Uzun saatler oturma, hareketsizlik ve yanlış duruş alışkanlıkları bel ağrısının başlıca nedenleri arasında yer alır. Peki, bel ağrısına ne iyi gelir? Fıtık neden olur?
Fıtık ağrısı, sırt ve bel bölgesindeki yoğun rahatsızlıklarla hayat kalitesini ciddi şekilde etkileyebilir. Günlük aktiviteleri zorlaştıran bu ağrılar, birçok kişi için yaşam konforunu bozarak iş ve sosyal yaşamda sorunlar yaratabilir. Peki, fıtık neden olur? Fıtığa ne iyi gelir?
Sadece gebelikten korunmak yetmez. Cinsel yolla bulaşan enfeksiyonlardan da korunmalısınız. Oldu da korunamadınız; işte o noktada teşhis ve tedavi daha fazla ertelenmemeli.
Dr. Öğr. Üyesi Ece Yiğit Gençer, multivitamin komplekslerinin hekime danışmadan kullanılmaması gerektiğini belirterek “İçeriğinde birden fazla vitamin ve minerali barındıran takviye edici gıdalar ‘multivitamin’ olarak isimlendirilmektedir. Vitamin ve mineraller vücudumuzda çok çeşitli reaksiyonlarda görev alan, besinler yolu ile ve yetmediği durumlarda takviyeler ile almamız gereken mikro besinlerdir.
Bel ve boyun ağrılarını rahatlatmak için iki yöntem olduğunu belirten Doç. Dr. Mehmet Ağırman, “Birincisi yürümek iken, ikincisi düz bir zeminde kısa süreli uzanmaktır. Ancak uzanmak sadece kısa süreli rahatlama sağlayacaktır, yürümek kadar etkili olmayacaktır. Sert zemin üzerinde sırt üstü 5-10 dakikalık uzanmalar omurga ve kasların doğru postürü bulması açısından faydalı olabilir. Ancak gün içerisindeki sırt üstü yatış pozisyonunun 15 dakikayı geçmemesi gerekir” dedi.
Teknolojinin gelişmesiyle erken yaşlarda başlayan yoğun tablet ve cep telefonu kullanımı, çocuklarda ileriki dönemde bel ve boyun fıtığı görülme oranını arttırmaya başladı. Fizyoterapist ve Kayropraktik Uzmanı Mehmet Toprak, “İki yaşında tablet kullanmaya başlayan bir çocuk, 10 yıl masa başında çalışmış bir yetişkin gibi 12 yaşında, bel ve boyun fıtığı rahatsızlığı ile karşı karşıya kalabilir. Bu şikâyetlerle sağlık kurumlarına başvuranların sayısı her geçen gün artmakta’’ diyerek aileleri uyardı.
Bel tutulması fiziksel aktiviteleri sınırlandırdığı için sosyal hayatı da etkileyebilir. Evde uygulanacak bazı tedaviler ile bel tutulmasını açmak ve daha rahat hareket etmek mümkündür. Bel tutulmasında en etkili tedavi yöntemi sıcak su yöntemidir. Bel tutulmasında hakkında merak edilen soruların yanıtlarını Posta.com.tr okurları için derledik.
Bel fıtığı, omurgalar arasında, amortisör görevi gören disklerin (zorlama, düşme, ağır kaldırma ya da zorlanması sonucu) kayması veya yırtılması sonucu meydana gelir. Omurgalar arasında intervertebral disk adı verilen pedler bulunur. Her diskin, çekirdek olarak adlandırılan sert, lifli bir dış tabaka ile çevrili yumuşak, jel benzeri bir merkezi vardır. Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Uzm. Dr. Özkan Yükselmiş, günümüzde sıklıkla merak edilen ve bel fıtığı tedavisinde öne çıkan faset enjeksiyonunun tüm detaylarını sizler için anlatıyor.
Gebeliği konforsuz hale getiren başlıca problemlerden biri de uykusuzluk olarak biliniyor. Özellikle gebeliğin ilk üç ve son iki ayında sıklıkla görülen uykusuzluk sorunu kolayca çözülebiliyor. Düzenli ve yeterli uyku; bağışıklık sistemini güçlendirirken; sağlıklı olmayı da beraberinde getirir. Gebelik döneminde düzenli uyku hem anne adayını hem de bebeklerini sağlıklı kılar.
Boğazımız kaşınmaya başladığında ilk olarak hastalanmaktan korkmaya başlarız. İster geniz akıntısı olan ister toz kaçmış olsun öksürük başladığı zaman hızlı şekilde harekete geçmek gerekir. Öksürük üst solunum yollarını kaplayan hücrelerin iltihaplanmasına da yol açabilir. Soğuk algınlığı ve gripten kaynaklananlar gibi birçok öksürük kendi kendine geçer. Sizinki daha ciddi bir tıbbi durumdan geliyorsa, tedavi için bir şeyler yapma zamanınız gelmiş olabilir.
Boyun ağrısı toplumumuzda sık görülen bir şikayettir. Boyun ağrısı birçok farklı nedenle ortaya çıkabilir. Bunlardan bazıları bilgisayar ekranlarına bakma ve cep telefonlarında çok fazla zaman geçirme gibi kötü duruşla ilgilidir; bazıları ise altta yatan farklı tıbbi durumlardan sonra gelişir.
Fıtık sorununu bağırsak başta olmak üzere iç organların bir bölümünün doğal ortamından dışarı çıkması ve deri altında şişlik meydana getirmesi olarak tanımlayabiliriz. Fıtık; her yaştan insanın karşılaşabileceği bir hastalık. Kişide, ağrı ve hareket güçlüğü ile kendisini gösteriyor. Tedavi edilmediğinde zamanla diğer organlara zarar verebiliyor. Hatta, tedavi edilmeyen fıtık nedeniyle organların çürüme riski dahi bulunuyor. Fıtık, belde, boyunda, karın bölgesinde; kasıklarda, göbekte, kesi yerlerinde oluşabiliyor. Bölgeye göre fıtık neden olur, nasıl gelişir? Hangi durumlarda cerrahi müdahale gerekir, öğrenmek için haberimize göz atın.
Özellikle 45 yaş altı kişileri hedef alan ve bir tür romatizmal hastalık olan ankilozan spondilit, Türkiye'de sıklıkla görülen bir hastalık. Birkaç aydan fazla süren sırt, bel ve boyun ağrılarıyla kendini gösteriyor. Peki, bel, sırt ve boyun ağrılarının sebebi nedir? Topuk ağrısı neden olur?