Son dakika nobel barış ödülü haberleri ile ilgili Posta.com.tr'ye eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan nobel barış ödülü gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan nobel barış ödülü haber sayfamızda...
Eski Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Jimmy Carter'ın cenazesi Georgia'daki Plains kentinde bulunan Maranatha Baptist Kilisesi'ne getirildi. 29 Aralık 2024 tarihinde Plains kentinde kendi evinde 100 yaşında hayatını kaybeden Carter, son yolculuğuna uğurlandı.
Norveç Nobel Komitesi tarafından 2024 Nobel Barış Ödülü, Japonya’da nükleer silahlardan arındırılmış bir dünya için gösterdiği çabalar nedeniyle Hiroşima ve Nagazaki’ye atılan atom bombasından kurtulanların oluşturduğu ‘Nihon Nihon Hidankyo’ kuruluşuna verdi.
Yılın en tuhaf araştırmaları parodi ‘Ig Nobel’ ödüllerinde ortaya çıktı. Güvercinleri bomba pilotu olarak eğitmeye yönelik araştırma yılın ‘parodi Nobel Barış Ödülü’nü aldı.
Dünya'nın keşfinde önemli payı olan gemilerden ilklere imza atanlar Fram ve Kon-Tiki, bugün hala Norveç'te ve ziyaretçilerini bekliyor. 1893 yılında tasarlanan Fram, ahşaptan yapılmış en sağlam gemi olarak adını duyurmuştur ve hem Kuzey, hem de Güney Kutbu'na ulaşmış tek gemidir. Bir başka kaşif gemisi ise Kon-Tiki! 1947 yılında Güney amerikanın batı kıyısından yola çıkmıştır. İşte, Norveçli kaşiflerin ilklere imza attığı Fram ve Kon-Tiki gemileri hakkında bilinmeyenler...
En prestijli ödüllerden olan Nobel Ödülleri, her sene dağıtılıyor! İnsanlığa hizmet edenleri ödüllendirmek amacıyla düzenlenen Nobel Ödül Töreni'nin çıkışı Alfred Nobel'e dayanıyor. Nobel, ardında bıraktığı vasiyeti ile çeşitli alanlarda devrim niteliğinde çalışmalara imza atanlara her yıl düzenli olarak Nobel Ödülleri'nin takdim edilmesine vesile olmuştur. İlk Nobel Ödülü, 1901 yılında sahibini bulmuştur. Türkiye'de ise Nobel alan ilk isim Orhan Pamuk olurken, 2015 yılında Aziz Sancar ikinci Nobel'in sahibi olmuştur. Görkemli Nobel Ödül Töreni bu sene ne zaman olacak? İşte, 2023 Nobel Ödülleri tarihi ve ödül hakkında diğer ayrıntılar...
Yaşanan deprem felaketinde 7 üyesini kaybeden Antakya Medeniyetler Korosu konserlerine, 4 Eylül’de gerçekleştirilen İstanbul Beylikdüzü’ndeki konserin ardından 5 Eylül’de İstanbul Kuruçeşme, 8 Eylül’de Kuşadası ve 10 Eylül’de ise İzmir programıyla devam ediyor.
Polonya'nın başkenti Varşova'da binlerce kişi ana muhalefet partisi Platforma Obywatelska'nın (Vatandaş Platformu) organize ettiği yürüyüşle hükümeti protesto etti.
Bugün bu köşeyi Antakya merkezli Medeniyetler Korosu’na ayırıyorum. Kilise, Cami, Sinagog bir arada diye övünerek anlattığımız Antakya’da bir de koro vardı dünyaya seslenen. Depremde yedi üyelerini, (Pınar Aksoy, Ahmet Fehmi Ayaz, Fatma Çevik, Gizem Dönmez, Müge Mimaroğlu, Mehmet Özdemir ve Hakan Samsunlu) kaybettiler. Koronun birçok üyesi de evsiz kaldı.
Uluslararası sivil toplum kuruluşları Türkiye ve Suriye’nin kuzeyinde etkili olan deprem felaketi sonrasında yardım kampanyaları başlattı. Ünlü televizyon programcısı Ellen De Generes, 'Türkiye ve Suriye’nin yardımımıza ihtiyacı var' mesajıyla yardım kampanyasını duyurdu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, katıldığı canlı yayında gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ”EYT kapsamında emekliliğe hak kazanan vatandaşlarımıza ilk aylıkları Şubat ya da Mart gibi bağlanabilir” dedi.
Bugün 2023’ün ilk günü ama önemli olan Türkiye’mizin ikinci 100 yılının ilk günü. Yeni yıl siz sevgili okurlarıma önce sıhhat, sonra huzur, mutluluk, şans, bereket getirsin inşallah. Dün geceki neşeniz daim olsun.
TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Rusya-Ukrayna arasındaki barış çabaları nedeniyle Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı Nobel Barış ödülüne aday gösterdiğini belirtti. Şentop ayrıca, muhalefetin erken seçime ilişkin açıklamaları ile ilgili olarak, 'Seçimlerin normal tarihi 18 Haziran. Seçime yönelik bir karar alınsa bile bunun süresi 60 gündür. 6 Nisan'dan önce seçim kararı alınmasını beklemiyorum.' açıklamasında bulundu. Şentop, EYT düzenlemesinin de bu hafta içinde açıklanacağını duyurdu.
Ales Bialiatski, 2022 Nobel Barış Ödülü’nü kazanan isim oldu. Bu yılki Nobel Barış Ödülü adayları arasında Rusya Devlet Başkanı Zelenski, Belarus muhalefetinin lideri Svitlana Tihanovska, Uygur aktivist İlham Tokti, Rus muhalefet lideri Aleksey Navalniy ve Birleşmiş Milletler Mülteciler Dairesi de yer alıyordu. Peki, Ales Bialiatski kimdir? İşte detaylar…
2022 Nobel Barış Ödülü, Belarus'tan insan hakları savunucusu Ales Bialiatski, Rusya'dan 'Memorial' ve Ukrayna'dan 'Sivil Özgürlükler Merkezi' insan hakları örgütlerine verildi.
2022 Nobel Fizik Ödülü sahiplerini buldu. Dünyaca ünlü ödül kuantum mekaniği alanında çalışan Fransız Alain Aspect, ABD'li John F. Clauser ve Avustralyalı Anton Zeilinger'e verildi.
2022 Nobel Fizyoloji veya Tıp Ödülü'nü soyu tükenmiş homininlerin genomları ve insan evrimine ilişkin çalışmaları ile Svante Pääbo kazandı. Nobel Ödülleri'nin resmi Twitter hesabında Pääbo için "Keşifleri, tüm yaşayan insanları soyu tükenmiş homininlerden ayıran genetik farklılıkları ortaya çıkararak, bizi benzersiz şekilde insan yapan şeyin araştırılması için temel sağlıyor." açıklaması yapıldı.