Son dakika hack haberleri ile ilgili Posta.com.tr'ye eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan hack gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan hack haber sayfamızda...
Duymuşsunuzdur. ABD’li Colossal Biosciences 12 bin 500 yıl önce nesli tükenen bir tür olan ‘ulukurt’u yeniden hayata döndürdü. Bu projede antik DNA ve çeşitli gen düzenleme teknolojileri kullanıldı.
Justin Bieber ve Hailey Baldwin çiftinden gelen haberler hayranlarının kafasını karıştırdı. Ünlü şarkıcı ağustos ayında ilk çocuklarını kucaklarını dünyaya getiren eşi Hailey Bieber’ı takipten çıktı. Justin Bieber daha sonra hesabının hack'lendiği ve bunu kendisinin yapmadığını belirtti. Bu açıklamanın ardından ünlü çiftten karşılıklı aşk pozları geldi.
Yürüyüş yaparken görüntülenen güzel oyuncu Bade İşçil, ayaküstü basın mensuplarıyla sohbet etti. Oyuncu "Telefonunuz hack'lense korkar mısınız?" sorusuna verdiği cevapla dikkat çekti.
Üç gündür HGS, PTT ve Sigortam Cepte gibi mobil uygulamalardan telefonlarımıza küfür ve tehdit mesajları yağıyor. Bu durum bilgisayar korsanlarının kişisel verileri ele geçirdiği yönünde endişeye neden olsa da krizin altından yazılım açığı çıktı. Uygulama paketinin içinde olmaması gereken “API anahtarı” açıkca ortada bırakılınca birkaç korsan harekete geçti ve bu anahtarı kullanarak mesajlar gönderdi. Kriz ucuz atlatıldı ancak bu açık ciddi dolandırıcılıklara yol açabilirdi.
10 Aralık 2024 akşamı, Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) mobil uygulamasını kullanan milyonlarca vatandaş, cep telefonlarına gelen izinsiz bildirimlerle şok oldu. HGS kullanıcıları, bu durumun bir siber saldırı olup olmadığını merak ederken, sosyal medyada da geniş yankı uyandırdı. Bildirimlerin ardında ne olduğunu anlamaya çalışan sürücüler, HGS uygulamasının hacklenip hacklenmediği sorusunu gündeme getirdi. Peki, HGS hacklendi mi? HGS uygulamasına ne oldu, siber saldırı mı yapıldı?
PTT AŞ, HGS mobil uygulamasına izinsiz müdahale sırasında herhangi veri kaybı ya da kullanıcı bilgilerinin yetkisiz kişilerin eline geçmesi gibi bir durum yaşanmadığını bildirdi.
Online bilgi güvenliği firması CrowdStrike kaynaklı oluşan sorun, 19 Temmuz tarihinde birçok farklı firmada soruna neden oldu. CrowdStrike sorunu nasıl çözülür? Sorusuna yanıt arıyor. Peki, CrowdStrike sorunu nasıl çözülür? CrowdStrike problemi nasıl düzeltilir, giderilir?
Sahtekarlar bu kez de halka açık yerlerdeki şarj cihazlarını hedef almaya başladı. Siber saldırganlar, kötü amaçlı virüsleri bu cihazlara depolayarak, şarj edilen telefonlara sızıyorlar ve kişisel bilgileri ele geçiriyorlar. Peki ne yapmalı? İşte uzmanlardan kritik uyarılar...
Geçtiğimiz hafta dünyanın ilk ‘yapay zekâ yasası’ çıktı. Avrupa Parlamentosu’nun mart ayında kabul ettiği yasal düzenleme artık kullanımda. Böylelikle insan haklarını tehdit eden yapay zekâ uygulamaları ciddi şekilde yasaklanıyor. Bu kapsamlı yasanın sadece Avrupa’da yapay zekâ (Artificial Intelligence) kullanan veya dağıtan şirketleri etkilemeyeceği, dünya çapında benimsenip yaygınlaşacağı kesin.
Son dönemde “Banka hesabınızı kiralayın, binlerce lira kazanın” mesajları çoğaldı. Uzmanlar, illegal işler için tercih edilen bu yola bilerek ya da bilmeyerek dahil olmanın hukuki açıdan ciddi sonuçları olabileceği konusundan uyarılarda bulunuyor. Peki dolandırıcılar insanları nasıl tuzağa düşürüyor? Nelere dikkat etmek gerekiyor?
İndirilmeden önce neredeyse tüm mobil uygulamalar, sizden konumunuza, rehberinize, mikrofonunuza ve kameranıza erişim talep ediyor. Milyonlarca insan da hiç düşünmeden bu izinleri verip açık hedef haline geliyor. Bilişim Uzmanı Doç. Dr. Ali Murat Kırık, “Bu izinler yüzünden, kötü niyetli kişiler, e-posta adresiniz, telefon numaranız, konum bilgileriniz ve ne iş yaptığınız gibi kişisel bilgilerinizi toplayabilir ve başınız derde girer” dedi.
İndirilmeden önce neredeyse tüm mobil uygulamalar, sizden konumunuza, rehberinize, mikrofonunuza ve kameranıza erişim talep ediyor. Milyonlarca insan da hiç düşünmeden bu izinleri verip açık hedef haline geliyor. Bilişim Uzmanı Doç. Dr. Ali Murat Kırık, “Bu izinler yüzünden, kötü niyetli kişiler, e-posta adresiniz, telefon numaranız, konum bilgileriniz ve ne iş yaptığınız gibi kişisel bilgilerinizi toplayabilir ve başınız derde girer” dedi.
MİT, FETÖ’nün iletişiminde en önemli araçlardan olan ByLock’u film gibi bir operasyonla çözdü. 18 kişilik Siber Tim, bilgileri ‘arka kapı’dan Ankara’ya sızdırdı.
Yukarıdaki fotoğraflarda gördüğünüz genç hanımları tanımıyorum. Adları nedir, onu da bilmiyorum. Sosyal medyada dolaşan videolar ile çıktılar önüme. Biri, arkadaşına sevgilisinin Instagram hesabını nasıl da amansız bir takibe aldığını anlatıyor. Diyor ki; “Şimdi bu 540 kişiyi takip ediyor ya, bir kişiyi daha takip etse 541 olacak. Ama bir kişiyi takipten çıkarıp yeni birini takip etse yakalayamazsın kimi takip ettiğini.
Galatasaray efsanesi Fatih Terim'in Instagram hesabından bugün şaşırtan bir paylaşım yapılmıştı. Terim'e ait olduğu sanılan o paylaşımın 'hacklenme' olayı sonucu yapıldığı ortaya çıktı. Tecrübeli teknik adamdan yazılı açıklama geldi.
Yüksek döviz kuru, enflasyon, çip krizi ve küresel çalkantılar nedeniyle teknolojik cihaz fiyatları sık sık artış gösteriyor, binlerce vatandaş da alımlarını erteliyordu.
Diyarbakır merkezli 11 ilde hackerlara yönelik düzenlenen ’Kalkan’ isimli operasyonda 20 şüpheli, gözaltına alındı. Şirketler ile üst düzey kamu görevlilerinin hedef alan hackerların, gönderdikleri sahte mailler ile 85 milyon kişinin bilgilerini ele geçirdikleri ve bunları sattıkları belirtildi.
İstanbul Pierre Loti Lisesi öğrencileri Fergan Öztürk ve Can Peksavaş, ekolojik ürün alışverişlerinde indirim yapacak özel bir mobil ödeme sistemi geliştirdi. Ödül alan projenin yıl sonuna kadar hizmete girmesi hedefleniyor. Bu tür projelerin gençlere de ilham olması amaçlanıyor./ Murat Gülderen- POSTA