Son dakika muşmulanın faydaları haberleri ile ilgili Posta.com.tr'ye eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan muşmulanın faydaları gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan muşmulanın faydaları haber sayfamızda...
Ülkemizin hemen her yerinde her türlü derde şifa otlar, meyveler ve sebzeler yetişiyor. Özellikle Ereğli bölgesinde ünlü olan töngel meyvesi, yaygın olan gribal enfeksiyonlara, viral hastalıklara karşı vücuda adeta bir kalkan oluyor. Faydalarını duyanlar koşa koşa pazara gidiyor, torbasını o meyve ile dolduruyor. İşte her derdin devası töngelin faydaları...
Japonya kökenli bazı meyveler, Türkiye'de de giderek daha fazla tercih edilmeye başlanıyor. Bu meyveler, sağlığa olan faydalarıyla bilinir ve vücuda birçok olumlu etki sağlar. Düzenli tüketildiğinde, bağışıklık sistemini güçlendirmek, cilt sağlığını desteklemek ve sindirim sistemini iyileştirmek gibi faydalar sunar. Peki, hangi meyve düzenli olarak tüketilmeli?
Ülkemizin hemen her yerinde her türlü derde şifa otlar, meyveler ve sebzeler yetişiyor. Özellikle Ereğli bölgesinde ünlü olan töngel meyvesi, yaygın olan gribal enfeksiyonlara, viral hastalıklara karşı vücuda adeta bir kalkan oluyor. Faydalarını duyanlar koşa koşa pazara gidiyor, torbasını o meyve ile dolduruyor. İşte her derdin devası töngelin faydaları...
Ülkemizin hemen her yerinde her türlü derde şifa otlar, meyveler ve sebzeler yetişiyor. Özellikle Ereğli bölgesinde ünlü olan töngel meyvesi, yaygın olan gribal enfeksiyonlara, viral hastalıklara karşı vücuda adeta bir kalkan oluyor. Faydalarını duyanlar koşa koşa pazara gidiyor, torbasını o meyve ile dolduruyor. İşte her derdin devası töngelin faydaları...
Ülkemizin hemen her yerinde her türlü derde şifa otlar, meyveler ve sebzeler yetişiyor. Özellikle Ereğli bölgesinde ünlü olan töngel meyvesi, yaygın olan gribal enfeksiyonlara, viral hastalıklara karşı vücuda adeta bir kalkan oluyor. Faydalarını duyanlar koşa koşa pazara gidiyor, torbasını o meyve ile dolduruyor. İşte her derdin devası töngelin faydaları...
Aydın'ın dağlarında kendiliğinden yetişen ve halk arasında beşbıyık olarak bilinen meyvenin şifa deposu olduğuna dikkat çeken pazarcı esnafı Hasan Hüseyin Korkmaz, rağbetin genel olarak güzel olduğunu ifade ederek “Faydasını bilen fiyatını sormadan alıyor” dedi. Peki, bu mucize besinin vücuda faydaları neler? İşte yanıtı...
Doğanın sunduğu armağanlar, beden için yenileyici bir şifa kaynağı sunar. Bitkilerden meyvelere kadar pek çok doğal içerik, vücudun ihtiyaçlarını destekleyerek ona güç kazandırır. Bu doğal kaynaklar, sağlığı koruyarak bedenin dengesini sağlar ve doğanın iyileştirici dokunuşunu hissettirir. Peki, doğada yetişen hangi gıda vücuda iyi geliyor?
Anavatanı Japonya olan muşmula, Güney Batı Asya, Türkiye ve Balkanlarda doğal bir şekilde yetişir. Halk arasında döngel adıyla da bilinen muşmula, ülkemizde Karadeniz ve Marmara çevresinde bir yayılış göstermekle birlikte her bölgede yetişir. Tam bir şifa deposu olan ama diğer yandan tadı sebebiyle gerektiği ilgiyi göremeyen muşmula olgunlaştıktan sonra kahverengiye dönen ve bolca çekirdeği olan tatlı ekşi bir tada sahip meyvedir. Bolca A ve C vitamini barındıran muşmulanın faydaları saymakla bitmiyor.
Anavatanı Japonya olan muşmula, Güney Batı Asya, Türkiye ve Balkanlarda doğal bir şekilde yetişir. Halk arasında döngel adıyla da bilinen muşmula, ülkemizde Karadeniz ve Marmara çevresinde bir yayılış göstermekle birlikte her bölgede yetişir. Tam bir şifa deposu olan ama diğer yandan tadı sebebiyle gerektiği ilgiyi göremeyen muşmula olgunlaştıktan sonra kahverengiye dönen ve bolca çekirdeği olan tatlı ekşi bir tada sahip meyvedir. Bolca A ve C vitamini barındıran muşmulanın faydaları saymakla bitmiyor.
Anavatanı Japonya olan muşmula, Güney Batı Asya, Türkiye ve Balkanlarda doğal bir şekilde yetişir. Halk arasında döngel adıyla da bilinen muşmula, ülkemizde Karadeniz ve Marmara çevresinde bir yayılış göstermekle birlikte her bölgede yetişir. Tam bir şifa deposu olan ama diğer yandan tadı sebebiyle gerektiği ilgiyi göremeyen muşmula olgunlaştıktan sonra kahverengiye dönen ve bolca çekirdeği olan tatlı ekşi bir tada sahip meyvedir. Bolca A ve C vitamini barındıran muşmulanın faydaları saymakla bitmiyor.
Anavatanı Japonya olan muşmula, Güney Batı Asya, Türkiye ve Balkanlarda doğal bir şekilde yetişir. Halk arasında döngel adıyla da bilinen muşmula, ülkemizde Karadeniz ve Marmara çevresinde bir yayılış göstermekle birlikte her bölgede yetişir. Tam bir şifa deposu olan ama diğer yandan tadı sebebiyle gerektiği ilgiyi göremeyen muşmula olgunlaştıktan sonra kahverengiye dönen ve bolca çekirdeği olan tatlı ekşi bir tada sahip meyvedir. Bolca A ve C vitamini barındıran muşmulanın faydaları saymakla bitmiyor.
Anavatanı Japonya olan muşmula, Güney Batı Asya, Türkiye ve Balkanlarda doğal bir şekilde yetişir. Halk arasında döngel adıyla da bilinen muşmula, ülkemizde Karadeniz ve Marmara çevresinde bir yayılış göstermekle birlikte her bölgede yetişir. Tam bir şifa deposu olan ama diğer yandan tadı sebebiyle gerektiği ilgiyi göremeyen muşmula olgunlaştıktan sonra kahverengiye dönen ve bolca çekirdeği olan tatlı ekşi bir tada sahip meyvedir. Bolca A ve C vitamini barındıran muşmulanın faydaları saymakla bitmiyor.
Anavatanı Japonya olan muşmula, Güney Batı Asya, Türkiye ve Balkanlarda doğal bir şekilde yetişir. Halk arasında döngel adıyla da bilinen muşmula, ülkemizde Karadeniz ve Marmara çevresinde bir yayılış göstermekle birlikte her bölgede yetişir. Tam bir şifa deposu olan ama diğer yandan tadı sebebiyle gerektiği ilgiyi göremeyen muşmula olgunlaştıktan sonra kahverengiye dönen ve bolca çekirdeği olan tatlı ekşi bir tada sahip meyvedir. Bolca A ve C vitamini barındıran muşmulanın faydaları saymakla bitmiyor.
Anavatanı Japonya olan muşmula, Güney Batı Asya, Türkiye ve Balkanlarda doğal bir şekilde yetişir. Halk arasında döngel adıyla da bilinen muşmula, ülkemizde Karadeniz ve Marmara çevresinde bir yayılış göstermekle birlikte her bölgede yetişir. Tam bir şifa deposu olan ama diğer yandan tadı sebebiyle gerektiği ilgiyi göremeyen muşmula olgunlaştıktan sonra kahverengiye dönen ve bolca çekirdeği olan tatlı ekşi bir tada sahip meyvedir. Bolca A ve C vitamini barındıran muşmulanın faydaları saymakla bitmiyor.
Anavatanı Japonya olan muşmula, Güney Batı Asya, Türkiye ve Balkanlarda doğal bir şekilde yetişir. Halk arasında döngel adıyla da bilinen muşmula, ülkemizde Karadeniz ve Marmara çevresinde bir yayılış göstermekle birlikte her bölgede yetişir. Tam bir şifa deposu olan ama diğer yandan tadı sebebiyle gerektiği ilgiyi göremeyen muşmula olgunlaştıktan sonra kahverengiye dönen ve bolca çekirdeği olan tatlı ekşi bir tada sahip meyvedir. Bolca A ve C vitamini barındıran muşmulanın faydaları saymakla bitmiyor.
Ülkemizin hemen her yerinde her türlü derde şifa otlar, meyveler ve sebzeler yetişiyor. Özellikle Ereğli bölgesinde ünlü olan ve halk arasında 'beşbıyık meyvesi' olarak bilinen mucize meyve, yaygın olan gribal enfeksiyonlara, viral hastalıklara karşı vücuda adeta bir kalkan oluyor. Faydalarını duyanlar koşa koşa pazara gidiyor, torbasını o meyve ile dolduruyor. İşte her derdin devası mucize meyvenin faydaları!
Anavatanı Japonya olan muşmula, Güney Batı Asya, Türkiye ve Balkanlarda doğal bir şekilde yetişir. Halk arasında döngel adıyla da bilinen muşmula, ülkemizde Karadeniz ve Marmara çevresinde bir yayılış göstermekle birlikte her bölgede yetişir. Tam bir şifa deposu olan ama diğer yandan tadı sebebiyle gerektiği ilgiyi göremeyen muşmula olgunlaştıktan sonra kahverengiye dönen ve bolca çekirdeği olan tatlı ekşi bir tada sahip meyvedir. Bolca A ve C vitamini barındıran muşmulanın faydaları saymakla bitmiyor.
Anavatanı Japonya olan muşmula, Güney Batı Asya, Türkiye ve Balkanlarda doğal bir şekilde yetişir. Halk arasında döngel adıyla da bilinen muşmula, ülkemizde Karadeniz ve Marmara çevresinde bir yayılış göstermekle birlikte her bölgede yetişir. Tam bir şifa deposu olan ama diğer yandan tadı sebebiyle gerektiği ilgiyi göremeyen muşmula olgunlaştıktan sonra kahverengiye dönen ve bolca çekirdeği olan tatlı ekşi bir tada sahip meyvedir. Bolca A ve C vitamini barındıran muşmulanın faydaları saymakla bitmiyor.
Anavatanı Japonya olan muşmula, Güney Batı Asya, Türkiye ve Balkanlarda doğal bir şekilde yetişir. Halk arasında döngel adıyla da bilinen muşmula, ülkemizde Karadeniz ve Marmara çevresinde bir yayılış göstermekle birlikte her bölgede yetişir. Tam bir şifa deposu olan ama diğer yandan tadı sebebiyle gerektiği ilgiyi göremeyen muşmula olgunlaştıktan sonra kahverengiye dönen ve bolca çekirdeği olan tatlı ekşi bir tada sahip meyvedir. Bolca A ve C vitamini barındıran muşmulanın faydaları saymakla bitmiyor.
Anavatanı Japonya olan muşmula, Güney Batı Asya, Türkiye ve Balkanlarda doğal bir şekilde yetişir. Halk arasında döngel adıyla da bilinen muşmula, ülkemizde Karadeniz ve Marmara çevresinde bir yayılış göstermekle birlikte her bölgede yetişir. Tam bir şifa deposu olan ama diğer yandan tadı sebebiyle gerektiği ilgiyi göremeyen muşmula olgunlaştıktan sonra kahverengiye dönen ve bolca çekirdeği olan tatlı ekşi bir tada sahip meyvedir. Bolca A ve C vitamini barındıran muşmulanın faydaları saymakla bitmiyor.
Sağlık için yararı büyük pek çok meyve bulunuyor. Bir meyve var ki faydaları saymakla bitmiyor. C vitamini kralı olarak da bilinen o meyve sayesinde kabızlıktan kurtulmak, kan şekerini dengelemek ve sindirimi iyileştirmek mümkün. İşte faydaları say say bitmeyen o mucize...
Sonbahar meyvelerinden biri olan muşmula, taze olarak tüketilmez. Çürümeye yakın rengi kahverengiye dönen muşmulanın faydaları ise saymakla bitmiyor. Özellikle sindirim sorunları çekenler için muşmula faydalı olabilir. Muşmula dış yüzeyinin hafif tüylü olabilir. Öğrendikçe şaşıracağınız muşmulanın faydaları.
Muşmula çoğu insanın tadını bile bilmediği bir meyve. Oysa ki muşmulanın sağlığa birçok faydası var. Muşmula, zayıflamak isteyenlerin de bir numaralı meyvesi. Muşmula çayının bin bir derde deva olduğunu belirten Dr. Fevzi Özgönül, muşmulanın zayıflamaya da iyi geldiğini belirterek bu şifalı bitkinin faydalarını anlattı.
Genellikle Karadeniz’de yetişen muşmulanın sağlık açısından çeşitli faydaları bulunuyor. Özellikle sindirim sorunlarına iyi gelen muşmulayı mevsiminde bolca tüketmek sağlık açısından oldukça fayda sağlıyor. Liflerle dolu muşmulanın faydalarını Uzman Diyetisyen Şebnem Kandıralı Yıldırım açıkladı. İşte muşmulanın faydaları…
Yapılan bir çalışmada, bol peynir, tereyağı ve yoğurt tüketmenin prostat kanseri riskini arttırdığı belirtiliyor. İşte bilim insanları tarafından yapılan araştırma sonuçları...