Son dakika kalp sağlığı için en iyi besinler haberleri ile ilgili Posta.com.tr'ye eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan kalp sağlığı için en iyi besinler gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan kalp sağlığı için en iyi besinler haber sayfamızda...
Doğada sağlığımız için şifalı pek çok besin kaynağı bulunuyor. Bir besin var ki Tunceli'de dağlarda yetişiyor, Türkiye'de kıymetini bilen yok ama Rusların favorisi! Alıp yiyende hastalıktan eser kalmıyor, anında kan basıncını, kolesterolü ve trigliserit seviyesini düzenliyor. Sağlığımıza sağlık katan, tıkalı damarları anında açan o mucize bakın neymiş...
Doğada sağlığımız için şifalı pek çok besin kaynağı bulunuyor. Bir besin var ki Tunceli'de dağlarda yetişiyor, Türkiye'de kıymetini bilen yok ama Rusların favorisi! Alıp yiyende hastalıktan eser kalmıyor, anında kan basıncını, kolesterolü ve trigliserit seviyesini düzenliyor. Sağlığımıza sağlık katan, tıkalı damarları anında açan o mucize bakın neymiş...
Doğada sağlığımız için şifalı pek çok besin kaynağı bulunuyor. Bir besin var ki Tunceli'de dağlarda yetişiyor, Türkiye'de kıymetini bilen yok ama Rusların favorisi! Alıp yiyende hastalıktan eser kalmıyor, anında kan basıncını, kolesterolü ve trigliserit seviyesini düzenliyor. Sağlığımıza sağlık katan, tıkalı damarları anında açan o mucize bakın neymiş...
Doğada sağlığımız için şifalı pek çok besin kaynağı bulunuyor. Bir besin var ki Tunceli'de dağlarda yetişiyor, Türkiye'de kıymetini bilen yok ama Rusların favorisi! Alıp yiyende hastalıktan eser kalmıyor, anında kan basıncını, kolesterolü ve trigliserit seviyesini düzenliyor. Sağlığımıza sağlık katan, tıkalı damarları anında açan o mucize bakın neymiş...
Doğada sağlığımız için şifalı pek çok besin kaynağı bulunuyor. Bir besin var ki Tunceli'de dağlarda yetişiyor, Türkiye'de kıymetini bilen yok ama Rusların favorisi! Alıp yiyende hastalıktan eser kalmıyor, anında kan basıncını, kolesterolü ve trigliserit seviyesini düzenliyor. Sağlığımıza sağlık katan, tıkalı damarları anında açan o mucize bakın neymiş...
Doğada sağlığımız için şifalı pek çok besin kaynağı bulunuyor. Bir besin var ki Tunceli'de dağlarda yetişiyor, Türkiye'de kıymetini bilen yok ama Rusların favorisi! Alıp yiyende hastalıktan eser kalmıyor, anında kan basıncını, kolesterolü ve trigliserit seviyesini düzenliyor. Sağlığımıza sağlık katan, tıkalı damarları anında açan o mucize bakın neymiş...
Deniz, tüm güzellikleri ve zengin besin kaynakları ile dikkat çeken uçsuz bucaksız bir dünya. Bu dünyadan çıkan ürünlerin doğru ve dengeli tüketimi de bir hayli önemli oluyor. Denizden çıkanlar arasında öyle bir besin var ki; onu yiyenlere 30 yıl hastalık uğramıyor!
Vücuda çok fazla yarar sağlayan bu besin kansızlıktan, kolesterole, cilt yenilemesinden enerjiye kadar, pek çok noktada imdada yetişiyor. Bol miktarda E vitamini içeren bu şifa deposu en çok Türkiye'de bulunuyor. Bu besinin yağı ise neredeyse tüm hastalıklarla savaşıyor. Peki hangi besinden bahsediyoruz? Merak edilen tüm cevaplar haberimizde...
Kalp sağlığı ile beslenme arasındaki ilişki çok önemli. Bu nedenle biz de sizin için kalbinizi korumak için yapabileceğiniz en iyi seçimlerden, kalp sağlığını ciddi anlamda bozmaya yol açabilecek en kötü seçimlere kadar, tüm besinleri sıraladık. İşte kalp sağlığı için en iyi ve en kötü besin seçimleri!
Kemik sağlığında beslenmenin önemine değinen Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Vezirhüyük, “Kemik sağlığında birçok besin ögesinin destekleyici rolü bulunur. Bunlar arasında kalsiyum, D vitamini, protein, magnezyum, fosfor ve potasyum öne çıkar. Fazla tuz içeren gıdalar, alkol, düşük besin değeri olan işlenmiş gıdalar, yüksek oksalat içeren gıdalar, asitli içecekler (gazlı içecekler), yağ oranı yüksek gıdalar, aşırı D vitamini veya takviyelerini gelişigüzel kullanmak ve aşırı kafein tüketimi ise kemik sağlığını olumsuz etkileyebilir” dedi.
Türkiye'de yaklaşık 400 bin, dünyada 10 milyon kişide teşhis edilen Alzheimer hastalığının genellikle ileri yaşlarda görüldüğünü belirten Nöroloji Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Emir Ruşen, “Hareketsiz yaşam ve fast- food tarzı beslenmenin bu artışın en büyük nedeni olduğu bilinmektedir. Yüksek kolesterol, kalp damarlarını tıkayarak beyin damarlarına zarar verir ve böylece Alzheimer riskini artırır. Bu yüzden kalp ve damar dostu besinlerden oluşan Akdeniz tipi beslenmeye geçilmelidir” dedi.
Fazla tuzun insan sağlığı için zararlarına dikkat çeken Uzman Diyetisyen Ege Ramadanoğlu, “Fazla miktarda tuz alımı hipertansiyon başta olmak üzere kardiyovasküler hastalıklar, inme, böbrek hastalıkları, osteoporoz ve bazı kanser türleri gibi çeşitli hastalıklar için önemli bir risk etmenidir” dedi.
Dr. Öğretim Üyesi Sibel Bolluk, 30 Mart Dünya Bipolar Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada bipolar bozukluğa ilişkin değerlendirmede bulundu. Dr. Öğretim Üyesi Sibel Bolluk, ilaç tedavisinin doktora danışmadan kesilmesinin hastalığın daha hızlı tekrarlamasına neden olabileceği uyarısında bulundu.
Ramazan ayını sağlıklı geçirebilmek için oruç tutan herkesin tükettiği besinlere çok dikkat etmesi gerekiyor.İç Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğr. Üyesi Prof. Dr. Mehmet Baştemir, yaklaşan Ramazan ayında doğru beslenme yöntemleri ve oruç tutan kişilerin dikkat etmesi gereken konulara ilişkin açıklama yaptı.
Suyun insan sağlığı için önemi ve faydaları hakkında uyarılarda bulunan Beslenme ve Diyet Uzmanı Diyetisyen Betül Yurdakul, “Eklem aralıklarında kayganlığı sağlayan sıvı bileşeninde de su bulunur. Yeterince su içmediğimizde eklem arası sıvılarla birlikte eklem kayganlığı da azalır. Bu da eklem ağrılarına, hareket sırasında eklemlerden ses gelmesine neden olur. Tedavi edilmezse eklem yüzeyleri aşınıp kalıcı eklem bozuklukları oluşabilir. Ağrısız hareket etmek için su içmek en basit önlem” dedi.
Kızartma yağlarına yönelik araştırmalar devam ederken Dahiliye Uzmanı Dr. Esen Karadaş, “Çok yerinde bir denetim, tekrarlayan yağ kullanımı sağlığımız için gerçekten zararlı. Her şeyden önce oksidasyon oluşturuyor ve vücudumuza toksik madde girmiş gibi düşünebiliriz. Bu yağların maksimum 2-3’ü geçmeden kullanılması lazım” dedi.
Kahvaltı, güne enerjik başlamak ve metabolizmanın hızlanması için en önemli öğündür. Sağlıklı bir kahvaltı, yalnızca bedeninizi beslemekle kalmaz, aynı zamanda zihinsel verimliliği artırır ve gün boyu sürecek sağlıklı alışkanlıkların temelini atar. Kahvaltıda doğru besinleri tüketmek, öğün boyunca tok kalmanıza, kan şekerinizi dengede tutmanıza ve zihinsel odaklanmanızı artırmanıza yardımcı olur. Peki, sağlıklı bir kahvaltı için hangi yiyecekler tüketilmelidir? İşte, kahvaltıda olmazsa olmaz besinler!
Kilo verme süreci, sadece sağlıklı bir diyeti değil, aynı zamanda düzenli egzersiz yapmayı da içerir. Egzersiz, vücudun yağ yakma kapasitesini artırarak metabolizmayı hızlandırır, kas kütlesini artırır ve genel sağlık üzerinde olumlu etkiler yaratır. Ancak, hangi egzersizlerin en etkili olduğu ve zayıflama sürecini hızlandırmaya nasıl yardımcı olduğu konusunda bir çok seçenek bulunmaktadır. Peki, kilo vermek için hangi egzersizler yapılmalı? Hangi aktiviteler, yağ yakımını artırır ve zayıflamayı hızlandırır? İşte zayıflamak isteyenler için en iyi egzersizler.
Karnabahar, turpgiller (Brassicaceae) familyasından bir sebzedir. Lahana, brokoli, Brüksel lahanası gibi sebzelerle aynı familyadan gelir. Genellikle beyaz renkte olmasına rağmen, sarı, yeşil, mor ve mor-kırmızı renk tonlarında çeşitleri de bulunmaktadır. Peki karnabahar nasıl tüketilir ve faydaları nelerdir? İşte detaylar.
Brokoli, Brassica oleracea türünden bir sebzedir ve genellikle yeşil çiçek başlarıyla tanınır. Bu sebze, aynı zamanda lahana, karnabahar, kara lahana gibi sebzelerle aynı familyaya aittir. İlk olarak İtalya'da ortaya çıkan brokoli, şimdi dünya genelinde popüler bir sebze haline gelmiştir. Brokolinin faydaları nelerdir? İşte detaylar…
Son dönemlerde İspanya ve İngiltere başta olmak üzere bazı Avrupa ülkelerinde yapılan araştırmalar, paketli gıdaların insan sağlığı üzerindeki tehlikeli sonuçlarını yeniden ortaya koydu. Bilim dünyası, bu gıdalar arasında yalnızca abur cubur olarak nitelendirilen şekerli gıdaların yer almadığını, kahvaltılık gevrek ve paketli ekmeklerin de sanıldıkları kadar masum olmadıkları duyurdu. Çalışmalarda incelenen ürünlerin, kalp krizi ve felç riskini artırması, Avrupa'da beslenme alışkanlıklarının değiştirilmesi yönündeki önerileri de beraberinde getirdi. Uzman diyetisyen Elif Bilgin Baş, 'sigara kadar zararlı' olarak tanımlanan işlenmiş gıdaların, kilo kontrolünün sağlanmasının önünde de büyük bir engel olduğunu hatırlatarak çeşitli uyarılarda bulundu.
Elma biçimindeki avokado (Persea americana) meyvesi, özellikle Güney ve Orta Amerika kökenli bir bitki türüdür. Sağlıklı yağlar, lif, vitaminler ve mineraller açısından zengin olan avokadonun sağlığa oldukça faydası vardır. İşte avokadonun faydalarına dair detaylar...
Eylül ayının gelmesiyle beraber balıklar tezgahta yerini almaya başladı. İyi bir protein deposu olması ve yüksek besin değerleri içermesi sebebiyle sağlıklı bir yaşam için tüketilmesi tavsiye edilen balığın hamilelik sürecinde olan anne adaylarının beslenme programında yer alması da büyük önem taşımaktadır diyen Kadın Hastalıkları ve Tüp Bebek Uzmanı Doç. Dr. Betül Dündar; “Balık, Omega 3 ve Omega 6 yağ asitlerini yüksek oranda barındıran bir besin olduğu için hamilelikte balık tüketmek bebeğin göz ve beyin sağlığı için çok faydalıdır. Burada dikkat edilmesi gereken konu porsiyon kontrolü yapmak ve düşük oranda cıva içeren balıkları tercih etmektir. Hamsi, tekir, somon, mezgit, levrek en az cıva içeren balıklar arasındadır ve bu balık türleri haftada 2 kez 170 gramlık porsiyonlar halinde tüketilebilir. Kılıç balığı, kral uskumru, ahi ton balığı, tile balığı gibi balık türleri ise yüksek cıva oranı nedeniyle hamilelik döneminde kesinlikle tüketilmemesi gereken balıklar arasında yer almaktadır” şeklinde uyarıda bulundu.
Rokanın popülaritesi, tadı kadar sağlığa olan faydalarıyla da ilgilidir. Yapılan bir araştırmada kanserle savaşan maddeler açısından yüksek olduğunu belirtiyor. Bu lezzetli yeşil, lif ve fitokimyasallar açısından zengin ve besleyicidir. Roka, şeker, kalori, karbonhidrat ve yağ bakımından düşüktür. Roka yeşil yapraklı bir bitki türü olup hafif mayhoş, hatta acımsı bir tada sahiptir. Bu bitki çoğunlukla salatalarda kullanılmaktadır. Roka, turpgiller familyasına ait bir bitki türü olarak karşımıza çıkmaktadır. Ülkemizde özellikle balığın ve etin yanında çok fazla tüketilir.