Son dakika kulak sağlığı haberleri ile ilgili Posta.com.tr'ye eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan kulak sağlığı gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan kulak sağlığı haber sayfamızda...
Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Farabi Hastanesi Kulak Burun Boğaz Kliniği Öğretim Üyesi Doç. Dr. Selçuk Arslan, kronik kulak hastalıkları olmayanların da deniz ve havuz hijyenine dikkat etmeleri gerektiğini söyledi.
Kulaklarını temiz tutmak isteyen herkes çoğunluklu kulak temizleme çöplerinden yardım alıyor. Ancak uzmanlar bu durumun kulak sağlığını bozabileceğini söylüyor. KBB Kliniği Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Levent Saydam, “Kulakları kesinlikle kulak çöpüyle temizlemeyin” dedi.
Kulak Burun Boğaz Uzmanı Doç. Dr. Akif İşlek, günümüzde 1,5 milyar insanın işitme kaybıyla yaşadığının ve 2050 yılında bu sayının 3 milyara yaklaşacağının beklendiğini belirterek, “1 milyar genç yüksek sesli müzik dinleme alışkanlığı nedeniyle işitme kaybı riskiyle karşı karşıya” dedi.
Çok masum olarak görünen ama yıllardır kulak temizliğinde kullandığımız en önemli araç kulak pamukları olarak öne çıksa da bu yöntem kulak sağlığı açısından oldukça tehlikeli. Aslında kulağınızda oluşan kir doğal bir koruyucudur. Çoğu zaman kulağınızın kendi kendini temizlemesine izin vermek en doğal yöntem olacaktır. İşte Kulak temizliği konusunda dikkat edilmesi gerekenler...
Yaz aylarında serinlemek için girdiğimiz havuz ve denizlerde farkında olmadan kulağa kaçabilen mikroplu su hakkında uyaran Kulak Burun Boğaz ve Baş Boyun Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Hüsamettin Olgun, önlem alınmadığı takdirde kalıcı sağırlığa yol açabileceğini belirtti. Aynı zamanda yazın dikkat edilmesi gereken noktaların da altını çizdi.
TCL’in aktif gürültü engelleme teknolojisiyle gelen yeni kablosuz kulaklığı MOVEAUDIO S600’ü bu videoda detaylı bir şekilde inceledik. Onur Binay/posta.com.tr
TCL Communication, TCL MOVEAUDIO gerçek kablosuz kulaklık ürün ailesinin yeni üyeleri TCL MOVEAUDIO S108 ve S180'i tanıttı. Net ses, kullanım kolaylığı ve kulak sağlığı gibi alanlarda en iyi teknolojileri kullanan TCL MOVEAUDIO ürün ailesinde herkesin bütçesine uygun bir ürün bulunuyor.
İşitmenin temeli duyu organlarımızda. Göz, kulak, burun, dil ve deri 5 temel duyu organımız. Duyma da en önemli iletişim kanalllarımızdan biri. Ancak işitme sorunları sadece kişinin yaşam konforunu etkilemiyor, aynı zamanda günlük aktivite, iş hayatı gibi alanlarda da ciddi anlamda zorlanmalara yol açıyor. İşitme sorunlarının altında pek çok hastalık yatabiliyor. Kulağın doğru temizlenmemesi, kulakta disfonksiyon bozuklukları ve özellikle belli bir yaştan sonra artan işitme sorunlar bunların başında geliyor. Duyma foksiyonları bozukluklarının imdadına ise işitme cihazları yetişebiliyor. Ancak halen işitme cihazları hakkında yeterli bilgiye sahip olmamamız nedeniyle işitme cihazlarının zararlı olabileceğine dair bazı soru işaretlerimiz var. İşte işitme cihazları hakkında en sık sorulan 10 soru ve 10 cevabı!
Dış kulak salgısının artması ve kulak zarının içeri çökmesi gibi problemlerin işitme azlığına sebep olacağını söyleyen Kulak Burun Boğaz Uzmanı Prof. Dr. Şenol Polat, işitme azlığının tedavisi hakkında bilgilerini aktardı.
Kulak temizliği sonrası, tıkanıklık olmasının normal olmadığını söyleyen Kulak Burun Boğaz Uzmanı Dr. Mustafa Çelik, “Kulak tıkanıklıklarına karşı dikkatli olunması gerekir. Bu tür durumlarda mutlaka bir hekime başvurun” dedi.
Ankara'da Odyoloji Uzmanı Nur Baykal, aşırı tuz, çay, kahve ve gazlı içecek tüketiminin kulak sağlığı ile ilgili farklı sorunlara yol açabileceğini söyledi.
Günlük devam eden hayatımız pandemi ile ciddi şekilde sekteye uğradı, insanların rutin olarak devam eden hayatları bir anda internet ve sosyal medyaya entegre oldu, çocuklarda bu durumdan benzer şekilde etkilendi ve eğitimde online eğitim dönemine geçtiler.
Yolda, okulda, evde... Artık hemen hemen her yerde sürekli kulaklıkla bir şeyler dinliyoruz. Sevdiğimiz müzikler, kaçırdığımız diziler, haber programları derken kulaklarımızda hep kulaklık var. Peki bunun kulak sağlığımız üzerindeki etkilerini, sağlığımız için hangi model kulaklık seçmemiz gerektiğini biliyor musunuz?
Yazın serinlemek için denizler ve havuzlar sıklıkla tercih edilen alanlar oluyor. Peki yüzerken burun, kulak ve boğazımıza kaçan sular sağlık için zararlı mı? KBB Uzmanı Doç.Dr. Ozan Seymen Sezen anlattı
Dünya Sağlık Örgütü’ne göre dünyada 32 milyon, ülkemizde de 2 milyon 200 bin çocukta işitme kaybı meydana geliyor. Her hastalıkta olduğu gibi çocuklarda gelişen işitme kaybında da erken teşhis çok önemli rol oynuyor.
İşitme kaybı, doğumsal olabildiği gibi sonradan da ortaya çıkabiliyor. Yeni doğan döneminde "BERA" ve "Otoakustikemisyon" adı verilen testlerle çocukların işitip işitmedikleri kolaylıkla anlaşılabiliyor. Okullar açılmadan önce çocuklara uygulanacak olan işitme testleri de çocukların kulak sağlığı açısından çok önemli
Uzmanlar, yaz aylarında görülen sağlık sorunları arasında, yüzerken kulağa su kaçması sonucu oluşan dış kulak yolu enfeksiyonlarının önemli yer tuttuğu uyarısında bulundu
Bir sabah uyandığınızda duymuyorsanız, ani işitme kaybı yaşıyor olabilirsiniz. Dünyada ve Türkiye'de 100 binde 5-20 arasında görülen ani işitme kayıpları, özellikle sonbahar ve ilkbahar geçiş dönemlerinde daha yoğun yaşanıyor
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün kulak tedavisi gördüğü Hacettepe Üniversitesi'nde düzenli Odyometri testinden geçtiği için bir süre daha hastanede kalması uygun bulundu
Kulak Burun Boğaz Uzmanı Op. Dr. Cem Karas, uykuda solunum durması olarak tanımlanabilecek bu rahatsızlığın, iş ve sosyal hayatı etkilediğine, hatta trafik güvenliğini tehdit eden ciddi bir sağlık sorunu olduğuna dikkat çekti.
Konut sigortası sadece büyük afetlerde değil günlük hayatta yaşanabilecek olumsuzluklarda da imdada yetişiyor. Çoğu sigortalı bilmese de poliçeler kapsamında günlük hayatta işinize yarayacak ücretsiz hizmetler de var. Tesisat, bakım, çilingir gibi standart hizmetlerin yanında organizasyondan montaja, evcil hayvan bakımından diş bakımına kadar ekstra hizmetler sunulmaya başlandı.
Grip tanısı konulan çocukların özellikle yüksek ateşin görüldüğü ilk günlerde okula gönderilmemesi gerektiğini vurgulayan Uzm. Dr. Eser Akkuş, "Grip tanısı konulan bir çocukta 5 gün süren yüksek ateş olabilir. Özellikle ateşli döneminde çocuğu okula göndermemek gerekmektedir Bu süreçte çocuk evde dinlenmeli, sağlıklı beslenmeli ve doktorun önerdiği tedaviye uyulmalıdır. Bir hasta çocuğun tüm sınıfı olumsuz yönde etkileyeceği ve hasta edebileceği unutulmamalıdır" dedi.