Son dakika resim sergisi haberleri ile ilgili Posta.com.tr'ye eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan resim sergisi gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan resim sergisi haber sayfamızda...
Düzce’de depremzede Ayşegül Nacar’ın çocukluğunda öğretmenlerinin fark ettiği, ancak ailesinin desteğini alamadığı için geliştiremediği resim yeteneği, bulaşıkçı olarak çalışmaya başladığı işletmede keşfedildi. 25 Şubat’ta resim sergisi açacak olan Nacar, “Kimse hayalinden vazgeçmesin” dedi.
İstanbul, sanatla dolu günlerin kapılarını aralıyor. Sergilerden tiyatro gösterilerine, konserlerden çocuk oyunlarına şehrin dört bir yanında düzenlenecek etkinlikler ziyaretçilerini bekliyor. “Bu ay ne yapsak?” diye düşünüyorsanız, sizin için seçtiğimiz programlara göz atabilirsiniz.
Şu hayat pahalılığı biraz yavaşlasa, cebimizdeki paranın alım gücü ve toplumdaki gelir adaleti yükselse, Sevdiklerimizin kıymetini onları kaybetmeden bilsek, Kadın ve çocuklara yönelik taciz, tecavüz ve cinayetler geçmişte kalsa, Herkes tarikat ve cemaatler konusunda yakın geçmişten ders alsa, Göründüğü gibi olan/olduğu gibi görünenlerin sayısı artsa, Trafikte sürücüler yayalara daha fazla yol verse, yol veren sürücü arkasındaki araçtan tepki görmese, Medyada işini hakkıyla yapanların sayısıyla birlikte okur ya da izleyicinin medyaya olan güveni artsa, Atılan çamurların izi kalmasa, duman çıkan her yerde ateş olmasa, Din ve diğer kutsal değerler siyasete alet edilmese, Saygınlık ve tutarlılık gibi dertleri olanlar çoğalsa, Samimiyet ile hadsizlik arasındaki ince çizgiyi herkes görebilse, Okumuş, iyi yetişmiş olanlar da cahil ve eğitimsizler kadar cesur olsa, Otoparklarda engellilere ayrılmış yerlere pervasızca park edenler cezalandırılsa ama daha önemlisi utansalar, Sürekli empati yapmaktan bahsedenlerin sadece yarısı empati yapsa, Daha fazla okusak, Dünyanın merkezinde bizden başkalarının da bulunabileceğini düşünsek, Yalancılığın bir müeyyidesi olsa, Efendilik ‘acizlik’ olarak algılanmasa, Herkes sadece işine gelen yargı kararlarına saygı duyup medyada da sadece işine gelen haberleri referans kabul etmese, Türkçeyi düzgün kullanmak gibi bir kaygımız olsa, İnsan hayatı geçmiş yıllardaki kadar ucuz olmasa, Sükûtun her zaman ikrardan gelmediğini, bazılarımızın bazen değmeyeceğini düşündüğü için sustuğunu fark edebilsek, Her şeyi bu kadar kolayca unutmasak, Teoride var olan “İddia sahibi iddiasını ispatla mükelleftir” ve “Bir kişi, hakkında kesinleşmiş yargı kararı olmadığı müddetçe masumdur” prensipleri uygulamada da geçerli olsa, “Başarı ya da para için her yol mübah” anlayışını benimseyenler takdir değil tenkit edilse, Daha çok resim sergisi gezsek, daha çok konsere gitsek, Bardakların sadece boş kısmını görmesek, Herkesin; ‘Şeref’iyle oynayıp ‘Hakkı’yla kazanmak gibi bir derdi olsa, Daha çok ezber bozulsa, Daha az şiddet haberi duysak, Kendimiz için ‘hak’ gördüklerimizi başkaları için ‘lütuf’ saymasak, Her alanda ve herkesin gerçekten ‘liyakat’ diye bir derdi olsa, Yargı adil olsa, Verdiği sözü tutmayanlar ifşa edilse, Bu ülke insanı devletine her konuda güvenebilse, Bütün kötülere aynı şekilde ve aynı şiddette tepki gösterebilsek, ‘Çifte standart’, standart haline gelmese, Haksızlığa, sadece kendimize yapıldığında değil, her zaman ve herkes için isyan etsek, Emek hırsızları itibar görmese, Yaşamın her alanında daha ‘özenli’ olsak ve Yeni yılda daha az “Keşke” desek...
Türkiye’nin Ege Bölgesi’nde yer alan ve yıllar önce tamamen boşalan bir köy, şimdi sanatçılar için yaratıcı bir kampüse dönüştü. İzmir’in dağ köylerinden biri olan Sarıtaş, yerel bir dernek ve birkaç gönüllü sanatçının çalışmalarıyla yeniden hayat buluyor.
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, "Rusya ile Türkiye arasındaki dostluk ve iyi komşuluk ilişkilerinin en önemli araçlarından birisinin de Türkçe olacağına yürekten inanıyorum." dedi.
‘Tablolar Konuşuyor Dijital Resim Sergisi’, ‘Sesli Adımlar’ gibi etkinliklerle erişilebilir hayatı destekleyen Türk Telekom, Erişilebilir Tiyatro Projesi ile görme ve işitme engelli sanatseverlere görsel
1984’te başlayan PKK terörünün tamı tamına 40’ıncı yılında, hâlâ aynı bölgelerde şehitler vermesek,Şu hayat pahalılığı biraz yavaşlasa, cebimizdeki paranın alım gücü azıcık artsa,Sevdiklerimizin kıymetini onları kaybetmeden bilsek,Kadın ve çocuklara yönelik taciz, tecavüz ve cinayetler bitse,Herkes tarikat ve cemaatler konusunda yakın geçmişten ders alsa,Trafikte sürücüler yayalara daha fazla yol verse, yol veren sürücü arkasındaki araçtan tepki görmese,Medyada işini hakkıyla yapanların sayısıyla birlikte okur ya da izleyicinin medyaya olan güveni artsa,Atılan çamurların izi kalmasa,Din ve diğer kutsal değerler siyasete alet edilmese,Samimiyet ile hadsizlik arasındaki ince çizgiyi herkes görebilse,Okumuş, iyi yetişmiş olanlar da cahil ve eğitimsizler kadar cesur olsa,Otoparklarda engellilere ayrılmış yerlere pervasızca park edenler cezalandırılsa ama daha önemlisi utansalar,Sürekli empati yapmaktan bahsedenlerin sadece yarısı empati yapsa,Daha fazla kitap okusak,Dünyanın merkezinde bizden başkalarının da bulunabileceğini düşünsek,Yalancılığın bir müeyyidesi olsa,Efendilik ‘acizlik’ olarak algılanmasa,Herkes sadece işine gelen yargı kararlarına saygı duyup medyada da sadece işine gelen haberleri referans kabul etmese,Türkçeyi düzgün kullanmak gibi bir kaygımız olsa,İnsan hayatı önceki yıllardaki kadar ucuz olmasa,Sükûtun her zaman ikrardan gelmediğini, bazı insanların bazen değmeyeceğini düşündüğü için sustuğunu fark edebilsek,Her şeyi bu kadar kolayca unutmasak,Teoride var olan “İddia sahibi iddiasını ispatla mükelleftir” ve “Bir kişi, hakkında kesinleşmiş yargı kararı olmadığı müddetçe masumdur” prensipleri uygulamada da geçerli olsa,“Başarı ya da para için her yol mübah” anlayışını benimseyenler takdir değil tenkit edilse,Daha çok resim sergisi gezsek, daha çok konsere gitsek,Bardağın sadece boş kısmını görmesek,Sadece Beşiktaş’ın değil, herkesin ‘Şeref’iyle oynayıp ‘Hakkı’yla kazanmak gibi bir derdi olsa,Daha çok ezber bozulsa,Daha az şiddet haberi duysak,Kendimiz için ‘hak’ gördüklerimizi başkaları için ‘lütuf’ saymasak,Her alanda ve herkesin gerçekten ‘liyakat’ diye bir derdi olsa,Yargı adil olsa,Verdiği sözü tutmayanlar ifşa edilse,Bu ülke insanı devletine her konuda güvenebilse,Bütün kötülere aynı şekilde ve aynı şiddette tepki gösterebilsek, ‘Çifte standart’, standart haline gelmese,Haksızlığa, sadece kendimize yapıldığında değil, her zaman ve herkes için isyan etsek,Emek hırsızları itibar görmese,Yaşamın her alanında daha ‘özenli’ olsak veYeni yılda daha az “Keşke” desek...
Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Uluslararası Bursa Sanat Çalıştayı’na katılan Türkiye ile birlikte 7 ülkeden 21 sanatçı, bir hafta süren Bursa izlenimlerinin ardından, kentin tarihi kimliğini kendi bakış açıları ile tuvallere yansıttı. Çalıştay kapsamında düzenlenen Ressamların Fırçasından Bursa Resim Sergisi, kentin tarihi siluetini gözler önüne serdi.
Türk Tarih Kurumu'nun (TTK), Cumhuriyet'in kuruluşunun 100'üncü yılına özel hazırladığı 'Tuvalde Yüzyıl: Cumhuriyet'in 100'üncü Yılında 100 Ressam 100 Resim' sergisi, Ankara'da CerModern'de açıldı.�
Son ders zilinin çalmasıyla birlikte öğrenciler, öğretmenler ve velilerin dört gözle beklediği ikinci ara tatil başladı. Bu yıl ikinci ara tatil, Ramazan Bayramı tatiliyle birleşiyor. Peki öğrenciler ara tatili nasıl değerlendirmeli? Bu noktada en büyük görev velilere düşüyor. Öğrencilerin tatilde mutlaka dinlenmesi gerektiğine dikkat çeken uzmanlar, “Öğrenciler bu ara tatilde hem eğlensinler hem dinlensinler hem de öğrenmeyi sürdürsünler” diyerek aileleri uyardı.
Ünlü oyuncu Bekir Aksoy'un ikinci evliliğinden dünyaya gelen oğlu 3 yaşındaki oğlu Emir resim sergisi açacak. Bekir Aksoy, serginin ardından Guinness Rekorlar Kitabı için başvuruda bulunacaklarını açıkladı.
Ressam Ziver Kaplan’ın akrilik tekniklerle hazırladığı eserlerinden oluşan “Dinginlik” temalı kişisel resim sergisi SANKO Sanat Galerisi’nde devam ediyor.
İzmir'de Folkart Gallery, Türkiye'de ilk kez düzenlenen 'Zaman ve Mekanın Büyüsünde Bir Ressam: Şevket Dağ' adlı sergiye ev sahipliği yapmaya başladı. Sanatseverlerden tam not alan sergide, 60 adet eser ve Dağ'ın kişisel eşyaları ile birçok yazışması da yer aldı.
- Hayatımızı artık pandemiler, virüsler, salgınlar belirlemese,- Trafikte sürücüler yayalara daha fazla yol verse, yol veren sürücü arkasındaki araçtan tepki görmese,
Ressam Bedri Baykam’ın birbirlerinden farklı eserlerinden oluşan ‘Metamorfoz / Dönüşüm’ adlı sergisi, sanat yazarı İbrahim Karaoğlu’nun küratörlüğüyle Kuşadası Ada Modern Sanat Galerisi’nde, 23 Aralık’ta açılıyor.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, 6 yaşındaki kız çocuğunun cinsel istismara maruz kaldığı iddiasıyla ilgili "Bunu siyaseten muhataplarımıza ateş etme aracı kılarsak bu meseleleri çözemeyiz, bu meselenin mağdurları ikincil bir kez daha mağdur olmuş olur. Buna kimsenin hakkı yok. Bu mağdurların siyasetin aparatı olarak kullanılmasına müsaade edemeyiz" dedi.
İzmir'de kadına karşı şiddetle mücadele için resim sergisi ve panel düzenleniyor. Göç ve kadın mağduriyetlerini konu alan resimleriyle bilinen Ressam Gülizar Kılıç'ın resimlerinin sergileneceği etkinlikte kadına yönelik şiddete dikkat çekilecek.
11-17 Kasım tarihlerinde Ortaköy Tarihi Hüsrev Kethüda Hamamı'nda gerçekleşen, çağdaş resim sanatçısı Ayşe Betil’in ilk kişisel sergisi “Ellerimde İnsan Lekeleri”, sanatseverlerin ilgi odağı oldu.
Ressam Özgür Eryılmaz’ın tuval üzerine yağlı boya ve akrilik tekniğiyle insanı konu alarak hazırladığı eserlerinden oluşan “Kabuk” isimli resim sergisi açıldı.
Türkiye'de çağdaş resmin önemli isimlerinden Türk ressam, şair, yazar ve akademisyen Prof. Dr. Ergin İnan'ın 80. yaş günü adına 60. sanat hayatını kutladığı 2022 yılında, "Ben, Ergin İnan" adlı solo sergisi 17 Kasım'da EArt Galeri'de kapılarını açıyor. Fatma Batukan Belge’nin küratörlük yaptığı sergide Ergin İnan’ın renk patlamalarıyla vurguladığı “Büyük Patlama” serisi de yer alacak.
Ankara’da Cumhuriyet'in kuruluşunun 99’uncu yılına özel “99 Nefer Bir Şanlı Bayrak” sergisi düzenlendi. “99 Nefer Bir Şanlı Bayrak” adlı resim sergisi beğeni topladı.
Çağdaş resim sanatının dikkat çeken isimlerinden Ayşe Betil’in ilk kişisel sergisi “Ellerimde İnsan Lekeleri”, 11-17 Kasım tarihlerinde İstanbul Ortaköy’de bulunan Tarihi Hüsrev Kethüda Hamamı’nda koleksiyonerler ve sanatseverlerle buluşmaya hazırlanıyor.
Klinik psikolog Nazende Öksüz Özdemir’in ilk kitabı ‘Aynaya Bakma Cesareti’, Remzi Kitabevi tarafından yayımlandı. Mesleğine duyduğu sevgiyi ve özeni satırlarına yansıtan yazar, okurun psikolojiyle ilgili sorularına, anlattığı hikayelerle yanıt veriyor. Birbirinden çarpıcı ve bir o kadar tanıdık yaşam öykülerinden ilhamla çeşitli kurgu hikayeleri kaleme alan yazar, dinlediklerinin kendi iç dünyasındaki dönüştürücü etkisini de cesaretle dışa vuruyor.
Eserlerinde kullandığı dijital sanatı ‘gerçek dünya’yla karıştırdığı tarzıyla oldukça ilgi gören ressam Alea Pınar Du Pre’nin “Watermelon Sugar High” kişisel sergisi Bodrum’da Kumbahçe’de konumlanan “Gallery Art Port"ta 5 Ağustos’a kadar açık olacak.
İzmirli güvenlik görevlisi Halil Sezgin, resme olan tutkusunu ilginç bir boyuta taşıdı. Sezgin, 50 yerli ve yabancı ressamın da katılımıyla “Mars’ta Yaza Merhaba” sergisi açtı. Sergide yer alan resimler, sanal gerçeklik ile Mars yüzeyine yerleştirildi. Üç boyutlu olarak da gezilebilen sergide, resimlerin üzerine tıklandığında hem ressama ait bilgi yer alıyor hem de resmin kaç liraya satıldığı yazıyor.