Son dakika süt ürünleri haberleri ile ilgili Posta.com.tr'ye eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan süt ürünleri gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan süt ürünleri haber sayfamızda...
Ramazan ayında oruç tutarken 16 saat süren açlığın ardından bayramda fazla yemek tüketmenin sindirim sistemini zorlayabileceğini söyleyen beslenme ve diyet uzmanı Berna Ertuğ, "Bayram ziyaretlerinde porsiyon kontrolü yaparak tüketim dengesini sağlayın. Aşırı yağlı ve ağır yiyeceklerden kaçınmalı, dengeli ve sağlıklı beslenmeye özen göstermeliyiz" dedi.
Ankara Valiliği; 28 Mart 2025 Cuma günü saat 16.00'dan itibaren 30 Mart 2025 Pazar günü saat 01.00'e kadar; Ankara'dan İzmir istikametine, Ankara-Sivrihisar arası D200 kara yolundan kamyon, çekici ve tanker cinsi araçların arada kalan girişler dahil seyirlerine izin verilmeyeceğini duyurdu.
Rekabet Kurumu Başkanı Birol Küle, kırmızı et sektörüne ilişkin eş anlı çok sayıda inceleme yürüttüklerini ve bu konuda önemli bulgular elde ettiklerini belirterek, "Rekabeti ihlal eden teşebbüslere kanunumuzun Rekabet Kuruluna verdiği yetkiye dayanarak cirolarının yüzde 10'u tutarında idari para cezası vereceğiz." dedi.
Ramazan ayı içerisinde uzun süre aç kalınacak olması nedeniyle en çok dikkat edilmesi gereken şeylerin başında beslenme önerileri geliyor. Gece kalkılan sahurda hafif yemekler tüketmek, iftar sofralarında uzun süren açlığın ardından yemeğe yavaş ve aralıklı devam etmek sağlık açısından önem arz ediyor. İşte Ramazan ayı beslenme önerileri...
D vitamini, sağlıklı kemikler ve bağışıklık sistemi için olmazsa olmaz bir vitamin. Ancak, çoğu zaman güneş ışığından yeterince faydalanamayabiliyoruz, bu yüzden doğru besinlerle D vitamini alımına dikkat etmek büyük önem taşıyor. Mantar, yumurta, yağlı balıklar gibi doğal kaynaklar, vücudumuzun ihtiyacı olan D vitaminini sağlamak için harika seçenekler sunuyor. Ayrıca, süt ve süt ürünleriyle de kemik sağlığınızı güçlendirebilirsiniz. İşte D vitamini alımınızı artırabileceğiniz besinler!
Tıbbi Onkoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Uğur Coşkun, bir dergide kalsiyum ve kolorektal kanser ilişkisi üzerine yayımlanan bir çalışmaya göre süt ve süt ürünü tüketiminin kolorektal kanser riskini azalttığını kaydetti.
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, 'Zincir market fiyatlarında anında erişimin önü açıldı. Vatandaşlar 50 bine yakın ürünün karşılaştırmasını yapabilecek.' dedi.
İnsan vücudu kusursuz bir düzenle yaratılmıştır. Vücut eksik olan besinleri temin edemediği zaman bazı belirtiler gösterebilir. Vücudun gösterdiği belirtiler farklı nedenler ile ortaya çıkabilir. Kanama eğilimi fazla olan kişiler için K Vitamini eksikliğinden bahsedilebilir. Eksiklik durumunda vücut kanamaları durdurmak için yeterli pıhtılaşmayı sağlayamaz. İşte başlıca belirtiler...
Vücudumuzun kusursuz bir şekilde çalışması için vitamin ve mineral dengesini iyi sağlıyor olmak ve besin tüketimini bu doğrultuda yapmak oldukça önemli. Vücudunuz vitamin ve mineral eksikliği yaşadığında bazı belirtiler göstererek size uyarı verebilir. İşte vitamin ve mineral eksikliğiniz olduğunu gösteren o belirtiler...
B12 vitaminin sinir sistemi ve kan hücrelerinin oluşumunda kritik rol oynadığını belirten İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Betül Mercan Çiftçi, DNA sentezinde de önemli bir görev üstlendiğini ifade etti. “B12 vitamini eksikliği durumunda uyuşma, karıncalanma, halsizlik, yorgunluk ve ciltte solgunluk gibi şikayetler görülebilir” diyen Dr. Betül Mercan Çiftçi, dilde acıma ve büyüme gibi belirtilerin de bu eksikliğe işaret edebileceğini söyledi.
Birçok insanın hayatında önemli bir yer tutan süt ve süt ürünleri, ne yazık ki bazıları için sağlık sorunlarına yol açabiliyor. Bu gıda grubu, özellikle laktoz intoleransı olan bireyler için ciddi rahatsızlıklara sebep olabilir. Peki, süt içince kemikler neden ağrır? Süt içenlerin kemiğinin ağrıması normal midir?
Günümüzde sağlıklı beslenme konusunda seçenekler arttıkça, vücudumuza faydalı alternatifler de çoğalıyor. Geleneksel süt ürünleri yerine tercih edilebilecek besinlerden biri de soya yoğurdudur. Hem vegan hem de laktoz intoleransı olanlar için mükemmel bir alternatif olan soya yoğurdu, yalnızca lezzetiyle değil, içerdiği besin değerleriyle de vücudumuza sayısız fayda sağlar. Peki, soya yoğurdu neye iyi gelir?
Uzm. Dr. Arzu Jalilova, çocukluk döneminde kemik sağlığına yapılacak yatırımın hem büyüme sürecinde hem de ileri yaşlarda pek çok sağlık sorununun önüne geçebileceğini söyledi. Güçlü kemiklere sahip olmanın yalnızca genetik bir miras olmadığını belirten Uzm. Dr. Jalilova, ebeveynlerden bu süreçte aktif rol almalarını istedi; “Çocuklarınızın yeterli kalsiyum almasını sağlayın, D vitamini ile kemiklerini güçlendirin. Çocuklarınızın dengeli ve çeşitli beslenmesi kadar işlenmiş gıdalar ve aşırı tuzlu yiyeceklerden kaçınmaları da çok önemli” dedi, 6 altın öneride bulundu.
Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Esin Korkut, bakterinin tehlikelerine ve gıda hijyenine değindi. Prof. Dr. Korkut, “Salmonella, en sık gıda zehirlenmesine yol açan bakterilerden biridir. Özellikle iyi pişmemiş et ve et ürünleri, kümes hayvanları, çiğ yumurta, mayonez gibi çiğ süt ürünleri ve pastörize edilmemiş sütlerden bulaşma riski oldukça yüksektir” dedi.
Buzdolabı, yiyeceklerimizi taze tutmak için tasarlanmış olsa da zaman zaman hoş olmayan kokularla karşılaşabiliriz. Bu kötü kokular, sadece rahatsız edici olmakla kalmaz, aynı zamanda buzdolabında saklanan yiyeceklerin kalitesini de etkileyebilir. Peki, buzdolabında kötü koku neden oluşur ve bu kokuları nasıl giderebilirsiniz? İşte detaylı rehberimiz!
Bu yılbaşında aldığım en değerli hediye, bir kitaptı. Kitabın adı ‘Yönetmen Yılmaz Erdoğan’. Üzerinde şöyle bir not vardı: “2025 bizim için sadece yeni bir yıl değil, BKM’nin 30. yılı! Sanatın ve eğlencenin kalbinde birlikte büyüdük...”
Ev yapımı süt ürünleri, hem sağlıklı hem de lezzetli bir seçenek olarak sofralarımızda önemli bir yer tutuyor. Ancak, yoğurt, süt ve kaymak gibi ürünler, taze hazırlanmış olsa da doğru koşullarda saklanmadıklarında hızla bozulabilir ve ekşime riskiyle karşı karşıya kalabilir. Özellikle evde yapılan yoğurt ve kaymağın ekşimesi, çoğu zaman istenmeyen bir durumdur. Peki, yoğurt, süt ve kaymağın ekşimesini önleyen yöntem nedir?
Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ) verilerine göre dünya çapında çocukların yüzde 25’inin kadınların yüzde 40’ının anemi yaşadığını vurgulayan Dr. Edvin Murrja, “Bu durum özellikle doğurganlık çağındaki kadınlar ve hamileler için ciddi bir sağlık sorunu teşkil etmektedir. Gebelikte kansızlık bebeğin gelişimine engel olabilir” dedi.
Tarım ve Orman Bakanlığı, gıda işletmelerinin uyması gereken kuralları içeren ‘Türk Gıda Kodeksi Gıda Etiketleme ve Tüketicileri Bilgilendirme Yönetmeliği Kılavuzu’nu güncelledi.
Kalsiyum eksikliğinin, vücutta yeterli miktarda kalsiyum bulunmaması durumu olduğunu belirten İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Tuğba Yetim, “Kalsiyum kemik sağlığı, kas fonksiyonu, kanın pıhtılaşması ve sinir iletimi gibi birçok önemli işlev için gereklidir. Eksiklik, çeşitli sağlık sorunlarına yol açabilir” diye konuştu.