Son dakika küf haberleri ile ilgili Posta.com.tr'ye eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan küf gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan küf haber sayfamızda...
Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Sinem İliaz, bazı meslek gruplarının işyerinde karşılaştığı zararlı maddelerin astım riskini nasıl artırdığını söyleyerek “Özellikle kimyasal maddeler, tozlar ve biyolojik ajanlarla sürekli temas halindeki çalışanlar, bu kronik hastalıktan daha fazla etkileniyor” dedi.
Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Sinem İliaz, bazı meslek gruplarının işyerinde karşılaştığı zararlı maddelerin astım riskini nasıl artırdığını söyleyerek “Özellikle kimyasal maddeler, tozlar ve biyolojik ajanlarla sürekli temas halindeki çalışanlar, bu kronik hastalıktan daha fazla etkileniyor” dedi.
Kış mevsimi, soğuk havalarla birlikte evlerimizde nem ve küf sorunlarını da beraberinde getiriyor. Özellikle rutubetli duvarlar, sağlığımızı tehdit eden unsurlar arasında yer alıyor. Peki, rutubet nasıl önlenir? Rutubete karşı ne önlem alınabilir?
Dubai çikolatasını merdiven altı üretimi konusunda uyaran Beslenme ve Diyet Uzmanı Gamze Çakaloğlu, “Sosyal medyanın da etkisiyle son günlerde gündemden düşmeyen Dubai çikolatasında kullanılan Antep fıstığında 'küf ve aflatoksin' iddiası ortaya atıldı. Gıda mühendisleri, Dubai çikolatasında kullanılan fıstığın mutlaka ‘boz fıstık’ olması gerektiğini söyledi. Antep fıstığında oluşabilen küf ve aflatoksinin, insan sağlığı üzerinde ciddi tehlikeler oluşturuyor” diye konuştu.
Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yayınlanan 'Taklit veya Tağşiş Yapılan Gıdalar' listesi güncellenmeye devam ediyor. Son olarak sosyal medya üzerinden satışı sunulan tulum peynirlerinde, mantar enfeksiyonlarında tedavi amacıyla kullanılan natamisin bileşeni tespit edildi.
Kış mevsimi, soğuk havalarla birlikte evlerimizde nem ve küf sorunlarını da beraberinde getiriyor. Özellikle rutubetli duvarlar, sağlığımızı tehdit eden unsurlar arasında yer alıyor. Peki, rutubet nasıl önlenir? Rutubete karşı ne önlem alınabilir?
Çamaşır makinelerinde zamanla biriken küf, evde karşılaşılan en yaygın sorunlardan biridir. Nemli ortamda biriken bu küf, hem makinenin performansını düşürür hem de yıkanan çamaşırların kötü kokmasına yol açar. Ancak panik yapmanıza gerek yok! Evde kolayca bulabileceğiniz birkaç malzeme ile bu sorunu çözmek oldukça basit
Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Eda Kepenekli, AA muhabirine, soğuk algınlığı mevsiminde sıvı tüketiminin çocuklar için hayati önem taşıdığını söyledi.
Duvarda oluşan küf, zamanla sağlığımıza zarar verebilecek tehlikeli bir durum haline gelebilir. Özellikle nemli ve yeterince havalandırılmayan alanlarda hızla yayılan küf, alerji ve solunum problemlerine neden olabilir. Ancak kimyasal temizleyiciler yerine, doğal yöntemlerle küf sorununu çözmek mümkündür. Peki, bu doğal yöntemler nelerdir?
İlişkiler başlangıçındaki heyecanını sürekli olarak koruyamaz. Bu gerçeği aklımızın bir köşesine yazalım ve şu soruyu soralım, “Peki ilişkiler sıkıcı olmak zorunda mı?” Hayır, değil elbette. Ancak belirli bir süreyi aşmış ilişkilerde insan ister istemez zamanla sıkıdığını düşünebilir. Bazı ilişkiler için bu geçici bir durumdur, kolaylıkla aşılabilir. Bazı ilişkiler içinse sıkıcılık ilişkinin temeline işlemiştir. Bir küf gibi o temeli çürütmektedir. Şimdi şu sorunun cevaplarını arayalım “Bir ilişki nasıl sıkıcı hale gelir?”
Fayans kullanan birçok kişi zamanla fayansların karardığını veya matlaştığını, hatta arasındaki derzlerin de kirlendiğini ve karardığını fark ediyor. Fayans ve fayans arası derzler ise en çok mutfak ve banyo gibi sık kullanılan alanlarda kirleniyor. Bazı yöntemler var ki dünyalarca para döktüğünüz kimyasal temizlik malzemelerini çöpe attıracak kadar üstün performansla temizlik sağlıyor. İşte tek bir fincanda derz aralarını tertemiz yapmanın püf noktası...
Duvarda oluşan küf, hem estetik açıdan rahatsız edici hem de sağlık açısından tehlikeli olabilir. Küf, kötü koku yayarak iç mekân havasını bozar ve temizlenmediğinde daha büyük sorunlara yol açabilir. Bu da ev sahiplerini zor durumda bırakır. Peki, duvardaki küfü geçiren doğal yöntemler var mı?
Sonbahar ayları ile birlikte alerjik hastalıklarda artış görüldüğünü belirten Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Gülay Kaplan, İlkbahar ve yaz aylarının bitmesine rağmen, özellikle geçmeyen öksürük, geniz akıntısı ve burun tıkanıklığı gibi şikayetlerin devam ettiği hatta şiddetlendiğinin görülebileceğini söyledi.
Banyoda karşılaştığınız küf lekeleri, sadece görünüşü bozmakla kalmaz aynı zamanda sağlığınızı da tehdit eder. Bu sorunla başa çıkmak için genellikle kimyasal temizleyicilere başvurmak zorunda kalırsınız. Peki, bu sorunu çözen doğal bir yöntem var mı? Küf ve lekeler nasıl temizlenir? Lekelere ne iyi gelir? Evdeki küf nasıl gider?
Genetik yatkınlığı olan çocuklarda alerji gelişme riskinin yüzde 60-80 oranında artış gösterdiğini belirten Çocuk Alerji Bölümü’nden Prof. Dr. Cem Hasan Razi, alerjik hastalıkların çocuklar üzerindeki etkilerine dikkati çekti.
Yiyeceklerin tazeliğini korumak, mutfakta en çok dikkat edilmesi gereken konulardan biridir. Özellikle peynir gibi nemli ve hassas gıdalar, genellikle kısa sürede küflenebilir ve bu da israfı beraberinde getirir.Fakat bir yöntem var ki bir parça kullanmak bile küflenmeyi geciktiriyor. İşte o yöntem hakkında merak edilenler...
Bazı gıdaları doğru muhafaza etmemek ya da son kullanma süresini geçirmek, zamanla küflenmesine neden olabiliyor. Bazen az miktardaki küfün zararlı olmayacağı düşünüldüğünden bazen de ev ekonomisinin korunması amacıyla küflenen kısım gıdadan uzaklaştırılarak tüketilmeye devam ediliyor. Bu şekilde tüketmenin zararlı olmadığı düşünülse de aslında gerçek tam olarak böyle değil.
Nem, hava sıcaklığı ve basıncı gibi faktörlere bağlı olarak değişir. Yüksek sıcaklıklar buharlaşma oranını artırır, dolayısıyla nem miktarı artar. Nem, hava durumunu ve iklimi etkileyen önemli bir faktördür ve günlük yaşamımızda da rahatlık düzeyini belirleyen bir unsurdur. İşte nemli havalarda dikkat edilmesi gerekenler
Cumartesi günü 53 yaşında hayatını kaybeden Shannen Doherty, Luke Perry’nin ardından ‘Evimiz Hollywood’da dizisinde oynayanlar arasında daha 50’li yaşlarındayken ölen ikinci isim oldu. Ancak talihsizlik diğer oyuncuların da peşini bırakmadı. İşte dizinin ardından oyuncuların başlarına gelenler...
Dahiliye ve Acil Tıp Uzmanı Dr. Tayfun Börta, alerjik hastalıklara dikkat çekerek, sık sık hapşırma, gözde sulanma ve kaşıntı, burun akıntısı ve burun tıkanıklığı olan hastaların tedavisinin ilk adımı alerjenlerden uzak durulması ve alerjenin ortadan kaldırılması olduğunu söyledi.
Son zamanlarda danışanlarımla sık sık market raflarında yeni çıkan ürünler, atıştırmalıklar ile ilgili diyalogların arttığını fark ettim. Besin sanayisinin gelişmesi ve insanların sağlıklı atıştırmalıklara ve yeni çıkan ürünlere ilgisi de elbette pazarın hızla gelişmesine ve sayısız ürünün raflarda yerini almasına yol açıyor. Ancak bazen tüketici tarafından çok sağlıklı olduğu düşünülerek alınan bazı ürünlerin etiket bilgilerini okumaya başladığımızda aslında zannedildiği kadar da masum olmadıklarını anlıyoruz.
Astımın tüm dünyada 260 milyondan fazla kişiyi etkileyen ve her yıl 450 binin üzerinde ölüme yol açtığı bilinen kronik bir hastalık olduğunu söyleyen İmmünoloji ve Alerji Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Zeynep Mısırlıgil, “Hastalık; tekrarlayan öksürük, nefes darlığı, göğüste baskı hissi, hırıltılı-hışıltılı solunum gibi yakınmalarla kendini gösterir. Bu yakınmaların tekrarlaması ve uzun sürmesi astımın habercisi olabilir. Gece veya sabaha karşı öksürük ve nefes darlığı ataklarında artma olur” dedi.
Dünya Sağlık Örgütü’ne göre, dünyada yaklaşık 300 milyon insanın astım hastası olduğuna dikkat çeken Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Nurhan Köksal, “Türkiye’de de astım sıklığı giderek artmaktadır. Ülkemizde yaklaşık olarak yetişkinlerin yüzde 5-10’u ve çocukların ise yüzde 10-15’i astım ile yaşamlarını sürdürmektedirler” dedi.
Ülkemizde her 4-5 evden birisinde bir astımlı hasta bulunduğunu işaret eden Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Tevfik Özlü, Dünya Astım Günü nedeniyle uyarılarda bulundu.