YemekŞeften orman kebabı tarifi

Şeften orman kebabı tarifi

Paylaş
Şeften orman kebabı tarifi

Orman kebabı sebzelerin ve kuşbaşı etin en uyumlu olduğu etli yemeklerden biri. Biz de Osmanlı saray mutfağı tariflerinden biri olan orman kebabı tarifini Şef Turgut Gülen'den aldık. Orman kebabı tarifi, malzemeleri, püf noktaları için haberimize göz atın.

Etli tencere yemeği sevenler buraya! Tencerede orman kebabı nasıl yapılır, öğrenmek için adım adım orman kebabı tarifimize göz atın. Pirinç pilavı ve taze limonata veya ayran ile servis edebileceğiniz orman kebabı için kullanacağınız etin kalitesi çok önemli. Kuzu koldan kuşbaşı et, orman kebabı için en ideal et türü. Ancak dilerseniz kuşbaşı başka etlerden de yapabilirsiniz. Biz sizin için en klasik, usulüne göre orman kebabı malzemeleri ve tarifini veriyoruz. Şimdiden elinize sağlık ve afiyet olsun!

Haberin Devamı

ORMAN KEBABI MALZEMELERİ

  • 400 gram kuşbaşı et (kuzu kol)
  • 250 gram tereyağı
  • 3 adet patates
  • 3 adet havuç
  • 2 adet kuru soğan
  • 200 gram bezelye
  • 2 su bardağı kemik suyu
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Tuz, kekik

ORMAN KEBABI YAPILIŞI

  • Soğanları yemeklik doğrayın.
  • Patates ve havucu küp küp doğrayın. 
  • Tencereye zeytinyağını alıp eritin. Yağ miktarını dilerseniz yarısı tereyağı, yarısı zeytinyağı olacak şekilde de ayarlayabilirsiniz.
  • Kuşbaşı etleri soyulmuş, doğranmış soğanlarla tereyağında 20 dakika kavurun.
  • Patates, havuç ve bezelyeleri kavrulan etin içine iki bardak kemik suyu ile birlikte ekleyip 1,5 saat kapağı kapalı tencerede orta ateşte pişmeye bırakın.
  • Yemeği ocaktan almadan önce tuz ve kekiği ilave edip karıştırın.
  • Sıcak olarak servis edin.

Afiyet olsun!