Son dakika POSTA SAĞLIK haberleri ile ilgili Posta.com.tr'ye eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan POSTA SAĞLIK gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan POSTA SAĞLIK haber sayfamızda...
Burun tıkanıklığı, genellikle soğuk algınlığı, grip, alerjiler veya diğer solunum rahatsızlıkları nedeniyle ortaya çıkar. Doğal yöntemlerle burun tıkanıklığını hafifletebilirsiniz, ancak şiddetli bir tıkanıklık durumunda bir sağlık profesyonelinin önerilerini takip etmek önemlidir. İşte burun tıkanıklığını azaltan bazı doğal yöntemler:
Türkiye'de özellikle Denizli ve Manisa'da yetişen hünnap meyvesi, yüksek lif içeriği ve antioksidanlarla beraber vücudu enfeksiyonlara karşı koruyup kilo vermeye de yardımcı oluyor.
Kolesterol, vücudun normal bir fonksiyonu için gereklidir ancak yüksek kolesterol seviyeleri kalp hastalığı riskini artırabilir. Kolesterol, karaciğerde üretilen ve vücutta hücrelerin yapı taşı olarak kullanılan bir yağ türüdür. Kolesterol, kan dolaşımında lipoprotein adı verilen protein ve yağla birleşmiş halde taşınır. Kardiyoloji Uzmanı Dr. Muharrem Arslandağ, konu hakkında detaylı bilgiler verdi.
Genellikle Endonezya'da yetişen tropikal bir meyve olan salak pondoh meyvesi, ezber bozan lezzetinin yanı sıra içerdiği yararlı minerallerle de sayısız sağlık sorununa şifa dağıtıyor.
Vücudu serbest radikallerin zararlı etkilerine karşı koruyabilen güçlü antioksidanlar içeren çörek otu, hücresel hasarı azaltabilir ve yaşlanmayı yavaşlatabilir. İşte çörek otunun diğer potansiyel faydaları:
Elma sirkesi yüzyıllardır birçok farklı amaç için kullanılan doğal bir üründür ve cilt bakımından derinlemesine hijyen sağlamaya kadar pek çok faydası bulunur.
Sürekli öksürük nefes darlığı ve ağızda yaralarla kendini gösterebilen boğaz kanseri, bazı besinlerin düzenli tüketimiyle yakalanma riskini daha çok artırabiliyor.
Birçoğumuz sabah güne ilk başladığında bir süre mide bulantısı hisseder, bunun sebebi genelde açlık zannedilir ancak durum sanıldığından daha ciddi olabilir.
Yüksek C vitamini özelliğiyle kemik sağlığından kanser olasılığını düşürmeye kadar pek çok konuda fayda sağlayan tere bitkisi, bireyleri oksidatif stresten de koruyor.
Fibromiyalji, yaygın ve kronik bir ağrı sendromudur. Dünyada ve özellikle ülkemizde çok hızlı bir artış gözlenen bu hastalık, genellikle tıbbi tahlillerde çıkmadığı için 'Hayalet hastalık' olarak da adlandırılır. Halk Holistik Tıp hekimi Uzm. Dr. Dinçer Erdinç, hastaların büyük çoğunluğunun kadınlar olduğu bu rahatsızlığa halk arasında ızdırap sendromu da dendiğini belirtti.
Türkiye’de son dönemde artan uyuz vakaları, toplum içinde de tedirginliğe yol açtı. Konu hakkında çeşitli açıklamalarda bulunan Dermatoloji Uzmanı Doç. Dr. Sıla Kılıç Sayar, “Ailede bir kişi hastalandıysa, şikayeti olmasa bile evdeki herkes eş zamanlı tedavi olmalı. Ailede herkes tedavi olmazsa yeniden bulaşabilir” sözleriyle vatandaşları uyardı.
C vitamini, bağışıklık sisteminin güçlendirilmesine yardımcı olan önemli bir antioksidandır. Bunun için portakal, mandalina, limon, greyfurt gibi narenciye meyveleri yanı sıra yeşil biber, çilek, kivi, brokoli ve kuşburnu gibi C vitamini açısından zengin meyve ve sebzeleri düzenli olarak tüketmek önemlidir.
Soya, dünya çapında popüler bir gıda maddesi olup, özellikle Asya mutfağında yaygındır ve birçok farklı şekilde tüketilebilir. Soyanın sağlığa faydaları hakkında daha kapsamlı bir bakış açısı için, hem soyanın besin profili ve sağlık üzerindeki potansiyel etkileri hem de tüketimiyle ilgili bazı öneriler aşağıda detaylı olarak incelenmiştir:
Daha uzun bir yaşamı garanti edebilecek sihirli bir baharat seti olmasa da, bazı baharatların antioksidan ve anti-inflamatuar özellikleri nedeniyle potansiyel sağlık yararları olduğu bilinmektedir. Kardiyoloji Uzmanı Dr. Muharrem Arslandağ, insan sağlığına faydalı baharatları posta.com.tr okuyucularıyla paylaştı.
Son yıllarda, birçok kişi, meme büyütme veya yeniden şekillendirme amacıyla meme protezi uygulamalarına başvuruyor. Ancak bu cerrahi işlem sonrası dikkat edilmesi gereken bazı temel faktörler bulunuyor. Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Serdar Öztürk, son dönemlerin popüler işlemlerinin başında gelen göğüs estetiği hakkında detayları, posta.com.tr okuyucularıyla paylaştı.
Son dönemlerde İspanya ve İngiltere başta olmak üzere bazı Avrupa ülkelerinde yapılan araştırmalar, paketli gıdaların insan sağlığı üzerindeki tehlikeli sonuçlarını yeniden ortaya koydu. Bilim dünyası, bu gıdalar arasında yalnızca abur cubur olarak nitelendirilen şekerli gıdaların yer almadığını, kahvaltılık gevrek ve paketli ekmeklerin de sanıldıkları kadar masum olmadıkları duyurdu. Çalışmalarda incelenen ürünlerin, kalp krizi ve felç riskini artırması, Avrupa'da beslenme alışkanlıklarının değiştirilmesi yönündeki önerileri de beraberinde getirdi. Uzman diyetisyen Elif Bilgin Baş, 'sigara kadar zararlı' olarak tanımlanan işlenmiş gıdaların, kilo kontrolünün sağlanmasının önünde de büyük bir engel olduğunu hatırlatarak çeşitli uyarılarda bulundu.
Sebze ve meyveleri mevsiminde tüketerek, besin değerlerinden en yüksek düzeyde faydalanabiliriz. İşte Ekim ayında tüketilmesi gereken şifa deposu besinler...
Vitamin, protein, karbonhidrat başta olmak üzere pek çok bileşen içeren sumak, yemeklere lezzet katmasıyla biliniyor. Ancak sumak yalnızca lezzetiyle değil, insan vücuduna sağladığı mucizevi faydalarla da mutfakların vazgeçilmez besinleri arasında yer alıyor. Sumağın başlıca faydaları arasında ise damar sağlığını koruması ve koroner hastalık riskini azaltması yer alıyor.
Sağlıklı beslenme genel vücut sağlığı için önemli olduğu kadar kemik sağlığını korumak açısından da önem taşır. Özellikle çocukluk döneminde tüketilen kemik sağlığı için faydalı olan besinler ileri yaşlarda oluşabilecek kemik hastalıkları riskini azaltmaya yardımcı olur. Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Alperen Korucu konu hakkında önemli bilgiler verdi.
Hindistan'ın Pencap bölgesinde yaşayan 35 yaşındaki bir adam, 2 yıldır çektiği karın ağrısına daha fazla dayanamayıp hastaneye gitti. Çeşitli testlerden geçen adamın karnından çıkanlar, sağlık görevlilerini bile dehşete düşürdü.
Bağışıklığın güçlü olması için antibakteriyel özellikleri olan besinleri tüketmek oldukça önemlidir. Özellikle sarımsak ve yeşilçay, vücudu hastalıklara karşı koruduğu gibi kronik rahatsızlıklara yakalanma olasılığını da aza indirir.
Ünlü doktor Dr. Ernst von Schwarz, kök hücrelerdeki hızlı gelişmelerle birlikte bireylerin 150 yaşına kadar yaşayabilmesinin mümkün olduğunu söyledi. Schwarz, düzenli egzersiz yapmanın da ömür uzatan alışkanlıklardan biri olduğunun altını çizdi.
Toplumda birçok kadın, cinsel hayatı hakkında konuşmaya çekiniyor. Do. Dr. Gökçen Erdoğan, cinsellik hakkında doğru bilinen yanlışları, okuyucularından gelen sorular vesilesiyle yanıtladı. İşte o yazı...