Tatlı

Tatlı Haberleri

Son dakika tatlı haberleri ile ilgili Posta.com.tr'ye eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan tatlı gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan tatlı haber sayfamızda...
Bu yılın gündemi buzulların korunması

Bu yılın gündemi buzulların korunması

22.03.2025
22 Mart’ta kutlanan Dünya Su Günü’nün bu yılki teması ‘Buzulların Korunması’ oldu. Dünyamızda buzullar eridikçe su krizi daha da belirginleşiyor. Dünyadaki tatlı su kaynağının yüzde 70’ini bulunduran buzullardaki erimeye karşı harekete geçilmesi gerekiyor.
Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu açıkladı: Sağlıklı diye yiyoruz ama en faydalı pekmez türü oymuş

Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu açıkladı: Sağlıklı diye yiyoruz ama en faydalı pekmez türü oymuş

21.03.2025
Pekmez, üzüm, incir, dut gibi meyvelerin suyunun kaynatılması ve ardından yoğunlaştırılmasıyla elde edilen bir tatlıdır. Türkiye'de yaygın olarak tüketilir. Genellikle kahvaltıda veya tatlı niyetine tüketilir. Pekmez, doğal bir tatlandırıcı olarak da kullanılır ve sağlıklı bir alternatif olarak görülür, çünkü rafine şeker içermez ve meyve özlerinden elde edilir. Ayrıca pekmez, demir ve kalsiyum gibi mineraller ile B vitaminleri açısından zengin bir besin kaynağıdır. Peki, hangi pekmez nelere faydalı biliyor musunuz?
Selin Yağcıoğlu sıkı diyette! 3 kiloyu dert etti

Selin Yağcıoğlu sıkı diyette! 3 kiloyu dert etti

21.03.2025
Allan Hakko'nun sevgilisi Selin Yağcıoğlu son 10 günde kruvasan, poğaça, tatlı ve abur cuburu abartınca 3 kilo aldı.
Kompostosunu yapıp kaşık kaşık yiyin! Kansızlığı sıfırlıyor: Bağırsakları motor gibi çalıştırıyor, kabızlığın kökünü kurutuyor: Zengin demir kaynağı

Kompostosunu yapıp kaşık kaşık yiyin! Kansızlığı sıfırlıyor: Bağırsakları motor gibi çalıştırıyor, kabızlığın kökünü kurutuyor: Zengin demir kaynağı

20.03.2025
Kuru üzüm, her meyve-sebze reyonunda kolayca bulabileceğimiz, tatlı ve besleyici bir atıştırmalık olmanın ötesinde, sağlık açısından da sayısız fayda sunuyor. Özellikle geçtiğimiz yıllarda, kuru üzümün sağlık üzerindeki faydaları daha da gözler önüne serildi. Peki, kuru üzümün faydaları nelerdir? Kuru üzüm neye iyi gelir?
Ramazan ayı hem ruhu hem de bendeni hafifletmek, huzura kavuşturmak adına harika bir zaman dilimi

Ramazan ayı hem ruhu hem de bendeni hafifletmek, huzura kavuşturmak adına harika bir zaman dilimi

20.03.2025
Peki, bu ayı nasıl değerlendirmeli, beslenmede ruhsal ve bedensel doyumu sağlamak adına yapmanız gereken bazı ipuçları var hadi gelin biraz Ramazan orucundan ve beslenmedeki ipuçlarından bahsedelim
4 günlük süreci 10 dakikada hallediyor! Yeşil muzu olgunlaştıran müthiş yöntem

4 günlük süreci 10 dakikada hallediyor! Yeşil muzu olgunlaştıran müthiş yöntem

18.03.2025
Marketlerde sarı muz bulamadığınızda yeşil muzları alıp beklemek zorunda değilsiniz. Fırın yöntemiyle muzları kısa sürede olgunlaştırabilir, tatlı tariflerinize hemen dahil edebilirsiniz. İşte pratik çözüm detayları!
1 tatlı kaşığında 1 milyon antioksidan var! Doğadaki en güçlü bitkisel omega-3 kaynağı besin

1 tatlı kaşığında 1 milyon antioksidan var! Doğadaki en güçlü bitkisel omega-3 kaynağı besin

18.03.2025
Keten tohumu Omega-3 yağ asidi bakımından çok zengindir. Keten tohumunu yoğurt, salatalarla tüketebilirsiniz. Oksidatif stresi sıfıra indiren keten tohumunun faydaları neler?
Hamursuz yufkasız pratik börek tarifi! 5 dakikada hazır oluyor, çıtır çıtır resmen ağızda dağılıyor!

Hamursuz yufkasız pratik börek tarifi! 5 dakikada hazır oluyor, çıtır çıtır resmen ağızda dağılıyor!

16.03.2025
Ramazan ayı dendiğinde akıllara gelen ilk tatlılardan biri kuşkusuz güllaçtır. İncecik, nar gibi kıvırcık yapraklarıyla bilinen bu tatlı, sadece sütlü bir tatlı olarak değil, aynı zamanda enfes bir börek yapmak için de kullanılabilir. “Neden hiç aklıma gelmedi?” dedirtecek kadar basit ve şaşırtıcı olan bu tarif, güllaçla yapılacak bir börek; yumuşacık katmanları ve zengin iç harcıyla gerçekten damaklarda iz bırakıyor. Eğer Ramazan sofralarınızda farklı bir lezzet arıyorsanız, işte karşınızda hafif ve glütensiz güllaç böreği tarifi!
Nazlı Sabancı'ya yapılan iftar sunumu sosyal medyada olay oldu! Ayakkabıda tatlı!

Nazlı Sabancı'ya yapılan iftar sunumu sosyal medyada olay oldu! Ayakkabıda tatlı!

16.03.2025
Son zamanlarda magazin gündeminde adı sıkça duyulan sosyetik güzel Nazlı Sabancı, bu kez iftar paylaşımı ile gündeme geldi. Sabancı gelini, katıldığı bir iftar davetinde kendisine gelen tatlı sunumunu paylaştı. O paylaşım sosyal medyada dillere düştü.
Balık yedikten sonra neden tahin helvası yenir? Sırrı ortaya çıktı, meğer öyle bir şifası varmış ki...

Balık yedikten sonra neden tahin helvası yenir? Sırrı ortaya çıktı, meğer öyle bir şifası varmış ki...

16.03.2025
Tahin helvası, sadece tatlı bir lezzet değil, aynı zamanda sağlık için faydalar sunan bir besindir. Yüzyıllardır Osmanlı İmparatorluğu'ndan günümüze kadar gelen bu tatlı, içerdiği besin öğeleriyle vücudumuza enerji kaynağı olur. Peki, tahin helvası neden bu kadar seviliyor ve sağlığımıza nasıl katkı sağlar? Balıktan sonra neden helva yenir? İşte her bir lokmasında hem lezzet hem de fayda barındıran bu tatlının bilinmeyen yönleri...
Lezzetin ve kültürün ortak sofrası

Lezzetin ve kültürün ortak sofrası

16.03.2025
Ramazan, sadece bir ibadet ayı değil, aynı zamanda dünyanın dört bir yanında farklı kültürlerin sofra başında birleştiği bir zaman dilimidir. Dünya’daki farklı coğrafi konumda Müslüman olan hemen her toplum,
Aşık olan Naz Çağla teslim olmuş demektir

Aşık olan Naz Çağla teslim olmuş demektir

16.03.2025
Son dönemin başarılı genç kadın oyuncularından biri Naz Çağla Irmak. Kıpır kıpır enerjisiyle ışık saçıyor. Sinema, tiyatro, dizi hepsinde var. ‘Demir Kadın: Neslican’ filmiyle hepimizi daha da etkiledi. Şu sıralar tek kişilik oyunuyla tiyatro sahnesinde. ‘Sen Ne Güzeldin Aşkımızın Şehri’, 90’lı yılların siyasal çalkantıları eşliğinde bir genç kadının hayatına odaklanıyor. Dizisi ‘Hudutsuz Sevda’ da devam ediyor. Hepsini konuştuk.
Uzmanı uyardı: Tatlıyı iftardan 1-2 saat sonra tüketin

Uzmanı uyardı: Tatlıyı iftardan 1-2 saat sonra tüketin

15.03.2025
Ramazanda tatlı tüketimi konusunda uyarılarda bulunan Beslenme ve Diyet Uzmanı Fatma Gizem Bahadır, “Tatlıyı iftarı açar açmaz tüketmek yerine iftardan 1-2 saat sonra tercih etmek sindirimi kolaylaştırır. Küçük porsiyonlar tercih edilmeli, aşırı şeker ve yağ içeren tatlılardan kaçınılmalıdır. Şerbetli, ağır tatlılar yerine sütlü tatlılar veya meyve bazlı tatlılar tercih edilmelidir” dedi.
Potasyum depolarını saniyesinde dolduruyor! Pekmeze rakip çıktı: 1 kaşık yiyen 10 yıl hastalanmıyor

Potasyum depolarını saniyesinde dolduruyor! Pekmeze rakip çıktı: 1 kaşık yiyen 10 yıl hastalanmıyor

15.03.2025
Hem tatlı hem de besleyici bir seçenek olan kayısı marmelatı, son derece besleyici içeriği ile potasyum, vitamin ve antioksidanlar açısından zengin bir alternatif olarak sofralarda yerini almaya başladı. Peki, kayısı marmelatının faydaları nelerdir? Kayısı marmelatı neye iyi gelir?
Askıda kalarak yaza fit girmeye hazırlanıyorlar

Askıda kalarak yaza fit girmeye hazırlanıyorlar

15.03.2025
Baharın gelişiyle birlikte sosyete, sanat ve şov dünyasının ünlü kadınlarını tatlı bir telaş sarar. Sebebi; ünlü plajlarda ve tatil köylerinde en şık bikini ve mayolarıyla fit görünebilmektir.
Ramazan sofralarının olmazsa olmazı! Güllaç tatlısı yaparken dikkat edilmesi gerekenler

Ramazan sofralarının olmazsa olmazı! Güllaç tatlısı yaparken dikkat edilmesi gerekenler

17.03.2025
Ramazan ayının en sevilen tatlılarından biri olan güllaç, hafif ve ferahlatıcı lezzetiyle iftar sofralarının vazgeçilmezi olmaya devam ediyor. Ancak tam kıvamında, lezzetli bir güllaç yapmak için bazı püf noktalarına dikkat etmek gerekiyor. İşte güllaç tatlısı yaparken bilinmesi gerekenler…
Günde 7 tane yiyince böbrekleri tertemiz yapıyor: Hak ettiği değeri görmüyor ama 7'den 70'e herkese şifa dağıtıyor

Günde 7 tane yiyince böbrekleri tertemiz yapıyor: Hak ettiği değeri görmüyor ama 7'den 70'e herkese şifa dağıtıyor

14.03.2025
Anavatanı Japonya olan muşmula, Güney Batı Asya, Türkiye ve Balkanlarda doğal bir şekilde yetişir. Halk arasında döngel adıyla da bilinen muşmula, ülkemizde Karadeniz ve Marmara çevresinde bir yayılış göstermekle birlikte her bölgede yetişir. Tam bir şifa deposu olan ama diğer yandan tadı sebebiyle gerektiği ilgiyi göremeyen muşmula olgunlaştıktan sonra kahverengiye dönen ve bolca çekirdeği olan tatlı ekşi bir tada sahip meyvedir. Bolca A ve C vitamini barındıran muşmulanın faydaları saymakla bitmiyor.
Rahmi Özkan'ın 31 yıl önce görüntüsü ortaya çıktı! Görenler tanıyamadı

Rahmi Özkan'ın 31 yıl önce görüntüsü ortaya çıktı! Görenler tanıyamadı

13.03.2025
Hafta içi her gün yayınlanan Müge Anlı İle Tatlı Sert programının sevilen isimlerinden Avukat Rahmi Özkan'ın yıllar önce çekilen fotoğrafı ortaya çıktı. Özkan'ın gençlik halini görenle tanımakta zorluk çekti.
500 yıllık tatlı! Gaziantep mutfağının vazgeçilmezi: İftara 30 dakika kala hazır oluyor

500 yıllık tatlı! Gaziantep mutfağının vazgeçilmezi: İftara 30 dakika kala hazır oluyor

13.03.2025
Gaziantep mutfağı, yüzyıllardır süregelen gelenekleri, zengin tatları ve eşsiz tarifleriyle hem yerel halkı hem de dünya çapında pek çok tat meraklısını cezbetmiştir. Bu mutfakta en dikkat çeken lezzetlerden biri de katmer tatlısıdır. Peki, katmer nasıl yapılır? Antep katmerinin faydaları nelerdir?
Günde 7 tane yiyince böbrekleri tertemiz yapıyor: Hak ettiği değeri görmüyor ama 7'den 70'e herkese şifa dağıtıyor

Günde 7 tane yiyince böbrekleri tertemiz yapıyor: Hak ettiği değeri görmüyor ama 7'den 70'e herkese şifa dağıtıyor

13.03.2025
Anavatanı Japonya olan muşmula, Güney Batı Asya, Türkiye ve Balkanlarda doğal bir şekilde yetişir. Halk arasında döngel adıyla da bilinen muşmula, ülkemizde Karadeniz ve Marmara çevresinde bir yayılış göstermekle birlikte her bölgede yetişir. Tam bir şifa deposu olan ama diğer yandan tadı sebebiyle gerektiği ilgiyi göremeyen muşmula olgunlaştıktan sonra kahverengiye dönen ve bolca çekirdeği olan tatlı ekşi bir tada sahip meyvedir. Bolca A ve C vitamini barındıran muşmulanın faydaları saymakla bitmiyor.
Potasyum depolarını saniyesinde dolduruyor! Pekmeze rakip çıktı: 1 kaşık yiyen 10 yıl hastalanmıyor

Potasyum depolarını saniyesinde dolduruyor! Pekmeze rakip çıktı: 1 kaşık yiyen 10 yıl hastalanmıyor

13.03.2025
Hem tatlı hem de besleyici bir seçenek olan kayısı marmelatı, son derece besleyici içeriği ile potasyum, vitamin ve antioksidanlar açısından zengin bir alternatif olarak sofralarda yerini almaya başladı. Peki, kayısı marmelatının faydaları nelerdir? Kayısı marmelatı neye iyi gelir?
Uzmanından Ramazan ayı tavsiyesi: "İnanılmaz bir fırsat"

Uzmanından Ramazan ayı tavsiyesi: "İnanılmaz bir fırsat"

12.03.2025
Uzman diyetisyen Kübra Dağ, doğru besin tercihleriyle Ramazan ayının kilo vermek için büyük bir fırsat olabileceğini vurguladı.
Dışarıda dilimi evde tepsisi aynı fiyata! 40 yıllık tatlıcının güllaç tarifi: Evde güllaç nasıl yapılır?

Dışarıda dilimi evde tepsisi aynı fiyata! 40 yıllık tatlıcının güllaç tarifi: Evde güllaç nasıl yapılır?

12.03.2025
Ramazan ayının vazgeçilmez tatlarından biri olan güllaç, hem hafif hem de lezzetli yapısıyla sofraların baş tacıdır. Osmanlı'dan günümüze gelen bu geleneksel tatlı, özellikle bayramlarda ve iftar sofralarında tercih edilir. Peki, evde güllaç nasıl yapılır? Güllaç yapmanın püf noktaları nelerdir?
Uzmanından sahurdan sonra uyumayın tavsiyesi

Uzmanından sahurdan sonra uyumayın tavsiyesi

12.03.2025
Diyetisyen Hale Aslantaş, Ramazan ayı içerisinde sahurun imsak vaktine yakın yapılarak, sonrasında ise uyumamanın sağlık için en doğrusu olduğunu söyledi.
Giresun’da Ramazan ayının vazgeçilmezi: Coğrafi işaret tescilli, şeker hastaları bile tüketebiliyor

Giresun’da Ramazan ayının vazgeçilmezi: Coğrafi işaret tescilli, şeker hastaları bile tüketebiliyor

12.03.2025
Giresun’da Ramazan ayının vazgeçilmez tatlarından biri haline gelen fındıklı sütlü kadayıf ve coğrafi işaret tescilli fındık ezmeli kadayıf tatlısı, Giresun’un meşhur tombul fındığıyla lezzet buluyor. Giresun’da üretilen bu özel tatlılar, özellikle Ramazan ayında sofralardan eksik olmuyor.