İnmemiş Testis

İnmemiş Testis Haberleri

Son dakika inmemiş testis haberleri ile ilgili Posta.com.tr'ye eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan inmemiş testis gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan inmemiş testis haber sayfamızda...
Azospermi tanısı alan erkekler çocuk sahibi olabilir mi?

Azospermi tanısı alan erkekler çocuk sahibi olabilir mi?

5.07.2024
Sperm hücrelerinin üretimi, miktarı ve yumurtayı dölleme özelliği yeterli olmadığında doğal yolla beklenen gebelik gerçekleşememekte veya süreç oldukça uzamaktadır. Erkek kaynaklı yaşanan üreme problemlerine karşılık uygulanan son tedaviler çiftlerin çocuk sahibi olmalarını ve hayallerine kavuşmalarını sağlamaktadır diye konuşan Üroloji Uzmanı Prof. Dr. Bülent Erol; “Erkeklerde kısırlık sorununu çözmeye yardımcı yöntemlerden biri de mikro TESE ameliyatıdır. Menisinde hiç sperm bulunmayan (Azospermi) erkeklerin testisinden sperm çıkarılmasına ve bu kişilerin tüp bebek yöntemiyle çocuk sahibi olmasına imkan sağlayan mikro TESE ameliyatlarında başarı oranı yaklaşık %60 düzeyindedir. Spermler, doğrudan üretildikleri yer olan testisten alınır ve anne adayından toplanan yumurtalarla tüp bebek tedavisi gerçekleştirilir. Mikro TESE ile fazla sayıda sperm elde edilmesi durumunda, kullanılmayan sperm hücreleri dondurularak saklanır ve ileride gerçekleştirilecek tüp bebek tedavilerinde çözülerek kullanılabilir” dedi.
Her şey çocuklarımız için

Her şey çocuklarımız için

5.04.2024
Normal zamanlarda pek de hatırlamadığımız; değerini, ihtiyacımız olduğunda fark ettiğimiz bir grup insan var bu hayatta: Hekimler… Ancak sağlık sorunları yaşadığımızda biliyoruz tıp doktorlarının kıymetini...
Çiftler ne zaman tüp bebek tedavisine başvurmalı?

Çiftler ne zaman tüp bebek tedavisine başvurmalı?

18.01.2024
1 yıl boyunca korunmasız düzenli cinsel birlikteliğe rağmen doğal yolla çocuk sahibi olamayan çiftlerin hekime başvurmaları ve üreme sağlığına yönelik kontrollerini yaptırmaları gerekir. Kadın yaşı 35 ve üstü olan çiftlerde ise bekleme süresi 6 ay olarak düşünülmelidir diye belirten Kadın Hastalıkları ve Tüp Bebek Uzmanı Prof. Dr. Aziz Gül; “Belirtilen süreler içinde gebelik elde edemeyen çiftlerde yapılan muayene ve tetkiklerin ardından erkek ya da kadında çocuk sahibi olmayı engelleyen bir durum tespit edilmişse çiftin aldığı tanıya göre tüp bebek tedavisi planlanır. Tüp bebek tedavisi öncesi hastanın problemine göre uygulanması gereken medikal tedavi ya da cerrahi operasyonlar varsa öncelikle onların yapılması gerekmektedir. Sonrasında uygun zamanlama ve atılacak doğru adımlarla tüp bebek tedavisi düşünülebilir” şeklinde konuştu.
“Kadınlarda 37 yaş sonrası yumurtaların yüzde 90’ı tükeniyor”

“Kadınlarda 37 yaş sonrası yumurtaların yüzde 90’ı tükeniyor”

30.10.2023
Kadınların çocuk sahibi olmasında zorluk yaşamasına neden olan en önemli faktörün yaş durumu olduğunu belirten Kadın Hastalıkları Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Doç. Dr. Halenur Bozdağ, “Kadınların doğurganlığı 35 yaşından itibaren büyük ölçüde azalır. 37 yaşından itibaren yumurtaların yüzde 90’ı tükenir. 30 yaşın altındaki kadınların her ay gebe kalma şansı yaklaşık yüzde 20’dir. 40 yaşındaki kadınların şansı ise yaklaşık yüzde 5’e düşer” dedi.
1 aylık bebek kakasını yapamıyor ne yapmalıyım? 1 aylık bebekte kabızlık nasıl geçer?

1 aylık bebek kakasını yapamıyor ne yapmalıyım? 1 aylık bebekte kabızlık nasıl geçer?

29.08.2023
1 aylık bebeğin kakasını yapamaması durumunda ebeveynler telaşa kapılabilir. Öncelikle bebeklerde kabızlığın normal kabul ettiğini bilmek gerekir. Bununla beraber masaj yapmak, zeytinyağı içermek ya da sıcak su torbası uygulamak da bebeklerin kabızlığını önleyebilir. 1 aylık bebek kakasını yapamıyor neler yapabilirim ve kabızlığı nasıl geçirebilirim? sorularının yanıtını Posta.com.tr okurları için derledik.
Uzmanından sonsuz atık uyarısı: Kansere neden olup hormonları alt üst ediyor!

Uzmanından sonsuz atık uyarısı: Kansere neden olup hormonları alt üst ediyor!

25.10.2023
Neredeyse hayatımızın her alanında büyük ve sonsuz kullanım alanına sahip olan plastikler, böcek ilaçları, deterjanlar sağlığımız için ciddi risk oluşturuyor. Sonsuz olarak adlandırılan bu atıklar, çevremizde olduğu gibi vücudumuza girdiğinde de yıllarca kalabiliyor. Üroloji Uzmanı Prof. Dr. Berkan Reşorlu hayatımızın neredeyse tüm bölümünü kaplayan bu kimyasalların sağlığımıza olan etkilerini açıkladı.
Spermi olmayan erkekler baba olabilir mi?

Spermi olmayan erkekler baba olabilir mi?

19.01.2023
Erkeğe bağlı kısırlık sorunlarından biri olan azospermi, menide hiç sperm bulunmaması anlamına gelir. Herhangi bir belirtisi olmayan bu problem, çiftlerin çocuk sahibi olamadığı durumlarda doktora başvurmasıyla birlikte yapılan testlerin sonucunda ortaya çıkmaktadır diyen Üroloji Uzmanı Prof. Dr. Bülent Erol; “Genellikle doğuştan gelen çeşitli sorunlardan kaynaklanan azospermi, birtakım faktörlerin etkisiyle sonradan da oluşabilir. İleri yaş, stresli bir yaşam, dengesiz ve sağlıksız beslenme azospermiye neden olan etkenler arasında gösterilir. Azospermi teşhisi konulan erkeklerin doğal yollarla baba olması oldukça zordur ancak gelişen teknoloji ve tedavi yöntemleri sayesinde azospermi, tedavisi yapılabilen bir rahatsızlıktır. Bu probleme sahip olan erkekler tüp bebek tedavisine başvurarak bebek sahibi olabilirler” şeklinde konuştu.
Uzmanı uyardı: Çocuklarda inmemiş testis problemi kısırlığa yol açabilir

Uzmanı uyardı: Çocuklarda inmemiş testis problemi kısırlığa yol açabilir

7.07.2022
Erkek çocuklarda en sık rastlanan cinsel organ anomalisinin inmemiş testis problemi olduğunu söyleyen Çocuk Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Zafer Dörtdoğan, hastalığın tedavi edilmediğinde kısırlığa yol açabildiğini söyledi ve inmemiş testis problemi hakkında açıklamalarda bulundu.
3 boyutlu yazıcı yardımıyla sperm geliştirme çalışmasıyla anne-baba olma umudu

3 boyutlu yazıcı yardımıyla sperm geliştirme çalışmasıyla anne-baba olma umudu

23.05.2022
Medline Adana Hastanesi Üroloji Uzmanı Op. Dr. Cem Şah, Kanadalı bilim insanlarının British Columbia Üniversitesinde yeni sonuçlanan bir çalışma sonucunda 3 boyutlu yazıcı yardımıyla kök hücreden sperm geliştirme çalışması başlattığını ve böylece çocuğu olmayan anne ve babalara yeni bir umut doğduğunu söyledi.
Hamile kalamıyorsanız, nedeni bunlar olabilir!

Hamile kalamıyorsanız, nedeni bunlar olabilir!

20.04.2022
Normal doğurgan ve 35 yaş altı çiftlerde, normal sıklıkta cinsel ilişki durumunda aylık gebe kalma oranı yüzde 25. Kısırlık, herhangi bir doğum kontrolü yöntemi uygulamaksızın, 1 yıl süreyle, düzenli ilişkiye rağmen gebe kalamama durumuna deniyor. Kısırlık problemi olan çiftlerin yaklaşık yüzde 30’unda erkekte, yüzde 30’unda kadında ve yüzde 30’unda ise hem erkekte hem de kadında problem bulunuyor. Yüzde 10’unda ise yapılan tetkiklere rağmen bir sorun tespit edilemezse bu grubun durumuna “açıklanamayan kısırlık” adı veriliyor. Peki çocuk sahibi olmak isteyen çiftlerin çocuk sahibi olamamasında en önemli etkenler hangileri, biliyor musunuz? Uzmanından cevabını aldık. İşte hamile kalmayı zorlaştıran en önemli etkenler...
Çocuklarda cerrahiye ihtiyaç olabilen en önemli hastalıklar

Çocuklarda cerrahiye ihtiyaç olabilen en önemli hastalıklar

17.03.2022
Çocuk hastalıkları söz konusu olduğunda hızlı müdahale kadar, doğru branşa gitmek etkili tedavi için çok önemli. Genelde ‘Çocuk hastalıkları’ bölümü ile ‘Çocuk Cerrahisi’ bölümünün karıştırılması hastalık teşhisi için zaman kaybı olabiliyor. Çocuk cerrahisi bölümlerinde çocukta doğumdan önce bilinen veya doğum sonrası ortaya çıkmış olan yeni doğan anomalileri ile cerrahi gerektiren tüm hastalıkların tedavisi yapılıyor. Doğumdan erişkin yaşa kadar 0 - 18 yaş arasında ki çocuklarda ilgili tüm cerrahi işlemleri kapsayan bölümde tüm sindirim ve solunum sistemi, kalp hariç olmak üzere göğüs, baş boyun, onkoloji, travma, çocuk jinekolojisi gibi alanlarla ilgileniyor. Biz de Posta.com.tr okuyucuları için çocuklarda cerrahiye ihtiyaç duyulabilen tüm önemli hastalıkları nedenleri ve tedavi biçimleriyle bir arada inceledik.
En uygun sünnet yaşı kaçtır?

En uygun sünnet yaşı kaçtır?

25.02.2022
Çocuğun ruhsal gelişimi açısından sünnet için en doğru dönemin 2 yaş altı ve 6 yaş üzeri olduğunu belirten uzmanlar, sünnetin mutlaka bir doktor tarafından yapılması gerektiğine dikkat çekiyor. Sünnette en uygun zaman ise bebeklik dönemi, ancak işin uzmanı hekim tarafından uygulandığı ve uygun ortamlar sağlandığı sürece her yaşta ve her sezonda çocuğa sünnet yapılabiliyor.
Çocuklarda katarakt olur mu?

Çocuklarda katarakt olur mu?

25.02.2022
Çoğunlukla ileri yaşlarda yani 60’lı yaşlarda görülen katarakt bebeklik çağlarında da ortaya çıkabiliyor. Bebeklik çağında görülen katarakt doğuştan olabildiği gibi hayatın ilk yıllarında da ortaya çıkabilir. Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Şeyda Atabay konu hakkında bilgiler verdi.
İnmemiş testis, testis kanseri riskini artırabilir

İnmemiş testis, testis kanseri riskini artırabilir

24.02.2022
Uzmanlar inmemiş testis olarak bilinen rahatsızlığın, testisin gelişimini etkileyerek hem hormonal hem de üreme fonksiyonunda bozulmaya sebep olarak testis kanseri riskini artırabileceğini belirtiyor.
Çocuklarda inmemiş testis problemlerine dikkat!

Çocuklarda inmemiş testis problemlerine dikkat!

10.02.2022
İnmemiş testis erkek çocuklarda en sık rastlanan cinsel organ anomalisidir. Erkek bebekler doğduğunda bir veya her iki testisin testis torbasında bulunmamasıdır. Her 100 erkek çocukta 1 görülür. İnmemiş testis, ileride kısırlık, kanser gibi ciddi hastalıklara neden olabildiği için mutlaka tedavi edilmesi gereken bir sorundur. Üroloji Uzmanı Dr. Mesut Yeşil konu hakkında bilgiler verdi.
İnmemiş testis tedavisini aksatmayın

İnmemiş testis tedavisini aksatmayın

5.03.2023
Üroloji Uzmanı Prof. Dr. Levend Özkan anlatıyor...
İnmemiş testis ameliyatı 1 yaşında yapılmalı

İnmemiş testis ameliyatı 1 yaşında yapılmalı

5.03.2023
Üroloji Uzmanı Prof. Dr. Levend Özkan anlatıyor...
Erkeklerde sinsi ilerliyor ölüme götürüyor

Erkeklerde sinsi ilerliyor ölüme götürüyor

2.04.2021
Testis kanserinin ağrı yapmadığı için sinsi ilerlediğini belirten Prof. Dr. Rahim Horuz “En iyi bilinen risk faktörü bebeklikte görülen inmemiş testis durumudur. Testis kanseriyle genellikle 20’li ve 30’lu yaşlarda karşılaşılır. Bu sebeple genç erkeklere bu konuda yapılacak en önemli tavsiye, kendi kendilerini testis kanseri açısından belirli aralıklarla muayene etmeleridir. Tedavi edilmezse ölümcül olabilir” diyerek testis tedavisinin önemini vurguladı.
Çocuk sahibi olamayan çiftler geçmişi sorgulamalı

Çocuk sahibi olamayan çiftler geçmişi sorgulamalı

14.01.2021
Gebe kalamayan çiftlerin yüzde 40 ile 45’inde erkeğe bağlı nedenler görüldüğünü belirten Doç. Dr. Nadiye Köroğlu, “Özellikle erkek infertilitesinde çocuklukta ya da sonraki yaşlarda geçirilen kabakulak veya ateşli hastalıklar, inmemiş testis öyküsü, diyabet, akciğer hastalığı gibi sistemik hastalıklar, mesleki kaynaklı maruziyet sorgulanmalıdır” dedi.
Menide spermi bulunmayan erkeklere  MicroTESE tedavisi

Menide spermi bulunmayan erkeklere MicroTESE tedavisi

3.12.2020
Üroloji Uzmanı Prof. Dr. Mustafa Sofikerim, azospermi tedavisinde uygulanan MicroTESE yöntemini sizler için anlattı.
Doğuştan sünnetli olmak (hipospadias) ameliyat gerektirir mi?

Doğuştan sünnetli olmak (hipospadias) ameliyat gerektirir mi?

28.11.2020
Çocuk Ürolojisi ve Robotik Cerrahi Prof. Dr. Selçuk Sılay, halk arasında peygamber sünneti veya doğuştan sünnetli olarak biline hipospadias hastalığı ile ilgili bilinmesi gerekenleri anlattı.
Sperm testi nasıl yapılıyor?

Sperm testi nasıl yapılıyor?

25.11.2020
Çocuk sahibi olmak isteyen çiftlerin tüp bebek tedavisine başvuru yaptıklarında araştırılması ve değerlendirmeye alınması gereken testlerden biri de sperm testidir. Sperm testinin yapılması için uygulama aşamalarını Yeni Yüzyıl Üniversitesi Gaziosmanpaşa Hastanesi hekimlerinden Kadın Hastalıkları ve Doğum Bölümü Başkanı Prof Dr. M. Gürkan Arıkan “Sperm testi nasıl yapılıyor?” sorusuna cevap verdi.
Çocuklarda inmemiş testisler nasıl oluşur?

Çocuklarda inmemiş testisler nasıl oluşur?

21.10.2020
Çocuk Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Feryal Gün Soysal, çocuklarda inmemiş testis tedavisini anlattı. İnmemiş testisler kriptorşidizm olarak da bilinir, bir erkek bebeğin testislerinden birinin veya her ikisinin de skrotumdaki uygun yerlerine inmediği bir durumdur. Peki, inmemiş testisler nasıl oluşur? Utangaç testis nedir?
Çocuklarda inmemiş testis ve utangaç testis nedir, nasıl tedavi edilir?

Çocuklarda inmemiş testis ve utangaç testis nedir, nasıl tedavi edilir?

26.07.2020
Çocuklarda inmemiş testis kasık bölgesindeki torbada testislerin durmaması sonucu oluşmaktadır. Testislerin durumuna göre tedavi yöntemi değişmektedir. Kasık bölgesinde testis ele geliyorsa cerrahi müdahale yapılabilmektedir ancak testisin hiç ele gelmediği durumlarda laparoskopik yöntemle karın içerisinde testis aranmaktadır. Testisin gelişimi ve fonksiyonu açısından inmemiş testis tedavisi şarttır. Tanı konulduktan sonra ilk 6 ay ile 1 yaş arası tedavi için en uygun zamandır. Utangaç testis ise testisin yukarı kaçması durumudur eğer inmemiş testis tanısı konulmamışsa utangaç testisin cerrahi girişimle düzeltilmesi gerekli değildir.
Sıfır spermle baba olunur mu?

Sıfır spermle baba olunur mu?

17.02.2020
Öncelikle erkekte sperm hücresi üretilip üretilmediğinin tespiti yapılmalıdır diyen Üroloji Uzmanı Opr. Dr. Osman Ceylan, fıtık, travma ya da inmemiş testis durumlarının sperm sorununa yol açacağını belirtti.