Son dakika pil haberleri ile ilgili Posta.com.tr'ye eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan pil gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan pil haber sayfamızda...
Telefonlarımız artık her an yanımızda, günün büyük bir kısmında kullanıyoruz; ancak çoğumuzun ortak derdi: Şarjın çabuk bitmesi. Aslında telefonlarda gizli bir ayarı kapatarak pil ömrünü iki katına çıkarmak mümkün! Çoğu kişinin farkında olmadığı bu basit adımla şarjınızı daha uzun süre kullanabilirsiniz. Peki, telefon şarjı nasıl daha uzun dayanır?
Trabzon'da küçük yaşta hiperaktivite bozukluğu (DEHB) tanısı konulan Yavuz Selim Yılmaz (29), saat ve takvim ajandalarıyla yakından ileniyor, Yeteneği şaşkına çeviriyor: 10 sene önce başladı, görmesi yetiyor.
HUAWEI Türkiye’de çok beklenen, dünyanın ilk Ambulatuvar Kan Basıncı İzleme Özellikli Akıllı Saati Watch D2 ve Watch Ultimate serisinin en gelişmiş akıllı saati Watch Ultimate Green Edition ile birlikte Türkiye’nin en uygun fiyatlı ve en hızlı WiFi 7 destekli router’ı olan HUAWEI WiFi 7 BE3 tanıttı. HUAWEI ayrıca Türk Hava Yolları ve Acıbadem Hastaneleri ile gerçekleştirmeye başladığı iş birliklerini de duyurdu.
Hayatımızın vazgeçilmez parçası haline gelen akıllı telefonlar, yanlış kullanım alışkanlıkları nedeniyle sık sık arızalanabiliyor, tamamen servis dışı kalabiliyor ya da ömrü kısalıyor. ‘Alt tarafı telefon’ diyerek geçiştirilemeyecek kadar önemli olan bu durum, bazı durumlarda insan sağlığını bile olumsuz yönde etkileyebiliyor. Bu yazımızda telefon kullanırken en çok yapılan hataları irdeledik.
Eskişehir'de iş insanı Hikmet Öztürk, Diyarbakırlı S.M.'nin hakkında yaptığı suç duyurusu sonrası polise ifade verdi. Tehdit ve hakaret ettiği iddiasıyla şikayet edilen Öztürk, soruşturma dosyasına delil olarak sunulan WhatsApp yazışma fotoğraflarının yapay zeka destekli internet ortamında hazırlandığını, karşı tarafın da davadan vazgeçmek için 100 bin lira talep ettiğini söyledi.
Çocukların güvenliği herkesin en büyük endişesi. Özellikle evden uzak kaldıklarında onları her an izleyebilecek güvenilir sistemlere ihtiyaç duyuyoruz. Bu noktada yapay zeka destekli GPS izleme cihazları ve araç takip uygulamaları, ailelere büyük destek oluyor. Bu teknolojiler sayesinde çocuklar okul servislerinde, toplu taşımada veya herhangi bir etkinlikteyken nerede oldukları anlık olarak takip edilebiliyor. Ayrıca, acil durumlarda hızlı bir şekilde müdahale etmek de mümkün hale geliyor. Bu hafta endişelere son verecek bazı yeni nesil takip sistemlerini önünüze getirdik.
Uluslararası tüketici elektroniği ve teknoloji endüstrisinin önde gelen fuarı ‘IFA Berlin’ yarın sona erecek. Bu yıl 100’üncüsü düzenlenen ve beş gün süren fuara dünya teknoloji gündeminin ilk sırasında yer alan yapay zeka (AI) damga vursa da dev firmaların enerji, su ve zaman tasarrufuna bir o kadar odaklandığına şahit olduk. Daha yaşanabilir dünya vizyonuna katkı sunacak bu yenilikler hanelerin faturasını da önemli ölçüde düşürecek.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye’nin ilk yerli ve millî haberleşme uydusu Türksat 6A’nın 50 derece Doğu yörüngesindeki testlerinin başarıyla devam ettiğini bildirerek, “Türksat 6A uydumuz geçici yörüngesinde birçok teste tabi tutuluyor. Uydumuzun 8 farklı sistemdeki tüm testleri başarıyla sürüyor. Ekim ayı sonuna doğru uydumuzu 15 yıl görev yapacağı 42 derece Doğu yörüngesine göndermeyi planlıyoruz.” dedi.
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek 'Küresel ölçekte büyük firmalar elektrikli araç, batarya ve lojistik yatırımları için ülkemizi tercih ediyor' dedi.
Akbank’ın çalışanlarına kendi girişimlerini kurma fırsatı sunan kurum içi girişimcilik programı ‘Akbank+’, 1.4 milyon dolarlık yatırımla 3 girişimciyi destekleyerek Türkiye’de bir ilke imza attı. Yatırım alan kurum içi girişimciler, kendi şirketlerini kurarak kariyerlerine girişimci olarak devam ediyorlar.
Yüksek hava sıcakları telefonunuzun, taşınabilir şarj aletinizin, tabletinizin, robot süpürgenizin ve elektrikli bisikletinizin bataryalarını şişirebiliyor, hatta patlamaya neden olabiliyor. Son zamanlarda örnekleri çoğalan bu durumun nedenlerini ve bertaraf etme yollarını Elektrik Mühendisi Yavuz Sezer ile konuştuk.
Yüksek hava sıcakları telefonunuzun, taşınabilir şarj aletinizin, tabletinizin, robot süpürgenizin ve elektrikli bisikletinizin bataryalarını şişirebiliyor, hatta patlamaya neden olabiliyor...
Akıllı telefonlar, hayatımızın ayrılmaz parçaları hâline gelmiş durumda. Ancak çeşitli etkenlere bağlı olarak telefonumuzun şarjı kısa süre içerisinde tükenebiliyor. Özellikle hepimizin yaptığı o hata pil ömrünü anında kısaltıp telefonun ısınmasına, donmasına neden oluyor. İşte akıllı telefonları mahveden o hata ve pil ömrünü kısaltan detay...
Kısa bir süre önce kavurucu sıcakların cep telefonlarını nasıl tehdit ettiğini ve buna ilişkin alınması gereken önlemleri anlatmıştık. Bu hafta da aynı konu üzerinden odağımıza bilgisayarları aldık. Çünkü artık çoğu kişi mobil çalıştığı için tatile bile bilgisayarıyla gidiyor. Bilgisayarlar da tıpkı telefonlar gibi, hassas elektronik bileşenlerden oluşan karmaşık sistemler oldukları için ısınmaya karşı oldukça hassaslar. Yüksek sıcaklıklar, bilgisayarınızın performansını düşürebilir, donmalara neden olabilir, hatta veri kaybına, çökmeye ve kalıcı hasara yol açabilir. Peki ne yapmalı? İşte taktikler...
Uzun yaz tatili ailelerin çocuklarıyla daha fazla zaman geçirmeleri için fırsat sunuyor. İşte bu dönemde çocuklara çok da geç olmadan tasarrufu, parayı, planlamayı, israfı, birikimi öğretebilirsiniz. Enerjide, gıdada, suda, harcamada bilinçli nesil hem sizin bütçeniz hem de ülke açısından büyük kazanım anlamına geliyor. Ayrıca tüketici davranışlarında çocuklukta kazanılan alışkanlıkların önemi çok büyük oluyor.
Uzun yaz tatili ailelerin çocuklarıyla daha fazla zaman geçirmeleri için fırsat sunuyor. İşte bu dönemde çocuklara çok da geç olmadan tasarrufu, parayı, planlamayı, israfı, birikimi öğretebilirsiniz. Enerjide, gıdada, suda, harcamada bilinçli nesil hem sizin bütçeniz hem de ülke açısından büyük kazanım anlamına geliyor. Ayrıca tüketici davranışlarında çocuklukta kazanılan alışkanlıkların önemi çok büyük oluyor.
BYD Başkan Yardımcısı ve BYD Amerika Üst Yöneticisi Stella Li "Türkiye'yi geleceğin teknolojisinin merkezi, ardından inovasyon merkezi haline getirmek istiyoruz. Bunların hepsi tutku verici gelişmeler. Belki önümüzdeki yaz aylarında fabrikanın inşaatına başlayabiliriz ve sonrasında Çin'deki gibi 12 aydan daha kısa sürede fabrikayı inşa edebileceğimizi umuyoruz" dedi.
Malatya’da ehliyet sınavına giren bir şahsın üzerinde dışarıyla iletişim kuracağı özel bir düzenek ele geçirildi. Polis ekipleri, özel düzenek ile sınavda kopya çektiren organizatörü suçüstü yakaladı.
Çinli otomotiv devi BYD’nin 1 milyar dolarlık yatırımla Türkiye’ye geleceği haberi gündeme bomba gibi düştü. Türkiye’nin BYD ile yapılacak anlaşmayı pazartesi günü açıklayacağı öne sürüldü. Anlaşma kapsamında BYD Manisa'da 1 milyar dolarlık bir fabrika kuracak.
Sahtekarlar bu kez de halka açık yerlerdeki şarj cihazlarını hedef almaya başladı. Siber saldırganlar, kötü amaçlı virüsleri bu cihazlara depolayarak, şarj edilen telefonlara sızıyorlar ve kişisel bilgileri ele geçiriyorlar. Peki ne yapmalı? İşte uzmanlardan kritik uyarılar...
Alper Ayaz, ciddi kalp ritim bozukluğuna yol açarak yaşamı tehdit eden ‘Brugada Sendorumu’ hastasıydı. Tedavi için takılan kalp pili, 17 yılda 150 kez duran kalbini elektroşokla yeniden çalıştırdı. Radyofrekans ablasyon tedavisi gören Ayaz, artık kalbinin durmadığı ve ‘şoklanmadığı’ yeni hayata başladı.