Son dakika tatlı haberleri ile ilgili Posta.com.tr'ye eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan tatlı gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan tatlı haber sayfamızda...
22 Mart’ta kutlanan Dünya Su Günü’nün bu yılki teması ‘Buzulların Korunması’ oldu. Dünyamızda buzullar eridikçe su krizi daha da belirginleşiyor. Dünyadaki tatlı su kaynağının yüzde 70’ini bulunduran buzullardaki erimeye karşı harekete geçilmesi gerekiyor.
Pekmez, üzüm, incir, dut gibi meyvelerin suyunun kaynatılması ve ardından yoğunlaştırılmasıyla elde edilen bir tatlıdır. Türkiye'de yaygın olarak tüketilir. Genellikle kahvaltıda veya tatlı niyetine tüketilir. Pekmez, doğal bir tatlandırıcı olarak da kullanılır ve sağlıklı bir alternatif olarak görülür, çünkü rafine şeker içermez ve meyve özlerinden elde edilir. Ayrıca pekmez, demir ve kalsiyum gibi mineraller ile B vitaminleri açısından zengin bir besin kaynağıdır. Peki, hangi pekmez nelere faydalı biliyor musunuz?
Kuru üzüm, her meyve-sebze reyonunda kolayca bulabileceğimiz, tatlı ve besleyici bir atıştırmalık olmanın ötesinde, sağlık açısından da sayısız fayda sunuyor. Özellikle geçtiğimiz yıllarda, kuru üzümün sağlık üzerindeki faydaları daha da gözler önüne serildi. Peki, kuru üzümün faydaları nelerdir? Kuru üzüm neye iyi gelir?
Peki, bu ayı nasıl değerlendirmeli, beslenmede ruhsal ve bedensel doyumu sağlamak adına yapmanız gereken bazı ipuçları var hadi gelin biraz Ramazan orucundan ve beslenmedeki ipuçlarından bahsedelim
Marketlerde sarı muz bulamadığınızda yeşil muzları alıp beklemek zorunda değilsiniz. Fırın yöntemiyle muzları kısa sürede olgunlaştırabilir, tatlı tariflerinize hemen dahil edebilirsiniz. İşte pratik çözüm detayları!
Ramazan ayı dendiğinde akıllara gelen ilk tatlılardan biri kuşkusuz güllaçtır. İncecik, nar gibi kıvırcık yapraklarıyla bilinen bu tatlı, sadece sütlü bir tatlı olarak değil, aynı zamanda enfes bir börek yapmak için de kullanılabilir. “Neden hiç aklıma gelmedi?” dedirtecek kadar basit ve şaşırtıcı olan bu tarif, güllaçla yapılacak bir börek; yumuşacık katmanları ve zengin iç harcıyla gerçekten damaklarda iz bırakıyor. Eğer Ramazan sofralarınızda farklı bir lezzet arıyorsanız, işte karşınızda hafif ve glütensiz güllaç böreği tarifi!
Son zamanlarda magazin gündeminde adı sıkça duyulan sosyetik güzel Nazlı Sabancı, bu kez iftar paylaşımı ile gündeme geldi. Sabancı gelini, katıldığı bir iftar davetinde kendisine gelen tatlı sunumunu paylaştı. O paylaşım sosyal medyada dillere düştü.
Tahin helvası, sadece tatlı bir lezzet değil, aynı zamanda sağlık için faydalar sunan bir besindir. Yüzyıllardır Osmanlı İmparatorluğu'ndan günümüze kadar gelen bu tatlı, içerdiği besin öğeleriyle vücudumuza enerji kaynağı olur. Peki, tahin helvası neden bu kadar seviliyor ve sağlığımıza nasıl katkı sağlar? Balıktan sonra neden helva yenir? İşte her bir lokmasında hem lezzet hem de fayda barındıran bu tatlının bilinmeyen yönleri...
Ramazan, sadece bir ibadet ayı değil, aynı zamanda dünyanın dört bir yanında farklı kültürlerin sofra başında birleştiği bir zaman dilimidir. Dünya’daki farklı coğrafi konumda Müslüman olan hemen her toplum,
Son dönemin başarılı genç kadın oyuncularından biri Naz Çağla Irmak. Kıpır kıpır enerjisiyle ışık saçıyor. Sinema, tiyatro, dizi hepsinde var. ‘Demir Kadın: Neslican’ filmiyle hepimizi daha da etkiledi. Şu sıralar tek kişilik oyunuyla tiyatro sahnesinde. ‘Sen Ne Güzeldin Aşkımızın Şehri’, 90’lı yılların siyasal çalkantıları eşliğinde bir genç kadının hayatına odaklanıyor. Dizisi ‘Hudutsuz Sevda’ da devam ediyor. Hepsini konuştuk.
Ramazanda tatlı tüketimi konusunda uyarılarda bulunan Beslenme ve Diyet Uzmanı Fatma Gizem Bahadır, “Tatlıyı iftarı açar açmaz tüketmek yerine iftardan 1-2 saat sonra tercih etmek sindirimi kolaylaştırır. Küçük porsiyonlar tercih edilmeli, aşırı şeker ve yağ içeren tatlılardan kaçınılmalıdır. Şerbetli, ağır tatlılar yerine sütlü tatlılar veya meyve bazlı tatlılar tercih edilmelidir” dedi.
Hem tatlı hem de besleyici bir seçenek olan kayısı marmelatı, son derece besleyici içeriği ile potasyum, vitamin ve antioksidanlar açısından zengin bir alternatif olarak sofralarda yerini almaya başladı. Peki, kayısı marmelatının faydaları nelerdir? Kayısı marmelatı neye iyi gelir?
Baharın gelişiyle birlikte sosyete, sanat ve şov dünyasının ünlü kadınlarını tatlı bir telaş sarar. Sebebi; ünlü plajlarda ve tatil köylerinde en şık bikini ve mayolarıyla fit görünebilmektir.
Ramazan ayının en sevilen tatlılarından biri olan güllaç, hafif ve ferahlatıcı lezzetiyle iftar sofralarının vazgeçilmezi olmaya devam ediyor. Ancak tam kıvamında, lezzetli bir güllaç yapmak için bazı püf noktalarına dikkat etmek gerekiyor. İşte güllaç tatlısı yaparken bilinmesi gerekenler…
Anavatanı Japonya olan muşmula, Güney Batı Asya, Türkiye ve Balkanlarda doğal bir şekilde yetişir. Halk arasında döngel adıyla da bilinen muşmula, ülkemizde Karadeniz ve Marmara çevresinde bir yayılış göstermekle birlikte her bölgede yetişir. Tam bir şifa deposu olan ama diğer yandan tadı sebebiyle gerektiği ilgiyi göremeyen muşmula olgunlaştıktan sonra kahverengiye dönen ve bolca çekirdeği olan tatlı ekşi bir tada sahip meyvedir. Bolca A ve C vitamini barındıran muşmulanın faydaları saymakla bitmiyor.
Hafta içi her gün yayınlanan Müge Anlı İle Tatlı Sert programının sevilen isimlerinden Avukat Rahmi Özkan'ın yıllar önce çekilen fotoğrafı ortaya çıktı. Özkan'ın gençlik halini görenle tanımakta zorluk çekti.
Gaziantep mutfağı, yüzyıllardır süregelen gelenekleri, zengin tatları ve eşsiz tarifleriyle hem yerel halkı hem de dünya çapında pek çok tat meraklısını cezbetmiştir. Bu mutfakta en dikkat çeken lezzetlerden biri de katmer tatlısıdır. Peki, katmer nasıl yapılır? Antep katmerinin faydaları nelerdir?
Anavatanı Japonya olan muşmula, Güney Batı Asya, Türkiye ve Balkanlarda doğal bir şekilde yetişir. Halk arasında döngel adıyla da bilinen muşmula, ülkemizde Karadeniz ve Marmara çevresinde bir yayılış göstermekle birlikte her bölgede yetişir. Tam bir şifa deposu olan ama diğer yandan tadı sebebiyle gerektiği ilgiyi göremeyen muşmula olgunlaştıktan sonra kahverengiye dönen ve bolca çekirdeği olan tatlı ekşi bir tada sahip meyvedir. Bolca A ve C vitamini barındıran muşmulanın faydaları saymakla bitmiyor.
Hem tatlı hem de besleyici bir seçenek olan kayısı marmelatı, son derece besleyici içeriği ile potasyum, vitamin ve antioksidanlar açısından zengin bir alternatif olarak sofralarda yerini almaya başladı. Peki, kayısı marmelatının faydaları nelerdir? Kayısı marmelatı neye iyi gelir?
Ramazan ayının vazgeçilmez tatlarından biri olan güllaç, hem hafif hem de lezzetli yapısıyla sofraların baş tacıdır. Osmanlı'dan günümüze gelen bu geleneksel tatlı, özellikle bayramlarda ve iftar sofralarında tercih edilir. Peki, evde güllaç nasıl yapılır? Güllaç yapmanın püf noktaları nelerdir?
Diyetisyen Hale Aslantaş, Ramazan ayı içerisinde sahurun imsak vaktine yakın yapılarak, sonrasında ise uyumamanın sağlık için en doğrusu olduğunu söyledi.
Giresun’da Ramazan ayının vazgeçilmez tatlarından biri haline gelen fındıklı sütlü kadayıf ve coğrafi işaret tescilli fındık ezmeli kadayıf tatlısı, Giresun’un meşhur tombul fındığıyla lezzet buluyor. Giresun’da üretilen bu özel tatlılar, özellikle Ramazan ayında sofralardan eksik olmuyor.