Zeytinyağlı börülce nasıl yapılır? Zeytinyağlı börülce tarifi, malzemeleri, püf noktaları
Sofraların hafif lezzeti zeytinyağlı börülce için en güzel tarif burada! Zeytinyağlı börülce nasıl yapılır, zeytinyağlı yemeklerde sebzenin lezzetinin ortaya çıkması için pişirme sırasında nelere dikkat edilmelidir, hepsini bu tarifimizde anlattık. Şimdiden afiyet olsun.
24 Haziran 2022 , Cuma 21:43
Börülce seviyorsanız, bu tarife mutlaka göz atın. Hafif acılık katınca çok daha lezzetli bir hal alacak, ancak dilerseniz acı olmadan da yapabileceğiniz zeytinyağlı börülce tarifimiz için malzemeleri saymaya başlıyoruz. Şimdiden afiyet olsun!
Haberin Devamı
MALZEMELER
- Yarım kilo taze börülce (ayıklanmış)
- 2 adet yeşil biber (biraz acı olursa daha da güzel olur)
- 1 adet soğan
- Yarım su bardağı zeytinyağı
- 2 adet domates
- 1 tatlı kaşığı kadar tuz
- 1 su bardağı sıcak su
ZEYTİNYAĞLI BÖRÜLCE HAZIRLANIŞI
- Börülcemizi yapmaya başlarken ilk olarak onları güzelce ortalarından iki parçaya ayırıyoruz ve daha sonra ayıklama ve süzgeç kullanarak yıkama faslına geçiyoruz.
- Börülcelerimiz yeterince temizlendikten sonra soğanımızı da ince bir şekilde doğruyor, bunun ardından bir tava içerisine yerleştirerek zeytinyağımız içerisinde renkleri atana kadar kavurmaya devam ediyoruz.
- Bu işlemler esnasında domateslerimizin de kabuklarını soyuyor, ardından içlerindeki çekirdek kısımlarını da çıkartarak rendelemeye başlıyoruz.
- Rendelediğimiz domatesleri bir tencereye attıktan sonra üstlerine önceden kavurduğumuz soğanlarımızı da döküyor, bunun arkasından da yine ince ince doğradığımız biberlerimizi, iki parça halindeki börülcelerimizi ve bir de istediğimiz miktardaki tuzu ekleyerek karışımı tamam hale getiriyoruz.
- Tenceremizi kapağını kapattıktan sonra kısık ateşteki ocağımızın üzerine yerleştiriyor, sularını tamamen çekene kadar pişirerek devam ediyoruz.
- Ancak bu aşamada bazen suyunu çekmesine rağmen börülcelerin pişmemesi mümkün.
- Eğer böyle bir şeyle karşılaşırsanız azar azar sıcak suyu tencerenin içerisine ekleyebilir ve biraz daha su çekmelerini sağlayabilirsiniz.
- İkinci aşama daha hızlı olsun isterseniz kısık ateşten orta ateşe de geçebilirsiniz ancak zeytinyağlı tariflerin püf noktası yemeğin çok kısık ateşte yavaş yavaş pişmesidir. Çok fazla su eklemek de yemeğin lezzetinin suya karışmasına neden olur, ancak servis sırasında suları ziyan olduğundan yemeğiniz lezzetsiz olabilir. Bu nedenle yemeğinizin tadının daha iyi olması için suyu çok kontrollü ekleyin ve fazla sulanmasını önleyin.
- Yemeğimiz artık hazır olduğunda onu ocaktan alabilir ve bir kenarda beklemek üzere tezgaha koyabilirsiniz.
- Taze zeytinyağlı börülceyi sıcak olarak değil tam tersi şekilde orta sıcaklıkta ılımış bir şekilde sunmanız gerektiğini hatırlatalım.
BUNLARI DA OKUYUN
- Seda Sayan'ın müstakbel gelini İlayda Alişan dekolteli mini elbisesiyle göz kamaştırdı!
- Kaan Urgancıoğlu’ndan samimi itiraflar: İlk defa akşam 8.30’da uyuyorum!
- İlk kaşığı alan Ezgi Yıldırım’a MasterChef Türkiye'den duygusal veda!
- Ayliz Duman'ın annesini gören gözlerine inanamıyor!
- Kaya Çilingiroğlu'ndan Hülya Avşar'ın "Burnuna aşık oldum" sözüne cevap