Son dakika öksürük tedavisi haberleri ile ilgili Posta.com.tr'ye eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan öksürük tedavisi gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan öksürük tedavisi haber sayfamızda...
Öksürük, vücudun solunum yollarındaki bir iritasyonu temizlemek için geliştirdiği doğal bir savunma mekanizmasıdır. Doğal yollarla öksürük tedavisi için birkaç etkili yöntem bulunuyor. İşte bunlardan bazıları:
Kış mevsiminin gelmesiyle birlikte, soğuk algınlıkları ve öksürük gibi solunum yolu rahatsızlıkları artış göstermeye başladı. Kimyasal ilaçlar yerine doğal tedavi yöntemlerine yönelen birçok kişi, öksürükle başa çıkmak için bitkisel çözümler ve evde kolayca hazırlanabilen doğal karışımları tercih ediyor. Doğal öksürük tedavisi, hem bağışıklık sistemini güçlendirici hem de boğazı yatıştırıcı etkiler sunarak hızlı bir iyileşme sağlayabiliyor. Peki, öksürük tedavisi için hangi doğal yöntemler etkili? İşte evde uygulayabileceğiniz bazı pratik ve güvenilir doğal çözümler...
Bazı kürler bilimsel olarak da şifa konusunda kanıtlanmış ve birçok kişi tarafından uygulanıyor. Ayak tabanı ise neredeyse bütün organlarla bağlantılı. Gece yatmadan önce ayak altına sürülen zeytinyağı ve sarımsak kürünü deneyenler faydasına inanamıyor.
Çocuklarda kuru öksürük zaman zaman ortaya çıkabilir. Bu öksürüğe neden olan bazı etkenler vardır. Mevsimsel olarak öksürük oluşabilir. Öksürük de balgam ve tahriş edici maddelerin boğazdan atılması ve temizlenmesi için refleks olan bir aktivitedir. Aynı zamanda çeşitli tozlar, alerjen maddeler ve duman solunum yollarına girdiğinde sinirleri uyarır ve öksürüğe neden olur.
Hekimler, son haftalarda geçmeyen öksürük şikayetleriyle gelen hastaların sayısında önemli bir artış olduğuna dikkat çekerken, Türkiye genelinde çocukların ve yetişkinlerin de büyük kısmında öksürük şikâyeti olduğuna değindi. Milli şikayetinin yılbaşından sonra daha da artacağı düşünülüyor.
Omicron vb. hızlı yayılan varyantlar nedeniyle artan Covid-19 vakalarına ek olarak soğuk havaların da etkisiyle grip ve soğuk algınlığı gibi şikayetler artış gösterdi. Zaman zaman kısa süreli öksürükler; akciğer hastalıkları, alerji, solunum sistemi enfeksiyonlarına bağlı olarak gelişiyor olsa da, uzun süreli ve boğazı rahatsız eden öksürükler ise yeni bir hastalığın habercisi olarak karşımıza çıkıyor. Peki öksürükten tahriş olan boğazınızı nasıl rahatlatabilir, mikroplarla savaşmak için evde ne tür kürler yapabilirsiniz? İşte öksürük şikayetine karşı evde kolayca hazırlanacak, boğazınızı rahatlatacak doğal kür!
Çocuklarda sıkça rastlanan öksürüğün nedenleri hakkında bilgiler paylaşan Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları ve Çocuk Alerji Uzmanı Prof. Dr. Fehim Yaşar Anlar, üç haftayı geçen öksürüklerde çocukların mutlaka ayrıntılı muayeneden geçmeleri gerektiğinin altını çizdi.
Cildi besleyen, kanserle savaşmamıza destek olan, bağırsak faaliyetlerimizi düzenleyen ve içerdiği çok sayıda vitamin ve mineralle kış aylarının sağlık deposu olan turp, kışı da ‘turp gibi’ geçirmemizi sağlayan bir sebze. Katkılarından bir de öksürüğe iyi gelmesi. İşte öksürük şikayetine karşı hazırlayabileceğiniz hem lezzetli hem de çok faydalı kür tarifi!
Çocuklarda öksürük enfeksiyon, nezle, grip ve astım gibi hastalıklardan kaynaklanıyor olabilir. Uzun süren öksürükler aileleri endişelendirirken dikkat edilmesi gerekenleri Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Yeşim Çınar Yakar anlattı.
Çoğunlukla viral üst solunum yolu enfeksiyonuna bağlı olarak seyreden ve günlük hayatta herkesin yaşadığı öksürük tedavisi için evde neler yapabilirsiniz, cevabı video haberimizde.
Mevsim geçişlerindeki ısı değişiklikleri soğuk algınlığı vakalarının artışına sebep olur. Oysa sonbaharda bağışıklık sistemini güçlendirmenin formülü hastalanmadan önce hastalıktan korunmakta yatar
Trabzon'un Akçaabat ilçesinde yaşayan 66 yaşındaki Fatma Karabacak'ın yuttuğu karayemiş çekirdeği soluk borusundan akciğerine gitti, akciğerin bir kısmını çürüttü. Yuttuğu karayemiş yüzünden akciğerinin bir bölümü ameliyatla alınan Karabacak, eski sağlığına kavuşmanın mutluluğunu yaşıyor.
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Bölümü’nden Uzm. Dr. Anıl Doğan, son dönemde tüm dünyayı etkileyen küresel ısınmanın alerjik hastalıkların sayısını artıran faktörlerden bir tanesi olduğunu belirterek, çocuklardaki alerjik hastalıkları anlattı. Uzman Dr. Doğan, “İlkbahar mevsiminin gelmesiyle birlikte çocuklarda bahar alerjisi ve benzeri alerjik durumlar sık görülüyor. Özellikle de alerjik altyapılı çocuklar burun akıntısı, hapşırık, burunda ve gözlerde kaşıntı, öksürük, hırıltı, nefes darlığı gibi yakınmalarla hastanelere başvurabiliyor. Aileler genellikle alerji ve soğuk algınlığını birbirine karıştırabiliyor” dedi.
Kasık fıtığının tedavisinde tek seçeneğin cerrahi olduğunu, ilaçla tedavisinin mümkün olmadığını belirten Çocuk Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Aliye Kandırıcı, "Günümüzde çocuklarda kasık fıtığının kapalı (laparoskopik) onarımı, hızlı iyileşme imkanına imkan vermesi sebebiyle, aileler tarafından giderek daha çok tercih edilen bir yöntem haline gelmiştir" dedi.
Akciğer kanserinde beslenmenin öneminin altını çizen Göğüs Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Gürhan Öz, "Akciğer kanseri tedavisinde beslenme, hastanın bağışıklık sistemini güçlendirmek, tedaviye bağlı yan etkileri hafifletmek ve genel yaşam kalitesini artırmak açısından kritik bir rol oynar. Akciğer kanseri hastalarının dengeli bir diyetle yeterli besin alması, tedavi sürecini daha iyi tolere etmelerine yardımcı olabilir" dedi.
Doğum şeklinize doktorunuzla birlikte karar vermeniz önemli. Karar, hem sizin hem bebeğinizin sağlığını gözetecek biçimde verilir. Doğum sonrası yaşanan sorunlar olursa da biz ne güne duruyoruz?
Demokratik Kongo Cumhuriyeti (DRC), son dönemde büyük bir sağlık kriziyle karşı karşıya. Ülkede, bir hafta içinde 1300’den fazla kişi hastalandı ve 50’den fazla insan hayatını kaybetti. Bu hastalık, sağlık yetkililerinin kimliğini henüz belirleyemediği, tespit edilemeyen bir hastalık olarak tanımlanıyor. Üstelik, sadece bu gizemli hastalık değil, ülke şimdi de çok çabuk bulaşan ve dünyayı tehdit edebilecek bir virüsle de mücadele ediyor.
Kış aylarının en yaygın solunum yolu hastalıklarından biri olan influenza (grip), özellikle çocukları etkileyerek yüksek ateş, halsizlik ve solunum sıkıntıları gibi belirtilerle kendini gösteriyor. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Mehtap Senem, “İnfluenza, sağlıklı bireylerde genellikle hafif seyrederken, bazı çocuklar için ciddi komplikasyonlara yol açabilir. Özellikle 5 yaş altı çocukların, bağışıklık sistemi zayıf olanların ve kronik hastalığı bulunan çocuklar risk altında” dedi.
Grip tanısı konulan çocukların özellikle yüksek ateşin görüldüğü ilk günlerde okula gönderilmemesi gerektiğini vurgulayan Uzm. Dr. Eser Akkuş, "Grip tanısı konulan bir çocukta 5 gün süren yüksek ateş olabilir. Özellikle ateşli döneminde çocuğu okula göndermemek gerekmektedir Bu süreçte çocuk evde dinlenmeli, sağlıklı beslenmeli ve doktorun önerdiği tedaviye uyulmalıdır. Bir hasta çocuğun tüm sınıfı olumsuz yönde etkileyeceği ve hasta edebileceği unutulmamalıdır" dedi.
İzmir'deki Dr. Behçet Uz Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Onkoloji Uzmanı Dr. Bengü Demirağ, '15 Şubat Dünya Çocukluk Çağı Kanseri Günü' nedeniyle yaptığı açıklamada çocukluk çağı kanser vakalarının her geçen yıl arttığını belirtip, "Klinik olarak 4 saatlik bebeğe kanser tanısı koyduk. 4 saatlik bir bebek kanser olmak için ne yapmıştır? Hiçbir şey. Daha anne karnında bile bu tümörlerin ortaya çıkabilme ve büyüyebilme olasılığı var. Şu an kliniğimizde yatan en küçük hasta 40 günlük" dedi.
Kulak, Burun, Boğaz, Baş ve Boyun Cerrahisi Uzmanı Dr. Fatih Fidan, sinüzitin her yaştan insanı etkileyebildiğini, tedavi edilmediği takdirde göz, mide, beyin gibi birçok organı olumsuz etkileyebileceğini söyledi
Okulların açılmasıyla influenza vakalarında artış olabileceğinin altını çizen Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Serkan Atıcı, "İnfluenza, çocuklarda şu an sık gözüken bir üst solunum yolu enfeksiyonudur. Yarıyıl tatilinden sonra okulların açılmasıyla çocukların okul, kreş gibi kapalı ortamlarda virüs, bakteri vb. enfeksiyonlara sebep olan mikropları birbirlerine daha hızlı ve kolay bulaştırmaları nedeniyle, üst solunum yolu enfeksiyonlarının yanı sıra akut bronşiolit ve zatürre gibi alt solunum yolu enfeksiyonlarının sıklığı da artabilir" dedi.
Türkiye Acil Tıp Derneği (TATD) Çocuk Acil Çalışma Grubu Üyesi Uzman Dr. Şeyda Kaptan, geçen hafta 2 kişinin yaşamını yitirmesine yol açtığı iddiasıyla yeniden gündeme gelen 'Sarı serum' kullanımının çocuklara kadar indiğini, hekim gözetimi dışında yapılan bu uygulamaların ölümcül tehlike saçtığını kaydetti. Öte yandan sosyal medya üzerinden kolaylıkla ulaşılabilen bazı hesaplar, 1500 TL'ye adrese teslim serum, 300 TL'ye de antibiyotik ve ağrı kesici içeren iğne hizmeti veriyor. Üstelik bu işlemler, doktor muayenesi olmadan, telefon üzerinden yazdırılan reçetelerle gerçekleşiyor.
Çocuklarda artan öksürüklerin sebeplerini açıklayan ve ailelere rahatlatıcı önerilerde bulunan Uzman Dr. Özge Yurtseven, zencefil ve tavuk suyu çorbasının öksürükle mücadelede doğal çözümler sunduğunu aktardı.