Tarhana çorbası, sağlık dolu içeriğiyle sofraların gözdesidir. Ancak lezzetini zirveye taşımak için ufak dokunuşlar gereklidir. Doğru zamanlarda eklenen bir avuç malzeme çorbayı bambaşka boyuta taşır. Bozkırın topraklarında büyüyen emekçi kadınlar, tam da bu noktada işe yarar bazı püf noktaları paylaşıyor. Küçük görünen bu detaylar, adeta mucizeler yaratıyor. Peki, bu püf noktalar nelerdir?
Soframıza koyduğumuz besinler sağlığımızı büyük ölçüde etkiliyor. Bir besin var ki onu kaynatıp sofrasına koyan ömrüne ömür katıyor! İşte en faydalı besinler arasında yer alan ve vitamin depolarını fulleyen o mucize...
Tarhana çorbası Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde severek tüketiliyor. Özellikle de Orta Anadolu, Ege ve Marmara Bölgesi'nde sofralardan eksik olmayan tarhana tam bir şifa deposu. Kışın sofraların baş tacı olan tarhana çorbasının faydasını 10 katına çıkaran yöntemin sırrını ise Canan Karatay açıkladı. Canan Karatay, gribal hastalıklarda en çok tercih edilen çorbalardan biri olan tarhananın faydalarından yararlanmak için altın değerinde tarif verdi.