Türkiye Milli Paralimpik Komitesi’nden Mersin Ziyareti
Türkiye Milli Paralimpik Komitesi (TMPK), 2025 Dünya Bedensel Engelliler Plaj Oyunları ve 2026 Dünya Bedensel Engelliler Gençlik Oyunları’nın Mersin’de düzenlenmesi için hazırlıklara hız verdi. Türkiye Milli Paralimpik Komitesi Başkanı Dr. Av. Murat Aksu ve Genel Koordinatör Serkan Baltacı, Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ve yakın zamanda Mersin’e atanan Gençlik ve Spor İl Müdürü Göksun Öz’ü ziyaret ederek organizasyon hakkında bilgilendirmelerde bulundu.
Vali Ali Hamza Pehlivan ve Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’den Tam Destek
TMPK heyeti, Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan’a gerçekleştirdikleri ziyarette, 2025 ve 2026 yıllarında düzenlenecek oyunların Mersin’e kazandıracağı prestij ve ekonomik faydalar üzerinde durdu. Dr. Av. Murat Aksu, “Mersin, paralimpik hareket için önemli bir merkez haline gelecek. Bu organizasyonlarla şehrin spor turizmi potansiyelini uluslararası arenaya taşıyacağız” ifadelerini kullandı. Vali Pehlivan ise bu projelere her türlü desteği vereceklerini belirterek, projelerin Mersin’e değer katacağını ifade etti. TMPK heyeti, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’e oyunların Mersin için taşıdığı önemi ve detaylarını aktarırken, Başkan Seçer de organizasyonlar için desteklerini ve Mersin adına duyduğu memnuniyeti ifade etti.
Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürü Göksun Öz’e Hayırlı Olsun Ziyareti
TMPK heyeti, aynı zamanda kısa bir süre önce göreve başlayan Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürü Göksun Öz’e hayırlı olsun ziyareti gerçekleştirdi.
Dünyanın dört bir yanından yüzlerce sporcu Mersin’e gelecek
Ekim 2025’te düzenlenecek Plaj Oyunları yelken, plaj voleybolu, açık su yüzme, kürek, triatlon, spor tırmanışı, su kayağı ve netleşecek diğer su/plaj sporları ile demo sporların dahil olacağı disiplinlerde 40’tan fazla ülkeden 500’ün üzerinde sporcuyu ağırlayacak. 2026 Gençlik Oyunları, atletizm, badminton, oturarak voleybol, basketbol, halter, atıcılık, yüzme, boccia, masa tenisi, spor tırmanışı, tenis, eskrim, triatlon ve okçuluk gibi geniş bir branş yelpazesiyle düzenlenecek. Şimdiye kadarki en geniş katılımlı oyunlar olması beklenen organizasyona, 50’den fazla ülkeden 800’ün üzerinde paralimpik sporcunun katılması öngörülüyor.
KONYA’DA PROAKTİF SUMMIT
Paralimpik Sporlar Ve Sınıflandırmanın Önemi
Türkiye Milli Paralimpik Komitesi (TMPK), Konya’da düzenlenen Proaktif Summit etkinliğiyle Fizyoterapi ve Rehabilitasyon öğrencileriyle buluştu. KTO Karatay Üniversitesi’nin ev sahipliği yaptığı etkinlikte, TMPK Sınıflandırma Direktörümüz Sercan Yıllı ve Paris Paralimpik Oyunları gümüş madalyalı sporcumuz Besra Duman, öğrencilere ilham veren bir söyleşi gerçekleştirdi.
Türkiye Milli Paralimpik Komitesi’nden Sınıflandırma İçin Kurumsal Adım
Etkinlikte, paralimpik sporlarda sınıflandırmanın sporcuların performansı ve adil bir rekabet ortamı oluşturmadaki kritik rolü detaylı bir şekilde ele alındı. TMPK Sınıflandırma Koordinatörü Sercan Yıllı, sınıflandırmanın paralimpik sporların temel taşlarından biri olduğunu vurguladı.
Paralimpik Sporlarda Sınıflandırmanın Önemi
TMPK Sınıflandırma Direktörümüz Sercan Yıllı yaptığı konuşmada; “Sınıflandırma, paralimpik sporların temel taşlarından biridir ve sporcuların yeteneklerine ve fonksiyonel kapasitelerine göre eşit şartlarda rekabet etmelerini sağlar. Bu sistem, sporcuların bireysel yeteneklerini en üst düzeyde sergileyebileceği adil bir ortam yaratırken, farklı engel gruplarını branşlara uygun şekilde ayırarak rekabetin sadece yetenek üzerinden şekillenmesini hedefler. Bu sayede sporcular, fiziksel durumlarına göre benzer şartlara sahip rakiplerle mücadele edebilir ve performanslarını en iyi şekilde ortaya koyabilir” dedi.
KTO Karatay Üniversitesi’nden Tam Destek
KTO Karatay Üniversitesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölüm Başkanı Özlem Akkoyun Sert, paralimpik sporların Konya’daki gelişimini desteklemek için üniversite olarak her türlü iş birliğine açık olduklarını belirtti. Önümüzdeki dönemde planlanan eğitimler ve sempozyumlarla paralimpik hareketin daha geniş kitlelere ulaşması hedefleniyor.