Son dakika korunma haberleri ile ilgili Posta.com.tr'ye eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan korunma gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan korunma haber sayfamızda...
Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Tıp Fakültesi'nden Doç. Dr. Nurgül Bozkurt, Türkiye'de tüberküloz oranının sıklığının azaldığını belirterek hastalığın her 100 bin kişiden 14'ünde görüldüğünü söyledi.
Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç. Dr. Uğurkan Erkayıran, gebelikte cilt çatlaklarının nedenleri ve korunma yolları hakkında merak edilenleri açıkladı.
Altın, geçen hafta tarihi bir eşiği aşmasının ardından, jeopolitik gerginlikler, ticaret savaşlarına dair endişeler ve ABD Merkez Bankası’ndan (Fed) faiz indirimi beklentilerinin güvenli liman talebini arttırmasıyla haftaya yükselişle başladı.
Korunmasız ilişki, herhangi bir doğum kontrol yöntemi veya cinsel yolla bulaşan enfeksiyonlara (CYBE) karşı koruyucu bir önlem kullanılmadan gerçekleştirilen cinsel ilişki anlamına gelir...
Canım kadınlar, bugün size etkili doğum kontrol yöntemlerinden biri olan spiral hakkında detaylı bilgi vermek istiyorum. Çünkü gelen sorulardan anlıyorum ki hâlâ kaygılarınız var. Spiral, pek çok kadının tercih ettiği etkili ve uzun süreli bir korunma yöntemi. Ancak her yöntem gibi spiralin de avantajları, dezavantajları ve dikkat edilmesi gereken noktalar var.
Afyonkarahisar İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Serhat Korkmaz, böbrek sağlığına dikkat edilmesi gerektiğini ifade ederek, "Türk Nefroloji Derneği tarafından yapılan bir çalışmaya göre her 6-7 erişkinden birinde çeşitli evrelerde kronik böbrek hastalığı bulunmaktadır" dedi.
Afyonkarahisar İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Serhat Korkmaz, böbrek sağlığına dikkat edilmesi gerektiğini ifade ederek, "Türk Nefroloji Derneği tarafından yapılan bir çalışmaya göre her 6-7 erişkinden birinde çeşitli evrelerde kronik böbrek hastalığı bulunmaktadır" dedi.
Prof. Dr. Hakan Yüceyar, sindirim sisteminde yaşayan bakteri topluluğunu ifade eden "mikrobiyota" kavramı hakkında bilgiler verdi. Mikrobiyotanın, sindirim sistemi ile ilgili hastalıkların dışında, şeker hastalığı, demans, alzheimer, depresyon, otoimmun hastalıklar, damar sertliği, uyku problemleri gibi sorunlarla ilişkilendirildiğini ifade eden Yüceyar, "Mikrobiyota testinden elde edilecek verilerle düzenlenecek diyet önlemleri ve kullanılacak uygun probiyotikler, birçok hastalığı önleyebilmektedir" dedi.
4 Mart tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan ilanlar ve alınan kararların detaylarını görmek için PDF olarak indirilebilen bir seçenek de sunuluyor. Peki, Resmi Gazete kararları 4 Mart! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Resmi Gazete'de bugünün kararları neler?
Türkiye’de yüz binde 4,5 oranında görülen ve yılda 2 binden fazla kadına teşhis konulan serviks – rahim ağzı kanseri, her yıl dünya çapında 600 binden fazla kadında saptanıyor.
MHP lideri Bahçeli, "Ne mutlu bizlere ki, sahte ayrımcılıkların, yapay anlaşmazlıkların, cepheleşme ve yanlış anlamaların milli hayatımızdan tamamıyla sökülüp atılacağı kutlu bir dönemin eşiğindeyiz." dedi.
AFAD Deprem ve Risk Azaltma Müdürü Prof. Dr. Orhan Tatar, Ege Denizi'nde yaşanan depremlere ilişkin, "Şu anda bu sismik aktivite hale devam ediyor. Günlük ortalama olan deprem sayısı 60 ile 100 arası değişiyor. Belli bir düşüş var ama hala riskin tümüyle kalktığını söylemek için erken" dedi.
Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. Mirkan Bulğak, özellikle kadınlarda daha sık görülen ve erken tedavi edilmediğinde ciddi komplikasyonlara yol açabilecek önemli bir sağlık sorunu olan idrar yolu enfeksiyonlarının erken belirtilerinin mutlaka dikkate alınması gerektiğini söyledi.
Son dönemde ailesiyle yaşadığı polemiklerle gündeme gelen Özcan Deniz, abisi Ercan Deniz tarafından ölümle tehdit edildiği iddiasıyla korunma talebinde bulundu. Mahkeme, Ercan Deniz’in 3 ay süreyle Özcan Deniz, eşi Samar Dadgar ve oğlu Kuzey’e yaklaşmamasına karar verdi.
Kış aylarının en yaygın solunum yolu hastalıklarından biri olan influenza (grip), özellikle çocukları etkileyerek yüksek ateş, halsizlik ve solunum sıkıntıları gibi belirtilerle kendini gösteriyor. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Mehtap Senem, “İnfluenza, sağlıklı bireylerde genellikle hafif seyrederken, bazı çocuklar için ciddi komplikasyonlara yol açabilir. Özellikle 5 yaş altı çocukların, bağışıklık sistemi zayıf olanların ve kronik hastalığı bulunan çocuklar risk altında” dedi.
19 Şubat tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan ilanlar ve alınan kararların detaylarını görmek için PDF olarak indirilebilen bir seçenek de sunuluyor. Peki, Resmi Gazete kararları 19 Şubat! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Resmi Gazete'de bugünün kararları neler?
Şarkıcı Özcan Deniz, ailesiyle yaşadığı sorunlarla magazin gündeminde yer almaya devam ediyor. Şiddet iddiası sonrası Özcan Deniz'in annesi harekete geçti. Kadriye Deniz oğlu Özcan Deniz için uzaklaştırma talebinde bulundu. İşte flaş gelişmenin detayları...
Eskişehir’de 60 yaşında olmasına rağmen hayatının merkezine spor yapmayı koyan Atilla Yahşi, düzenli olarak bisiklet sürerek ve yüzerek sağlığını koruduğunu ifade ediyor. Yahşi, yaklaşık 26 yıldır bu iki aktiviteyi yaşamının bir parçası haline getirdiğini ve spor sayesinde birçok sağlık sorununu önlediğini söylüyor.
Bu kış, grip salgını büyük bir hızla yayılarak toplumun geniş bir kesimini etkisi altına almış durumda. Yüksek ateş, şiddetli kas ağrıları ve geçmek bilmeyen öksürük gibi rahatsız edici belirtilerle hastanelerin acil servisleri büyük bir yoğunluk içinde. Uzmanlar, bu yıl grip vakalarının daha uzun sürdüğünü belirtirken, hastalığın beraberinde getirdiği yeni semptomlar da şaşırtıcı olmaya devam ediyor. Hürriyet'ten İsmail Sarı'nın haberine göre...
Güzellik uğruna saç rengini değiştirmek, antik çağlardan beri süregelen bir alışkanlık. 18 yaş üstü kadınların yaklaşık yüzde 33’ü, 40 yaş üstü erkeklerin yüzde 10’undan fazlası saçlarını boyuyor. Ancak son günlerde yaşanan olaylar, saç boyalarının sağlığa etkilerini yeniden tartışmaya açtı. Günlük hayatımızın bir parçası haline gelen bu ürünler, gerçekten masum mu? Yoksa farkında olmadan cildimizi ve sağlığımızı tehlikeye mi atıyoruz? Saç boyalarında bulunan cilde zararlı kimyasallar ve korunma yollarını Dermatoloji Uzmanı Dr. Onur Gündoğdu anlattı.
Bütün sorunlarımız biricik ama aynı zamanda onları türlü biçimleriyle yaşayan sayısız insan var. Kendi çözümümüzün kendi yolumuzda ve bize özel olacağını yani evde ezbere bilgilerle bulunamayacağını, mutlaka bir uzmanla yol almamız gerektiğini bilmeliyiz. Ama aynı zamanda bilmeliyiz ki eksik, kusurlu, nadide ya da tuhaf değiliz; pek çok insan yaşıyor bunları. İşin uzmanına gitmekte gecikmemeliyiz; kilit nokta bu.
Göz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Tarkan Mumcuoğlu, alerjik konjonktivitin gözlerin dış etkenlere karşı geliştirdiği bir bağışıklık tepkisi olduğunu belirterek, “Halk arasında göz alerjisi olarak bilinen alerjik konjonktivit, gözlerde kaşıntı, kızarıklık, yanma ve sulanma gibi belirtilerle kendini gösterir. Bu tür göz alerjileri kronikleştiğinde, göz yüzeyinde kalıcı hasarlara yol açabilir. Tedavi edilmeyen alerjik konjonktivit, gözde hassasiyeti artırarak günlük yaşam kalitesini de ciddi şekilde düşürebilir” dedi.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından, 6 Şubat 2023'te meydana gelen depremlerde Afet Yönetim Çocuk Modülü'nde kayıt altına alınan 1912 depremzede çocuktan 6'sının aile odaklı hizmetlerden faydalandırıldığı, 9'unun bakım ve koruma altına alındığı, 17'sinin tedavi sürecinde vefat ettiği ve 1'inin de reşit olarak kuruluştan ayrıldığı bildirildi.
Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Sera Yazıcı, fibrokistik meme değişiklikleri hakkında bilgi verdi. Dr. Yazıcı, “Memenin fibrokistik değişiklikleri kadınlarda sık görülen ve memede ağrı, hassasiyet ve ele gelen kitle şikayetlerine neden olan bir durumdur ve hastalık değildir. Genelde meme dokusundaki bu değişiklikler zararsızdır ve tedavi gerektirmez. Kanser gelişme riski yoktur. 20-50 yaş arası kadınların yaklaşık yüzde 50’sinde bu duruma rastlanmaktadır, ancak her yaş grubundaki kadınlarda görülebilir. Memedeki fibrokistik değişiklikler, memede var olan bağ dokusunun memenin bir bölgesinde yoğunlaşması sonucu oluşur. Doku içerisinde sıvı toplanırsa kistler de oluşabilir. Ayrıca kahve, çay ve alkol tüketiminin de memedeki ağrı oluşumunda etkili olabileceği düşünülmektedir” diye konuştu.