Son dakika Protein haberleri ile ilgili Posta.com.tr'ye eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Protein gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Protein haber sayfamızda...
Kütahya’nın Tavşanlı ilçesindeki semt pazarlarında, son yıllarda tropikal meyvelere olan ilgi artıyor.Kütahya’nın Tavşanlı ilçesinde semt pazarları, son yıllarda tropikal meyvelerin yükselişine sahne oluyor. Eskiden yalnızca büyük şehirlerde bulunan egzotik tatlar, artık ilçedeki tezgâhlarda da yerini alıyor. Vatandaşların bu meyvelere olan ilgisi her geçen gün artarken, pazarcılar da talebi karşılamak için tropikal ürün çeşitliliğini artırıyor. Peki, Tavşanlı’da hangi tropikal meyveler daha çok tercih ediliyor? İşte detaylar…
Lezzetiyle sofralara keyif katan leblebinin sağlığa olan olumlu etkileri bir kez daha ortaya çıktı. Yapılan son araştırmalar, leblebinin içeriğinde bulunan vitamin, mineral ve liflerin, vücut sağlığını destekleyici özelliklere sahip olduğunu gösteriyor. Leblebi, sadece atıştırmalık olarak değil, aynı zamanda besleyici öğeleriyle de dikkat çekiyor.
Kas yapımını destekleyen besinler, sağlıklı bir yaşam tarzının ve düzenli egzersizin ayrılmaz bir parçasıdır. Kas kütlesini artırmak isteyenler için doğru beslenme, antrenman kadar önem taşır. Protein açısından zengin yiyecekler başta olmak üzere, karbonhidratlar ve sağlıklı yağlar da kas gelişimini destekler. Yumurta, tavuk, balık gibi kaliteli protein kaynakları, vücudun ihtiyaç duyduğu amino asitleri sağlar. Aynı zamanda yeşil yapraklı sebzeler, baklagiller ve tam tahıllar, kasların onarımı ve gelişimi için gereken enerji ve vitaminleri sunar. Kas yapımını hızlandırmak ve egzersizlerden maksimum fayda sağlamak için dengeli ve planlı bir beslenme büyük önem taşır.
Ramazan ayında oruç tutarken 16 saat süren açlığın ardından bayramda fazla yemek tüketmenin sindirim sistemini zorlayabileceğini söyleyen beslenme ve diyet uzmanı Berna Ertuğ, "Bayram ziyaretlerinde porsiyon kontrolü yaparak tüketim dengesini sağlayın. Aşırı yağlı ve ağır yiyeceklerden kaçınmalı, dengeli ve sağlıklı beslenmeye özen göstermeliyiz" dedi.
Rekabet Kurulu, bazı devralma ve ortak kontrol başvurularını sonuçlandırdı. Rekabet Kurumu'nun internet sitesinde yer alan duyuruya göre, Kurul, Park Holding AŞ'nin tek pay sahibi olduğu Ciner Yayın Holding AŞ'nin hisselerinin tamamının Doğal Yaşam İnşaat ve Taahhüt AŞ tarafından devralınması işleminin izne tabi olmadığına karar verildi.
Bazı besinlerin düzenli tüketimi, vücutta önemli faydalar sağlayabilir. Doğal içeriğe sahip bu gıdalar, bağışıklık sistemini güçlendirirken enerji verir ve genel sağlığı destekler. Bu besinler, günlük hayatın vazgeçilmez sağlık kaynakları haline gelebilir. Peki, hangi besin günlük olarak tüketilmeli?
Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü'nde görevli diyetisyen Melek Atabey, ramazan ayı sürecinde beslenme düzeni, uyku düzeni, metabolizma düzeninin farklılaştığına dikkat çekti. Diyetisyen Atabey, "Hamur işleri, börekler, baklava, şekerleme ve çikolata gibi şeyler hem enerji içeriği yoğun hem de kan şekerini çok hızlı yükselten besinlerdir. Bayramda ilk gün hafif bir kahvaltı ile başlanmasını öneriyoruz" dedi.
Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü'nde görevli diyetisyen Melek Atabey, ramazan ayı sürecinde beslenme düzeni, uyku düzeni, metabolizma düzeninin farklılaştığına dikkat çekti. Diyetisyen Atabey, "Hamur işleri, börekler, baklava, şekerleme ve çikolata gibi şeyler hem enerji içeriği yoğun hem de kan şekerini çok hızlı yükselten besinlerdir. Bayramda ilk gün hafif bir kahvaltı ile başlanmasını öneriyoruz" dedi.
Mersin'de protein değeri yüksek baklagillerin tüketiminin yaygınlaştırılması için kurulan Bakliyat Araştırma Merkezi'nde (BAM) nohuttan elde edilen süt kıvamındaki karışımla "nohut peyniri" yapıldı.
Rekabet Kurumu Başkanı Birol Küle, kırmızı et sektörüne ilişkin eş anlı çok sayıda inceleme yürüttüklerini ve bu konuda önemli bulgular elde ettiklerini belirterek, "Rekabeti ihlal eden teşebbüslere kanunumuzun Rekabet Kuruluna verdiği yetkiye dayanarak cirolarının yüzde 10'u tutarında idari para cezası vereceğiz." dedi.
The Lancet Global Health’in 185 ülkede gerçekleştirdiği araştırmaya göre dünya nüfusunun yüzde 67’sinin iyot, kalsiyum, demir gibi vitaminleri yeteri kadar almıyor. Vitamin eksikliğinin başka hastalıklara davetiye çıkardığını belirten Bütünleyici Sağlık ve Fonksiyonel Beslenme Uzmanı Melike Serengil Özçelik, “Günümüzde birçok insan yorgunluk, bağışıklık düşüklüğü, odaklanma problemleri ve kronik rahatsızlıklar gibi belirtiler yaşarken, bunun altında yatan sebeplerden biri de vitamin ve mineral eksiklikleri olabiliyor” dedi.
Yöresel lezzetler kahvaltıların vazgeçilmezleri arasında yer alıyor. Bir lezzet var ki hem yüksek protein oranıyla dikkat çekiyor hem de B vitamini depolarını fullüyor! Her tarife ekleyebileceğiniz, kahvaltılarınıza eklediğinizde şifa bulacağınız o besin sayesinde kilo vermeniz de mümkün oluyor. İşte Anadolu'dan kopup gelen o mucize...
Yumurta, protein kaynağı denince akla gelen ilk besinlerden biri olsa da, her birey için uygun bir seçenek olmayabilir. Özellikle bitkisel beslenmeye yönelenler ya da bazı sağlık sorunları nedeniyle yumurta tüketemeyenler için alternatif protein kaynakları oldukça önemli. Neyse ki, yumurtaya rakip olabilecek pek çok besin mevcut. Bu besinlerle, hem lezzetli hem de besleyici öğünler hazırlamak mümkün. İşte protein deposu o besinler!
The Lancet Global Health’in 185 ülkede gerçekleştirdiği araştırmaya göre dünya nüfusunun yüzde 67’sinin iyot, kalsiyum, demir gibi vitaminleri yeteri kadar almıyor. Vitamin eksikliğinin başka hastalıklara davetiye çıkardığını belirten Bütünleyici Sağlık ve Fonksiyonel Beslenme Uzmanı Melike Serengil Özçelik, “Günümüzde birçok insan yorgunluk, bağışıklık düşüklüğü, odaklanma problemleri ve kronik rahatsızlıklar gibi belirtiler yaşarken, bunun altında yatan sebeplerden biri de vitamin ve mineral eksiklikleri olabiliyor” dedi.
Yüzyıllardır insanlık tarafından bilinen ve farklı coğrafyalarda kullanılan darı, son yıllarda "süper gıda" olarak öne çıkmaya başladı. Her biri vücuda farklı faydalar sağlayan pek çok besin kaynağı olmasına rağmen, darının içerdiği mineraller ve vitaminler sayesinde sağlık üzerinde derin etkiler bıraktığı kesin. Fosfor, magnezyum, bakır ve protein gibi zengin bileşenleriyle öne çıkan darı, sadece besleyici değil, aynı zamanda şifa kaynağıdır. İşte darının faydaları ve sağlığımıza olan etkileri…
Günlük protein ihtiyacını karşılamak, sağlıklı bir yaşam için önemli bir adımdır. Pek çok kişi, protein alımını arttırmak için sağlıklı atıştırmalıklar arayışındadır. Eğer siz de protein tüketiminizi artırmak istiyorsanız, beslenmenize kolayca ekleyebileceğiniz ve hızla vücutta etkisini gösteren gıdalardan biri fıstık ezmesidir. Peki, fıstık ezmesinin faydaları nelerdir? Fıstık ezmesi neye iyi gelir?
Akciğer kanserinde beslenmenin öneminin altını çizen Göğüs Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Gürhan Öz, "Akciğer kanseri tedavisinde beslenme, hastanın bağışıklık sistemini güçlendirmek, tedaviye bağlı yan etkileri hafifletmek ve genel yaşam kalitesini artırmak açısından kritik bir rol oynar. Akciğer kanseri hastalarının dengeli bir diyetle yeterli besin alması, tedavi sürecini daha iyi tolere etmelerine yardımcı olabilir" dedi.
Ramazan ayında oruç tutan çocuklar ve gençler için sağlıklı ve dengeli beslenmenin büyük önem taşıdığını belirten Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. Tuğçe Yılmaz, "Yetersiz ve dengesiz beslenme, gün boyu halsizlik, odaklanma problemleri ve ders veriminde düşüşlere yol açabilir" dedi.
Kas yapımını destekleyen besinler, sağlıklı bir yaşam tarzının ve düzenli egzersizin ayrılmaz bir parçasıdır. Kas kütlesini artırmak isteyenler için doğru beslenme, antrenman kadar önem taşır. Protein açısından zengin yiyecekler başta olmak üzere, karbonhidratlar ve sağlıklı yağlar da kas gelişimini destekler. Yumurta, tavuk, balık gibi kaliteli protein kaynakları, vücudun ihtiyaç duyduğu amino asitleri sağlar. Aynı zamanda yeşil yapraklı sebzeler, baklagiller ve tam tahıllar, kasların onarımı ve gelişimi için gereken enerji ve vitaminleri sunar. Kas yapımını hızlandırmak ve egzersizlerden maksimum fayda sağlamak için dengeli ve planlı bir beslenme büyük önem taşır.
Ramazan ayında sağlıklı beslenme, oruç tutarken vücudun ihtiyaç duyduğu besinleri almak ve enerji seviyesini dengede tutmak için oldukça önemlidir. İşte Ramazan ayında sağlıklı beslenmeye yönelik bazı ipuçları:
Küçücük bir yumurta, sağlık açısından sunduğu büyük faydalarla adeta mucize yaratıyor. Birçok kişi, bu etkili yumurtanın gücünden habersiz olsa da, düzenli tüketildiğinde damar sağlığından sindirime kadar pek çok alanda etkili oluyor. İşte, faydası saymakla bitmeyen o besin!
Düşük yağ içeriği ve yüksek protein değeriyle öne çıkan bu besin, sağlıklı bir yaşam tarzı için ideal bir seçenek. Kalsiyum bakımından zengin olan bu gıda, kemik sağlığını desteklerken, düşük kalorisi ile diyetlerde de rahatlıkla tercih edilebilir. Peki, bu besin nedir?
Peki, bu ayı nasıl değerlendirmeli, beslenmede ruhsal ve bedensel doyumu sağlamak adına yapmanız gereken bazı ipuçları var hadi gelin biraz Ramazan orucundan ve beslenmedeki ipuçlarından bahsedelim
Turistleri mest eden ve Türkiye'de sıklıkla tüketilen pek çok besin türü bulunuyor. Bu besinlerin bir kısmı vücuda vitamin ve mineral depolarken bir kısmı protein kaynağı görevini üstleniyor. Bir besin var ki turistler kapış kapış alıyor ve sütten 30 kat daha fazla kalsiyum içeriyor! İşte vücuda tek seferde vitamin ve mineral depolayan o besin...