Son dakika kanser belirtileri haberleri ile ilgili Posta.com.tr'ye eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan kanser belirtileri gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan kanser belirtileri haber sayfamızda...
Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Cengizhan Yiğitler, mide kanserinin sigara kullanımı, fazla tuz tüketimi, yetersiz meyve ve sebze tüketimi ve genetik yatkınlık gibi faktörlerle gelişebildiğini belirtti.
Sabahları yaşanan bazı ufak belirtiler, vücudunuzun ciddi sağlık sorunları hakkında uyarı veriyor olabilir. Yorgunluk, boğaz ağrısı veya gece terlemeleri gibi semptomlar, göz ardı edilmemesi gereken sinyaller taşıyor. Uzmanlar, bu belirtilerin ciddi hastalıkların ilk işaretleri olabileceğini belirtiyor.
Genel Cerrahı Op. Dr. Hasan Erkurt, meme hastalıklarının kadınlarda en sık görülen sağlık sorunlarından biri olduğuna dikkat çekerek, bu hastalıkların iyi huylu ve kötü huylu olarak iki ana grupta değerlendirildiğini belirtti.
Amerikan Kanser Derneği (ACS) ve Dünya Sağlık Örgütü’nün (WHO) Uluslararası Kanser Araştırma Ajansı’ndan uzmanlar, genç kanser vakalarındaki artışı anlamak için 50 ülkeden verileri inceledi.
Prof. Dr. Müge Güler Özden’in kongre başkanlığını yaptığı sempozyumda cilt kanserleri ve hastalıklarıyla alakalı yenilikler, tedavi yöntemleri, tanı ve bu hastalıklarla mücadele yöntemleri masaya yatırıldı.
Endometriozisin rahim iç tabakasının normalde olması gereken yer dışında vücudun başka yerlerinde bulunması ile karakterize, östrojen bağımlı bir hastalık olduğunu belirten Opr. Dr. Seher Sarı Kayalarlı, Mart ayının Endometriozis Farkındalık Ayı olması nedeniyle bilgilendirmede bulundu.
Kanser, çağımızın en riskli ve yaygın görülen kronik hastalıkları arasında yer alıyor. İnsan sağlığını büyük ölçüde tehdit eden bu hastalığa yakalanmanın farklı pek çok nedeni bulunuyor. Vücudun farklı bölgelerinde de görülen bu rahatsızlık ses kısıklığıyla bile kendini belli edebiliyor. İşte, detayları...
Sigaranın pek çok kanserde etkisi olduğu gibi kulak, burun, boğaz, baş ve boyun kanserlerinde de etkisi bulunuyor. Bu anlamda en çok risk altında olan grup sigara tüketen erkekler olarak biliniyor. Araştırmalara göre bilhassa kadınlarda gittikçe artan sıklıkta ortaya çıkan ve uzun süren kansızlığın baş ve boyun kanserlerinin sebebi olduğu görülüyor. Kulak, Burun, Boğaz Hastalıkları Bölümü’nden Op. Dr. Yılmaz Sadıkoğlu, baş-boyun kanserleri ve nedenleri hakkında bilgi verdi.
Çocuklarda ve genç erişkinlerde travmaya bağlı ağrıların genelde maksimum 3-4 hafta içerisinde iyileşme gösterdiğinin altını çizen Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Burak Tuna, “Uzun süren kemik veya eklem ağrılarının sebebi az ihtimal bile olsa, kanser olabilir. Kemik ağrılarının ardında hızla büyüyen kanserin çevre dokusuna yaptığı etki yatabilir. Bu nedenle 3-4 haftayı geçen kemik ağrısı varlığında mutlaka doktora gidilmelidir” dedi.
Her yıl yaklaşık 40 bin kişiye akciğer kanseri teşhisi konuluyor. Sigara, genetik, hava kirliliği gibi etkenler, akciğer kanserinin başlıca sebepleri arasında yer alıyor. Mirror'a konuşan bir akciğer kanseri hastası, evde basit yöntemlerle de akciğer kanserinin erken belirtilerinin anlaşılabileceğini söyledi.
Çağın hastalığı olarak tanımlanan kanser her geçen gün yaygınlaşıyor. Bununla birlikte her hangi bir belirti ortaya çıkmadan önce hastalığın erken dönemde yakalanması ve tedavi başarısının artmasına olanak sağlayan kanser taramaları hayati önem taşıyor. Yapılan muayene ve tetkikler sonunda kanser riski belirlenen hastalarda tanı için daha detaylı işlemler yapılabiliyor.
Kanser çağımızın en tehlikeli hastalıkları arasında yer alıyor. Her yıl milyonlarca insanın ölümüne sebep olan kanserin zararlarını azaltmak ve tedavi sürecinin daha etkili ilerlemesini sağlamak için erken teşhis büyük önem taşıyor. Bilinmeyen kanser belirtilerini fark edip erkenden bu tehlikeli hastalığı erken teşhis ederek hayatınızı kurtarabilirsiniz.
Mesane kanseri erkeklerde dördüncü, kadınlarda dokuzuncu sıklıkta görülen kanserlerden biri. Üstelik yaş ilerledikçe sıklığı artıyor. İdrarda kanama şikayetinin mesane kanseri belirtisi olabileceğini belirten uzmanlar, şikayetlerin ihtmal edilmemesi konusunda uyarıda bulundu ve kesin tanı için yapılması gerekenleri anlattı.
Kolayca yorgun hissediyor musunuz, yiyecekleri yutmakta güçlük çekiyor musunuz veya yağlı bir yemek yediğinizde herhangi bir rahatsızlık hissediyor musunuz? Vücudunuz her şeyin yolunda olmadığını ima ediyor olabilir! Bu semptomlar, kanserin diğer birçok uyarı işaretinden sadece biridir. Bu belirtilerden herhangi birini ortak bir olay olarak görmemeniz ve mümkün olan en kısa sürede tıbbi yardım almanız önemlidir.
Rahmin iç yüzeyini kapsayan bir yapı olarak bilinen endometrium, her adet döneminde bir tabakasının dökülerek her ay muhtemel bir gebelik için hazır hale gelmesi olarak ifade edilebilir. Gebelik oluşması durumunda ise bebeğin plesantasının tutunduğu yer olarak da bilinir. Endometrium 'un vücudumuzdaki görevi nedir? Endometrial kanser neden olur? Endometrium hakkında tüm detayları posta.com.tr okuyucuları için derledik.
Halk arasında ‘yağ bezesi’ olarak adlandırılan; kol, bacak, sırt ya da vücudun herhangi bir bölgesinde küçük bir yumru şeklinde beliren lipomlar çoğunlukla zararsız olmakla birlikte, bazı durumlarda tehlikeli olabiliyor! Bu nedenle “basit bir yağ bezesi işte”, “vücudumda yıllardır bu yumrular var, bana bir zararı olmuyor”, “boyutu hep aynı, ağrı da yapmıyor” gibi düşüncelerle hekime başvurmayı ihmal etmemek gerekiyor.
Kanser, uzun yıllardır insanlığın en büyük tehditlerinden biridir. Kanserde erken teşhis hayat kurtarır. Erken teşhisin yanı sıra, kansere hiç yakalanma ihtimalini azaltmak için belli başlı değişiklikler yapabilirsiniz. Kanseri erken teşhis etmek için bazı belirtileri çok iyi biliyor olmak gerekir. Bilim insanların yaptığı araştırmalara göre; bazı yiyeceklere duyulan isteksizlik vücutta bir şeylerin ters gittiğine işaret ediyor olabilir.
Dünyada en sık görülen kanserler listesinin 6’ncı sırasında baş boyun kanserleri yer alıyor. Boynun alt sınırı olan köprücük kemikleri ile üst sınırı olan kafa tabanına kadar olan bölgede beyin ve omuriliğin dışındaki geniş bir bölümü kapsayan baş-boyun kanserlerinin en önemli tetikleyicisinin ise tütün kullanımı olduğu biliniyor. 31 Mayıs Dünya Tütünsüz Günü’nde baş boyun kanserlerinin genel itibariyle 50 yaş üzeri yaşlarda görüldüğü; daha erken yaşlarda da boynunda şişlik ya da kitle gibi şikayetlerle gelen hastalardın da mutlaka baş boyun kanserleri açısından değerlendirilmesi ve kesin tanı için detayının incelenmesi gerektiği vurgulandı.
Kolorektal kanserler, tüm kanserler arasında en sık görülen üçüncü kanser türü. Halk arasında kalın bağırsak kanseri olarak bilinen kolorektral kanserler dünya genelinde erkeklerde daha sık görülüyor. Ülkemizde en sık karşılaşılan kanser türleri arasında yer alan kolorektal kanserlerde hareketsiz yaşam, sağlıksız beslenme alışkanlıkları ve genetik faktörler büyük rol oynuyor. Bazı durumlarda önlenmesi kolay, düzenli tarama testleriyle de erken tanısı mümkün olan kolorektal kanserler için her bireyin 45 yaşından sonra düzenli tarama testlerini yaptırması hayati önem taşıyor.
Çağın hastalığı olarak tanımlanan kanser her geçen gün yaygınlaşıyor. Bununla birlikte her hangi bir belirti ortaya çıkmadan önce hastalığın erken dönemde yakalanması ve tedavi başarısının artmasına olanak sağlayan kanser taramaları hayati önem taşıyor. Yapılan muayene ve tetkikler sonunda kanser riski belirlenen hastalarda tanı için daha detaylı işlemler yapılabiliyor.
Doğru besleniyor, düzenli egzersiz yapıyor, sigara ve alkol içmiyor ve kötü huylu bir hastalığın sadece bir başkasının başına gelebileceğine, size asla gelemeyeceğine inanarak mı yaşıyorsunuz?Çoğu erkek ve kadın gibiyseniz, önleyici kontroller için doktora gitmek öncelik listenizde yer alan bir şey değildir ve bu tehlikeli bir durumdur çünkü hastalığın başarılı tedavisi için, erken aşamalarda tespit edildiğinden daha iyi bir şey yoktur.
Hem dünyada hem de ülkemizde en çok ölüm nedenlerinden biri olan kansere karşı uzmanlar uyarı yapmaya devam ediyor. Kanserde erken tanının önemi ile birlikte beslenme ve yaşam tarzı gibi konularda önemli rol oynuyor. Her besini mevsiminde yemenin önemine vurgu yapan uzmanlar, tencere yemeklerine geri dönülmeli uyarısında bulundu.
Dünyada her yıl yaklaşık 15 milyon, ülkemizde yaklaşık 175 bin kişiye kanser tanısı konuyor. Günümüzde kanser tanısı alan hasta sayısı artsa da, teşhis ile tedavisinde çığır açan gelişmeler ve düzenli yapılan taramalar sayesinde uzun yıllar sağlıklı yaşam sürebilen kanserli hasta sayısı da giderek artıyor. Düzenli taramalar yaptırarak ve belirtileri dikkate alıp zamanında hekime başvurarak kanserin erken teşhis edilmesini, böylece tedavideki başarı şansını arttırabiliriz. Peki kanserin en önemli sinyalleri neler?