Banu Şen

17 Şubat 2025, Pazartesi 07:00

Yeniden yeşil Bursa

Sadece Türk tarihi için değil, insanlık tarihi için de önemli şehirlerden Bursa… Bunun yanı sıra tekstil, sanayi, tarım ve ihracatı ile öne çıkan kentlerimizden. Türkiye’nin 4’üncü büyük ve önemli turizm, sanayi şehri; geçmişte “Yeşil Bursa” diye anılıyordu. Ancak zamanla bu özelliğini yitirdi. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ile geçen hafta buluşup bu kadim kenti konuşuyoruz. Bozbey, “Bursa neden yeniden yeşil Bursa olmasın” diyor ve çalışmalarını çoğunlukla bu hedef üzerine kurduklarını vurguluyor. “8 bin 500 yıllık geçmişiyle Bitinya’dan Roma’ya, Bizans’tan Osmanlı’ya farklı kültürlerin mirasını barındıran Bursa; adeta açık hava müzesi olmasına rağmen, maalesef turizmde hak ettiği yerde değil” diye ekleyen Başkan Bozbey, hayata geçirdikleri projeleri aktarıyor.

‘MAKAMI OTOBÜSE TAŞIDIK’

Hizmete aldıkları ‘Başkan Bozbey Burada’ projesi ile belediyenin vatandaşın ayağına gittiğini anlatarak “Makamımızı her 15 günde bir bütün daire başkanlarımız ve çalışma arkadaşlarımızla farklı bir ilçeye taşıyarak yeni bir anlayış ile Türkiye’ye örnek model ortaya koyuyoruz. Çalışma ofisi haline getirdiğimiz otobüsümüz, meydanda kurduğumuz çadırlar ve masalarımızla büyükşehir mesaisi o gün o ilçede gerçekleşiyor. Vatandaşlarımızla yaptığımız birebir görüşmeler, ilçelerimizin sorunlarını direkt yerinde tespit etme ve çözüm üretme imkanı sağlıyor. Bizimle görüşmek isteyen son vatandaşımızın talebini yerine getirmeden oradan ayrılmıyoruz. Gittiğimiz yerlerde sadece vatandaşlarla değil; dernekler, sivil toplum örgütleri, ilçe belediyeleri ve kaymakamlıklarla da görüşüyoruz. Bu da tüm kent dinamikleri ile katılımcı yönetim anlayışımızı güçlendiriyor. Bursalının sorunlarını tek tek çözmek için yönetime talip olmuştuk. Bunu da başaracağız” diyor.

ÜRETİCİNİN ÜRÜNÜ İLE BURSALILARIN SOFRASI ZENGİNLEŞİYOR

Tarım ürünleri açısından öne çıkan Bursa’da kırsalda kalkınma projeleri hız kazanmış. Üretime ve çiftçiye verdikleri değeri anlatan Başkan Mustafa Bozbey, şöyle devam ediyor: Bursa, tarım ürünleri açısından inanılmaz bir kent. Ürün çeşitliliğini artırmak için fidan ve gübre desteği veriyoruz. Çiftçimize nefes aldıracak, onları destekleyecek Tarım Plast Fabrikası’nı kentimize kazandırdık. Fabrikamızda yüzde 100 geri dönüşüm hammaddesiyle üretilen 3 milyon metre yassı boru ve 2.5 milyon metre yuvarlak boru üreticimize dağıtılacak. Bunun yanında yakında hayata geçireceğimiz sıvı gübre fabrikamızın çalışmaları sürüyor. Karakılçık ve siyez buğdayı ekimini destekliyoruz. Çiftçilerimize satın alma garantisi verdik. BESAŞ fabrikamızda bu ürünlerden ekmek üretiyoruz. Bursalı üreticinin ürünü ile Bursalının sofrası zenginleşiyor.”

ÇEVRE DÜZENİ İÇİN PLANLAMA AJANSI

10 Şubat 2025, Pazartesi 07:00

Karadeniz’in sakin şehri Perşembe

Perşembe; Doğu Karadeniz’in kapısı konumundaki Ordu’nun doğa güzellikleri, mavi ve yeşilin kucaklaştığı kıyıları, hemen kıyı şeridinden başlayan dağlarıyla cenneti andırıyor. Canik Dağları’nın eteğinde, Ordu- Samsun yolu üzerinde tabii bir koy durumunda olan ilçe, tarihinin yanı sıra kültür ve doğa turizmiyle de son yıllarda öne çıkıyor. Doğa ve denizin yaşamın ayrılmaz parçası olduğu bölge; 12 ay 365 gün her daim balık bulunan ve tutulabilen nadir yerlerden diyebilirim. Balıkçılık, arıcılık ve hayvancılığın yanında halkın çoğunluğunun tarımla uğraştığı ilçede tahmin edileceği gibi “fındık” diğer ürünler ile kıyaslandığında açık farkla önde. Çilek, mısır, kiraz, elma, dut, ceviz, kestane gibi birçok ürüne son yıllarda kivi, çam fidanı, pepino yetiştiriciliği de eklenmiş. Tarihi kalesi, sarnıçları ve birçok kuş türünün yaşam alanı Hoynat Adası ile cazibe merkezi olan Perşembe; gastronomisiyle de zengin. Coğrafi işaretli “cevizli helvası” ise zengin besin değerleri ile özellikle soğuk kış günlerinde vücudu sıcak tutması nedeniyle yoğun ilgi görüyor.

2012’DE CİTTASLOW’A GİRDİ

Dinginlik, yavaşlık, huzurun hakim olduğu şehirlerin ilgi çektiği günümüzde öne çıkan Cittaslow (Sakin Şehir) hareketine 2012’de katılmış. Ülkemizde 2009’da kurulan Cittaslow Türkiye ağının 26 üyesinden biri olan Perşembe; kentin dokusu, rengi, müziği ve hikayesi uyum içinde, şehir sakinlerinin ve ziyaret edenlerin zevk alabilecekleri hızda yaşanıyor. “Yaptığımız hizmet ve yatırımlarla doğal yaşamı ve tarihi kültürel miraslarımızın özelliklerini korumayı amaçlıyoruz” diyen Perşembe Belediye Başkanı Cihat Albayrak’tan daha detaylı dinliyoruz…

TURİST SAYISINDA ARTIŞ

Belediye Başkanı Albayrak, “Geçen yıl ilçemize 1 milyona yakın ziyaretçi geldi. Bu rakama ulaşmamızda Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte hayata geçirdiğimiz Hoynat Adası çevre düzenlemesi ve Yason Burnu’ndaki iyileştirme çalışmalarının etkisi çok fazla. Eşsiz güzellikteki sahili, ender kuşlara ev sahipliği yapan Hoynat Adası, güneşin batışının en güzel izlendiği Yason burnu gibi bölgeler turizmin canlı olduğu yerlerin başında geliyor. Türkiye’de tepeli karabatak kuşlarının yuva yaptığı iki bölgeden biri olan ve çift gümüş martıların yaşadığı Hoynat Adası ve Yason Burnu’nda iyileştirme çalışmaları sayesinde turist sayısında büyük artış yaşadık” diyor.

DENİZCİ FENERİ TURİZM CAZİBESİNİ ARTIRACAK

Başkan Albayrak, Çamburnu Denizci Feneri alanında hayata geçirecekleri projeyi şöyle anlatıyor: “Kısa zaman sonra faaliyete geçmesiyle Ordu turizmine büyük katkı sağlayacak sosyal yaşam alanı projemiz ile kıyılarımız daha da değerlenecek. Büyükşehir Belediyemizin öncülüğünde toprak tesviyesi ile başlanılan kazı-dolgu çalışmaları, baskı beton, yürüyüş yolları ve engelli rampaları ile devam etti. Korkuluk, duvar, aydınlatma ve peyzaj çalışmaları ile projenin altyapısı ve çevre düzenlemesi tamamlanmış olacak. Kapalı alanları belediyemiz tarafından yapılacak projemiz, şehrimizin turizm cazibesini artıracak.’’

03 Şubat 2025, Pazartesi 07:00

Medeniyetler beşiği Haliliye

Şanlıurfa’nın geleneksel ve mistik yapısını, bugünkü izlerle harmanlayan Haliliye, defalarca ziyaret edilip yeni keşiflerin yapılabileceği bir bölge… En az üç defa gitsem de hala görmek, dinlemek istediğim, lezzet sofrasına oturmak istediğim daha çok yer var. Tarih, turizm, gastronomi ve müzik şehri özelliklerini bir arada barındıran ilçe, hazine gibi... 12 bin yıllık geçmişiyle arkeoloji dünyasını heyecanlandıran Göbeklitepe ve ardından keşfedilen Karahantepe ile “tarihin sıfır noktası” aynı zamanda… Buğdayın ilk başak verdiği topraklara sahip bölgede, yöresel lezzetler de en az tarihi ve kültürü kadar biliniyor. Şehir merkezine yakın konumuyla önemli bir ticaret merkezi olan Haliliye’nin geniş arazilerinde tarım ve hayvancılıkla uğraşılırken; ahşap işçiliği, ebru sanatı, hat sanatı, tesbih işleme, bakırcılık, culhacılık gibi değerli el sanatları da yaşatılıyor. Kalıcı eserler bırakmak için çalıştıklarını ve “gönül belediyeciliği” yaptıklarını söyleyen Başkan Mehmet Canpolat, hayata geçirilen projelerini paylaşıyor. Eğitime, gençliğe, spora, kültüre, turizme destekleriyle çözüm odaklı olduklarını kaydeden Başkan Canpolat, “Üzerinde yaşadığımız bu topraklar; eşi bulunmaz tarih, kültür, medeniyetler beşiği. Göbeklitepe gibi insanlık tarihine ait yerleşik kalıpları ve ezberleri bozan kültür varlıklarıyla Haliliye’mizde hazinemizi sürekli güçlendiriyoruz” diyor.

UNUTULMAYA YÜZ TUTMUŞTU

Başkan Canpolat, kültür ve turizme yönelik yatırımlarla kentin unutulmaya yüz tutmuş değerlerini yaşattıklarını şöyle anlatıyor: “Yüzyıllardan bu yana el dokuma tezgâhlarında üretilen Culha kumaşını gün yüzüne çıkarmak için ‘Dünden Bugüne Culha Dokumacılığı’ projesini hayata geçirdik. Haliliye’de hayat bulan Culha, GAP İdaresi Başkanlığı’nca sağlanan finansman desteğiyle ünlü modacı Çiğdem Akın’ın tasarımlarıyla görücüye çıktı. Puşu, hışvalı ve masa örtüsü olarak kullanılan Culha kumaşının modern tasarımlarla buluşarak çeşitli elbiselere dönüştüğü proje, kadın istihdamı ve geleneksel el sanatının yaşatılması adına önemli bir adım oldu. 2021’de coğrafi işaret tescil belgesi alınan Culha kumaşını dünya sahnesine taşımak adına 10 adet dokuma tezgahının yer aldığı atölye kurduk. Burada kadınlara istihdam sağlarken; saf ipek, saf yün ve saf pamuğun dokuma tezgahında buluşmasından ortaya çıkan Culha kumaşının uluslararası moda dünyasında yer bulması için de çalışmalar başlatıldı.”

90 ÇEŞİT YÖRESEL LEZZET GÖBEKLİTEPE GASTRONOMİ MERKEZİ’NDE

Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, İbrahim Tatlıses Kültür Merkezi içerisinde yer alan Göbeklitepe Gastronomi Merkezi’nin önemini vurgulayarak, devam ediyor: “Merkezimiz; gastronomi eğitim mutfağı, kütüphane, evlendirme dairesi, meslek edindirme atölyeleri ve konferans salonu ile 7’den 70’e tüm vatandaşlarımıza hizmet veriyor. Şanlıurfa’da ilk olma özelliği taşıyan Göbeklitepe Gastronomi Merkezi; 90 çeşit yöresel lezzetiyle şehrin zengin mutfağını yansıtıyor. Çorbadan tepsi yemeklerine, kebaptan salata, pide ve tatlılara kadar çok çeşitli ve damaklarda tat bırakan lezzetler, ziyaretçilerinden tam not alıyor. Hem yerli hem de yabancı misafirlerin ilk durağı olan merkez, yöresel mutfağımızı bir arada deneyimleme imkanı sunuyor.”

HALİLİ SADALAR ALBÜMDE TOPLANDI

27 Ocak 2025, Pazartesi 07:00

Zaman tünelinde yolculuk Mudanya

Doğal güzelliklerinin yanında, yüzyıllar boyu aldığı göçlerden kalan izler renklendiriyor Mudanya’yı… Farklı dönemlere ait uygarlıkların bıraktığı miras günümüzde hala korunurken, insan adeta zaman tünelinden geçiyor burada. Uçsuz bucaksız mavisi, yemyeşil zeytin bahçeleri, esintisiyle tatlı bir huzur bırakan poyrazı, sakin ve telaşsız haliyle zamanı da unutuyorsunuz Mudanya’da. Kültürel mirasının yanında doğal zenginlikleri, temiz havası ve yöresel ürünleriyle ön plana çıkan Bursa’nın kıyı ilçesi Mudanya, hafta sonları ve yaz aylarında Bursa’dan gelen ziyaretçiler başta olmak üzere yoğun turizm potansiyeline sahip. Turizmin yanı sıra; tarım ve gastronomisi de oldukça önemli. Tirilye zeytini, enginarı, siyah inciri, kara üzümü yörenin önemli tarım ürünleri arasında yer alıyor.

‘HEM MİRASA SAHİP ÇIKIYOR HEM DE DEĞERLERİMİZİ GELECEĞE TAŞIYORUZ’

Geçen hafta ilçenin sahilinde buluştuğumuz Belediye Başkanı Deniz Dalgıç, Mudanya’yı ve buna göre belirledikleri öncelikleri şöyle anlatıyor: “Lozan’dan sonraki mübadele anlaşmasıyla Girit ve Yunanistan’daki başka yerlerden gelen Müslüman Türkler buraya yerleşmişler. O nedenle de 100 yıldır burada mübadil kültürü çok yaygın. Onların kendi mutfak kültürleri çok değerli; sonuçta Ege’den getirdikleri oranın mutfağının kültürü var. Aynı zamanda kentin güneyinde kırsal tarafımızda yörük kültürümüz ve onların da kendine özgü mutfakları var. Son zamanlarda gastronomi turizmi, dünyada büyük önem kazandı. Dolayısıyla biz de bundan pay alabileceğimizi düşünüyoruz. Şimdi kültürel iki yemek kitabı çıkaracağız. İki yemek kitabımız hazır. Bir tanesi Girit mutfağı, diğeri de Karadeniz yemekleri ile ilgili.” Başkan Deniz Dalgıç, ilçenin gelecek vizyonuna ilişkin 2025 için önemli hedefler koyduklarını, dünyaca ünlü Tirilye zeytininin de bu plan içerisinde yer aldığını belirterek, zeytinin sadece tarım ürünü değil, bu toprakların ruhu ve bereketi olduğunu vurguluyor. Dalgıç, “Dünya Zeytin Ağacı Günü gibi sembolik bir günde projemizi açıkladık; zeytini turizmle buluşturarak hem üreticimizi destekleyecek hem de Mudanya’yı uluslararası alanda tanınır hale getireceğiz. Bu projeyle mirasımıza sahip çıkarken Mudanya’yı geleceğe taşıyoruz” diyor.

KALKINMANIN YOLU TURİZMDEN GEÇİYOR

Mudanya’nın tanınırlığını artırmak, yerel ekonomiyi canlandırmak, kültürel mirası korumak ve sürdürülebilir kalkınmayı sağlamak gibi hedeflerle yola çıktıklarını belirten Başkan Dalgıç, “Zeytin ve zeytinyağımızın yapım biçimleri, somut olmayan kültürel mirasımızın önemli bir parçası. Bunu korumak ve gelecek nesillere aktarmak istiyoruz. Ayrıca üreticimizin zeytinden düzenli gelir elde etmesini çok önemsiyoruz” diyor. Turistlerin zeytinin hikayesine tanık olacakları zeytin rotası oluşturacaklarını da sözlerine ekleyen Dalgıç, “Zeytin Pazarı, Zeytin Sokakları ve Zeytin Rotası gibi projelerle ilçemize gelen misafirler hem zeytini ve ürünlerini tatma hem de üretim süreçlerini yerinde gözlemleme imkanı bulacak” şeklinde konuşuyor.

ULUSLARARASI FESTİVAL VE ZEYTİN MÜZESİ

20 Ocak 2025, Pazartesi 07:00

Masal gibi

Ülkemiz yazları olduğu kadar kışları da cennet tatil köşeleriyle dolu. Kartpostal gibi bembeyaz karlı dağları, ormanları, yaylaları, termal suları, tarihi ve kültürel mekanları ile birbirinden farklı sayısız kış tatili seçeneği var. Hem sömestir hem de kış tatili yapmak isteyenler için bu hafta Türkiye’nin dört bir yanından masal gibi rotalar derledim.

TÜRKİYE’NİN İLK KAYAK MERKEZİ ULUDAĞ

Kış turizmi denince akla ilk gelen yerlerden biri Uludağ. Türkiye’nin ilk ve en büyük kayak merkezi olma özelliği taşıyan bölgede faaliyetler 1933’e kadar uzanıyor. Pist çeşitliliği, ulaşım kolaylığı, kayak dışı eğlenceleri, konaklama olanakları ve sürekli yükselen imajıyla Uludağ, ziyaretçi akınına uğruyor. Büyükşehir Belediyesi’nin turizm paydaşlarıyla yürüttüğü çalışmalar ile Uludağ ve Bursa turizmi dünyaya açılıyor. Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mustafa Bozbey, bir ilki gerçekleştirerek ‘Sürdürülebilir Turizm Koordinasyon Merkezi’ni hayata geçirdiklerini belirterek Bursa’nın turizm kenti kimliğini ön plana çıkarmak için çalışmalar başlattıklarını, yurt dışındaki fuarlara katılarak tanıtım atağına geçtiklerini söylüyor. Uludağ için de birçok yeni hamle yaptıklarını belirten Bozbey, “Kentimizi ziyaret eden herkesin ‘turizm elçimiz’ olarak ayrılacağı bir deneyimi yaşatmak istiyoruz” diyor.

EGE’NİN ‘BEYAZ CENNETİ’NDE ‘KRİSTAL’ KARLI DAĞLAR

Denizli, Pamukkale travertenleri, antik kentleri, termal zenginlikleri, gastronomi kültürü ve kayak merkeziyle her mevsim cazibe merkezlerinden biri. Termal suların hava ile teması sonucunda meydana gelen beyaz travertenleri her yıl 2 milyon civarında kişi ziyaret ediyor. Hemen yanında tüm görkemiyle ayakta duran Pamukkale Hierapolis Antik Kenti de ziyaretçi akınına uğruyor. Eşi bulunmaz güzellikteki travertenler ile birlikte bu kalıntılar UNESCO Dünya Kültürel ve Doğal Miras Listesi’nde yer alıyor. Tavas ilçesindeki Denizli Kayak Merkezi, Türkiye’nin birçok kentinden gelen amatör ve profesyonel kayakçılar ile snowboard yapmak isteyenleri ağırlıyor. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, topoğrafik yapısı ve karın dünyada sayılı yerlerde bulunan “kristal” özelliği ile kayak yapmak için büyük avantaj sağlayan kayak merkezindeki tesislerin tüm ihtiyaçları karşılayacak kapasitede olduğunu belirtiyor.

DÜZCE’DE YENİ NESİL KONAKLAMA

Düzce’de ‘glamping’ tarzı konaklama yatırımları ile turizme yeni bir soluk getiren belediye, görüntüsü ile ‘inci’yi andıran dome çadırlarda konaklama imkanı sunuyor. Aydınpınar Şelalesi Tabiat Parkı’nda hayata geçirilen proje kapsamında, Düzce manzarasına hakim dome çadırlar büyük ilgi görüyor. Yeni nesil konaklama tesisleri, doğa ile iç içe ve dört mevsim konaklama imkanı sunuyor. Tesis alanı içerisindeki restoran ve kır kahvesi, misafirlerine özel bir deneyim yaşatıyor. Ziyaretçiler; gürgen, meşe, kestane gibi karışık yapraklı ağaçlar arasında trekking, foto-safari, çadır kampı gibi etkinliklere de katılabiliyor.

13 Ocak 2025, Pazartesi 07:00

Tarihin sıfır noktası Şanlıurfa

İnsanlık tarihinin başından bu yana var olan kadim şehir Şanlıurfa, halk arasında “peygamberler şehri” olarak da biliniyor. Başta Balıklıgöl olmak üzere şehirde sayısız mistik, etkileyici yapı ve mekan bulunuyor. Bir defa gitseniz mutlaka içinizden bir ses sizi tekrar Urfa’ya çağırıyor. Şanlıurfa mutfağı her daim öne çıkarken, son zamanların en büyük keşfi Göbeklitepe ile kent dünyaya açılıyor.

GÖBEKLİTEPE BÜYÜLÜYOR

Kuşkusuz bugüne kadar en etkilendiğim yerlerin başında Göbeklitepe var. M.Ö. 9600–9500 civarına tarihlenen Göbeklitepe, dünyanın şu ana kadar bilinen en eski tarihî yapısı ve tarihin sıfır noktası olarak adlandırılıyor. Göbeklitepe’nin dünyada uyandırdığı hayranlık sürerken, Şanlıurfa’nın 60 kilometre doğusunda yer alan ve 12 bin yıllık geçmişe sahip Karahantepe’nin etkisinin çok daha büyük olacağı düşünülüyor. Karahantepe de Göbeklitepe kadar etkileyici.

İLK BUĞDAY TARIMI

İlk buğday tarımının yapıldığı yer de Urfa. Konik Harran Evleri ve islamiyetin ilk camilerinden Ulu Camii yine burada. En çok arkeolojik kazı yapılan kentlerden Urfa, şehir merkezi ve iki ilçe merkezinin kentsel sit alani ilan edildiği “müze şehir” olarak adlandırılıyor. Şehir; türbeleri ve camileri ile inanç turizmi, Kara Ali Kaplıcaları ile termal turizm, Karadag Kayak Merkezi ile kış turizmi, Tek Tek Dağları ve dogal güzellikleri sayesinde yayla ve av turizmi, Atatürk Baraji aktiviteleri ile su sporları turizmine ev sahipliği yapıyor. Turizmin yanı sıra tarımın da öne çıktığı kent; ülkemizde pamuk, antepfıstığı ve mercimekte birinci, buğday ve dane mısır üretiminde ikinci, badem üretiminde ise üçüncü sırada. Yağlı tohum ve tahıl üretiminde öne çıkan Şanlıurfa, sebze, meyve ve seracılık yatırımları için de cazibe merkezi.

BİRLİKTE YAŞAMA GELENEĞİ

06 Ocak 2025, Pazartesi 07:00

Yeşille mavinin başkenti Marmaris

Marmaris; Muğla’nın doğal ve tarihi güzellikleriyle öne çıkan 13 ilçesinden biri… Yeşilin ve mavinin tüm tonlarını yılın on iki ayında görebileceğiniz cennet gibi bir yer… Uzun kıyı şeridindeki koyları, antik kentlere yakınlığı, mavi tur yolculukları, modern yat limanları, su sporlarına olanak sağlayan körfezi, beş yıldızlısından en mütevazı pansiyonuna kadar herkese uygun tatil olanakları ile Marmaris; bugün büyük bir turizm merkezi. Kız Kumu Plajı, Selimiye, Bozburun, Söğüt, Akyaka, Turunç, İçmeler ise ünü Türkiye’yi aşan yerlerden.. Dalaman Havaalanı ve Rodos Feribotları ile kolayca dünyaya açılma imkanı bulan Marmaris; Akdeniz’deki yatlar için de oldukça uygun doğal bir liman. Akdeniz iklimine sahip oluşu kışın bile denize girme imkanı sağlarken, etrafını çepeçevre saran sık ve yüksek dağlar ile çam ormanları, dünyada ender görülen Günlük ağaçları ve geniş yapraklı çınarları Marmaris’i eşsiz kılıyor. “Mavi ile yeşilin başkenti Marmaris’te yerel yönetim olarak; ilçemizi sağlıklı, temiz ve yüksek hizmet standartlarına sahip bir kent haline getirmek istiyoruz” diyen Belediye Başkanı Acar Ünlü ile Marmaris’i konuşuyoruz. İlçenin turizmdeki potansiyelini en doğru şekilde değerlendirerek, kalite standartlarını daha da yukarılara taşımak istediklerini belirten Başkan Ünlü, “Tarımdan kültüre, spordan sanata her alanda büyüyen ve adını tüm dünyaya duyuran bir Marmaris hayalimiz var. İlçemizi hak ettiği noktaya taşıyacağız” diyor.

TURİZM VAZGEÇİLMEZİMİZ

“Turizm Marmaris’in vazgeçilmezi, olmazsa olmazı” diyen Başkan Ünlü, şöyle devam ediyor: “Turizm çeşitliliğini arttırmak ve turizmi 12 aya yaymak için çeşitli girişimlerde bulunuyoruz. Özellikle Almanya ve diğer Avrupa ülkelerindeki yaşlı nüfusun artmasıyla turizm anlayışı değişti. Marmaris’i bu değişime hazırlamak için adımlar atıyoruz. İlçemizi yaz turizmini es geçmeden hem kış turizmine hem de yaş turizmine hazır hale getirmek istiyoruz. Katıldığımız fuarlarda ve yaptığımız görüşmelerde Marmaris’in yaz turizmini anlatırken kış turizmindeki alternatifleri de dile getiriyoruz. Kültür, spor, sanat, 3. yaş turizmi gibi alternatifleri arttırmayı amaçlıyoruz. Bu çerçevede ‘3. Yaş Turizm Zirvesi’ düzenledik. Yurt dışından ağırladığımız alanında uzman isimler turizmcilerimize Avrupalı turistlerin beklentilerini ve yapılması gerekenlerle ilgili bilgi verdi.”

SADECE DOĞAL GÜZELLİKLERİ DEĞİL FESTİVALLERİ DE ÜNLÜ

Bir kentin gelişmişlik düzeyini gösteren en önemli göstergelerden birinin kültür ve sanata bakış açısı olduğunu söyleyen Başkan Ünlü, “Marmaris’te birçok etkinlik düzenliyoruz. Hiç şüphesiz ki bunlardan en önemlisi her yıl bir antik kentimizin ana tema olarak belirlendiği Marmaris Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali. Belediyemizin ana sponsorluğunu üstlendiği, Marmaris Kültür ve Sanat Derneği tarafından düzenlenen festival hem ilçemizde yaşayanlardan hem de ziyaretçilerden büyük ilgi görüyor. Bugüne kadar Fazıl Say, Kerem Görsev, Serenat Bağcan, Medeniyetler Korosu, Berlin Filarmoni Orkestrası gibi birbirinden değerli isimlerin ağırladığımız festival, bu yıl da mayısta sanatseverlerle buluşacak. Festival her yıl daha da güçlenen yapısıyla Marmaris’in sadece doğal güzellikleri ve sezonluk tatil eğlenceleri ile değil; aynı zamanda kültür ve sanat etkinlikleri ile anılması yolunda önemli bir argüman olacak” diyor.

HALK KAFELER EN ÇOK EMEKLİLERİN UĞRAK NOKTASI